Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Podelitve nagrad • oddaje

Podelitve nagrad Zlata piščal 2024, posnetek podelitve nagrad

17.05.2024

Deseta podelitev glasbenih nagrad Zlata piščal v novomeškem gledališču Anton Podbevšek Teater. 25 nominirancev, štiri kategorije nagrad in nagrada za življenjsko delo. Pravo glasbeno poslastico pa bo začinil tudi humor voditelja Juša Milčinskega.

Podelitve nagrad Portreti Glazerjevih nagrajencev za leto 2024

05.04.2024

Glazerjeve nagrade so najvišja priznanja na področju kulture Mestne občine Maribor. Letos Glazerjevo nagrado za življenjsko delo prejme akademska slikarka Ida Brišnik Remec. Glazerjeve listine za dosežke zadnjih dveh let pa prejmejo zgodovinar in kustos Uroš Dokl, akademski slikar Gregor Pratneker in sopranistka Nika Gorič. Nagrajence sta obiskali Karmen Podlesnik Marčič in Petra Skok, več o njih in njihovem delu pa v oddaji TELE M plus.

Podelitve nagrad Podelitev Glazerjevih nagrad

05.04.2024

Glazerjeve nagrade, poimenovane po slovenskem pesniku Janku Glazerju, ki je večino svojega ustvarjalnega življenja preživel v Mariboru, so priznanja MO Maribor za življenjsko delo ali za posamične vrhunske dosežke na področju kulture. Glazerjevo nagrado za življenjsko delo v letu 2024 prejme akademska slikarka Ida Brišnik Remec. Glazerjeve listine za posamezne dosežke prejmejo Uroš Dokl, Gregor Pratneker in Nika Gorič. Vabljeni k ogledu prenosa podelitve nagrad letošnjim Glazerjevim nagrajencem - v petek, 5. aprila ob 20-tih - na TV SLO2 in TV MB.

Podelitve nagrad Slavnostna podelitev Zoisovih nagrad, Zoisovih priznanj, priznanj ambasador znanosti ter Puhovih nagrad in Puhovih priznanj 2023

28.11.2023

Neposredni prenos slavnostne podelitve nagrad in priznanj za izjemne dosežke v znanstvenoraziskovalni in razvojni dejavnosti v letu 2023, iz Linhartove dvorane Cankarjevega doma, bo 28. novembra, ob 20 uri, na 2. programu TV Slovenija. Slavnostna govornica bo predsednica Republike Slovenije Nataša Pirc Musar.

Podelitve nagrad Podelitev Glazerjevih nagrad, prenos iz Minoritske cerkve Maribor

31.03.2023

Glazerjeve nagrade, poimenovane po slovenskem pesniku Janku Glazerju, ki je večino svojega ustvarjalnega življenja preživel v Mariboru, so priznanja MO Maribor za življenjsko delo ali za posamične vrhunske dosežke na področju kulture. MO Maribor vsako leto podeli Glazerjevo nagrado za življenjsko delo ter tri Glazerjeve listine za pomembne dosežke v krajšem časovnem obdobju. Prejemniki Glazerjevih listin za leto 2023 so: David Mišič, Nika Autor in Marjan Mirt. Prejemnik Glazerjeve nagrade za življenjsko delo v letu 2023 je Primož Premzl. Mestna občina Maribor skupaj z Odborom za podelitev Glazerjevih nagrad vsako leto organizira slovesno podelitev Glazerjevih nagrad. Podelitev nagrad letošnjim Glazerjevim nagrajencem bo v petek, 31. marca 2023, ob 20. uri v Minoritski cerkvi.

Podelitve nagrad 55. podelitev Nagrad Gospodarske zbornice Slovenije za gospodarske in podjetniške dosežke

07.03.2023

Nagrade Gospodarske zbornice Slovenije za izjemne gospodarske in podjetniške dosežke so najstarejša in najprestižnejša priznanja gospodarstvenikom v slovenskem prostoru, ki so bile prvič podeljene leta 1969. Vabljeni k ogledu posnetka letošnje podelitve nagrad iz Linhartove dvorane Cankarjevega doma.

Podelitve nagrad Bloudkova priznanja za leto 2022, predstavitev nagrajencev

12.02.2023

Bloudkova priznanja, nagrade in plakete, ki nosijo ime po Stanku Bloudku, so najvišja državna priznanja na področju športa v Sloveniji. Letos so jih podelili že 58., štiri nagrade in deset plaket: za vrhunske športne dosežke, življenjsko delo in pomemben prispevek k razvoju športa. Podelitev je bila na Brdu pri Kranju. Lansko leto so zaznamovali zlasti dosežki na zimskih olimpijskih igrah v Pekingu.

Podelitve nagrad Slavnostna podelitev Zoisovih nagrad, Zoisovih priznanj, priznanj ambasador znanosti ter Puhovih nagrad in Puhovih priznanj 2022, prenos iz Cankarjevega doma v Ljubljani

19.12.2022

Podelitev nagrad za izjemne dosežke v znanstveno-raziskovalni in razvojni dejavnosti Slovenske znanstvenice in znanstveniki vedno znova dokazujejo svojo znanstveno odličnost. Vsako leto vrhunske znanstvene dosežke Vlada Republike Slovenije, Odbor Republike Slovenije za podelitev nagrad in priznanj za izjemne dosežke v znanstveno-raziskovalni in razvojni dejavnosti nagradi na podelitvi Zoisovih nagrad, Zoisovih priznanj, priznanj ambasador znanosti ter Puhovih nagrad in Puhovih priznanj 2022. Letošnja slavnostna podelitev bo 19. decembra, ob 21. uri v Linhartovi dvorani Cankarjevega doma v Ljubljani. Slavnostna govornica bo mag. Urška Klakočar Zupančič, predsednica Državnega zbora Republike Slovenije, poročilo o delu odbora za podelitev nagrad in priznanj pa bo podala njegova predsednica prof. dr. Nataša Vaupotič. Režiser prireditve, ki si jo boste lahko ogledali v neposrednem prenosu 19. decembra 2022, ob 21. uri na 2. programu Televizije Slovenija, bo Tomaž Letnar.

Podelitve nagrad Podelitev Glazerjevih nagrad, prenos iz Minoritske cerkve Maribor

01.04.2022

Glazerjeve nagrade, poimenovane po slovenskem pesniku Janku Glazerju, ki je večino svojega ustvarjalnega življenja preživel v Mariboru, so priznanja MO Maribor za življenjsko delo ali za posamične vrhunske dosežke na področju kulture. MO Maribor vsako leto podeli Glazerjevo nagrado za življenjsko delo ter tri Glazerjeve listine za pomembne dosežke v krajšem časovnem obdobju. Prejemniki Glazerjevih listin za leto 2022 so: Alenka Zupan, dr. Boris Kolar in Mateja Pucko. Prejemnik Glazerjeve nagrade za življenjsko delo v letu 2022 je Vili Ravnjak. Mestna občina Maribor skupaj z Odborom za podelitev Glazerjevih nagrad vsako leto organizira slovesno podelitev Glazerjevih nagrad. Podelitev nagrad letošnjim Glazerjevim nagrajencem bo v petek, 1. aprila 2022, ob 20. uri v Minoritski cerkvi Maribor. Voditeljica bo Ksenija Mišič. Nastopil bo godalni kvartet »Opus Artium« (Izvajalci: Barbara Domiter, Dora Rakar Hrastnik, Špela Pirnat in Sebastian Bertoncelj). Scenarij in režija: Jan Krmelj.

Podelitve nagrad Slavnostna podelitev Zoisovih nagrad in priznanj, priznanj ambasador znanosti ter Puhovih nagrad in Puhovih priznanj 2021, prenos iz Cankarjevega doma v Ljubljani

10.12.2021

Slavnostna podelitev Zoisovih nagrad, Zoisovih priznanj, priznanj ambasador znanosti ter Puhovih nagrad in Puhovih priznanj ni zgolj še ena protokolarna podelitev, temveč je prvovrstno sporočilo, kako izjemne dosežke so v preteklem letu v svojem raziskovalnem delu dosegli slovenski znanstveniki. Njihovi dosežki so odmevni v svetovnem merilu, naj gre za pomembna in prvovrstna odkritja in patente v farmaciji ali uspehe v fiziki, pri kateri se tako dobro spopadajo z okoljskimi problemi, da njihove naprave merijo prisotnost črnega ogljika po vsem svetu. To je le nekaj zgodb, ki v časih, ko je znanost edino orožje, budijo upanje in samozavest.

Stran 1 od 3
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov