Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Četrtek, 2. jul. 2020

TV Koper/Capodistria • Čet, 2. jul.

Telegiornale regionale del Friuli Venezia Giulia.

Regionalni dnevnik v italijanskem jeziku za FJK.

Retrospettiva dei servizi di Silvio Odogaso delle passate stagioni.

Retrospektiva prispevke Silvia Odogasa preteklih produkcij.

Trasmissione settimanale di scienza e di ricerca con approfondimenti sulla problematica ambientale e di societa', con le news dallo spazio e con la rubrica di lettura, il nostro aggiornamento settimanale sul mondo dell'editoria scientifica e non solo. Un altro tema importante, presente in ogni puntata, riguarda la vita degli europei. L'Universo e'...per sapere di piu' e vivere meglio.
Autrice e conduttrice del programma Vesna Hočevar.

Tedenska oddaja o znanosti, o okolju, o življenju evropejcev in o vsem kar modernega evropejca zanima in s čemer se ukvarja. Gre za oddajo, ki spremlja novosti na področju znanosti in tehnologije ter aplikacijo le-teh v vsakdan. V rednih rubrikah, v vsaki posamezni oddaji, govorimo o problematiki okolja in o novostih na področju medicine in tehnologije nasploh. V okviru dolgoletnega uspešnega sodelovanja z evropskimi raziskovalnimi inštitucijami predstavljajo dodano vsebinsko in oblikovno vrednost (poleg lastne produkcije) prispevki post-produkcije na temo. Poleg spremljanja mednarodnega dogajanja na področju znanosti in spremljanja dejavnosti raziskovalcev Italije in Slovenije, v oddaji L'Universo e'..." ("Vesolje je...") posvečamo posebno pozornost tudi literaturi. "L'Universo e'..." - oddaja za vse, ki želijo več vedeti in bolje živeti.
Avtorica in voditeljica oddaje Vesna Hočevar.

Il Teatro in TV. La vita straordinaria di Pauline Metternich- Sandor. Spettacolo Concerto di Massimo Spinetti, con Alessandra Muccioli al pianoforte Cristiana Pegoraro. Regia teatrale Virginia Acqua.

Gledališka predstava: Vse kaj drugega kot ljubka. Življenje Pauline Matternich - Sandor. Koncertna predstava Massima Spinetti.

L'ampiamento delle possibilità di trasporto è molto importante nella Macroregione adriatico-ionica per lo sviluppo di quest’area. Come in passato, il mare rappresenta la rotta commerciale più importante. Nel 1987, tra Trieste e la Turchia iniziarono a sperimentare il progetto dell'Autostrada del Mare, che divenne un esempio per la promozione e lo sviluppo del trasporto marittimo, stradale e ferroviario intrecciato sia alla luce dello sviluppo economico che, naturalmente, della limitazione delle emissioni di anidride carbonica.

Širitev različnih transportnih možnosti je v Jadransko Jonski makroregiji, za razvoj tega območja, zelo pomembno. Kot v preteklosti, je morje pri tem najpomembnejša trgovska pot. Leta 1987 je med Trstom in Turčijo začel poskusno delovati projekt Pomorske avtoceste, ki je postal zgled za uveljavljanje in razvoj prepletenega pomorskega, železniškega in cestnega prometa, tako v luči ekonomskega razvoja kot seveda tudi omejevanja izpustov ogljikovega dioksida.

Documentario.

Dokumentarna oddaja.

Kulturno-informativna oddaja o dogodkih in zanimivostih mest na območiju Istre in njenih sosednjih pokraijn Slovenije, Italije in Hrvaške. Urednica in voditeljica oddaje Monika Bertok, skupaj z novinarji kulturnega uredništva, pripravlja prispevke o različnih prireditvah, krajih zgodovinskega in arhitekturnega pomena z njihovimi arheološkimi odkritji ter prispevke o znanih osebnostih na področju umetnosti, politike, novinarstva in znanosti.

Kakšna je soška pot? Kam se izlivajo jezerske vode? Strokovnjaki iščejo odgovore, pred kratkim so v Doberdobsko jezero na italijanskem goriškem ozemlju vlili fluorescein in njegove sledi našli v različnih vodnih virih, med katerimi je tudi Soča. Naše povabilo v oddajo sta sprejela župan občine Doberdob Fabio Vizintin
in Samo Milanič, podpredsenik jamarskega kluba Temnica.

18:35
Vreme

Primorska kronika je informativna oddaja, ki ji dajejo značaj aktualnost, verodostojnost in regionalnost. Poročamo o vsem, kar se dogaja na Primorskem, segamo od Pirana pa vse do Bovca. Razvejana dopisniška mreža omogoča, da čutimo utrip krajev, tudi najmanjših. Prav zato lahko življenje v njih slikamo tako prepričljivo in doživeto. Odzivamo se na dnevne dogodke, hkrati pa ves čas razkrivamo in opozarjamo na družbene nepravilnosti. V naši oddaji z veseljem postrežemo tudi z dobrimi novicami, ki lepšajo naš vsakdan in naredijo našo/vašo oddajo skupaj z drugimi vestmi resnično vredno ogleda.

Telegiornale

Poročila

Notiziario sportivo quotidiano.

Dnevna športna oddaja.

BellItalia si occupa di musei e di restauri, ma anche di paesaggio, di centri urbani, di tradizioni, personaggi e curiosità collegati alla storia e alla cultura del nostro Paese.

BellItalia je oddaja o muzejih, restavriranju, pokrajinah, urbanih centrih, tradicijah, osebah in zanimivostih italijanske zgodovine in kulture. Skozi potovanja po italijanskih regijah se v posameznih epizodah odkrivajo umetniške zaklade, znamenitosti, znane in manj znane. Oddaja je namenjena osebam, ki želijo poizvedeti o italijanski umetnosti, kulturi in pokrajinah.

Le saline di Sicciole hanno lo status di parco naturale e zona umida d’importanza internazionale.
Il villaggio di San Pietro dell’Amata nel retroterra della costa slovena possiede una ricca tradizione culturale.
Ladina Korbar presenta la straordinaria varietà del patrimonio dei costumi popolari sloveni con le sue figurine d’argilla.
L’arte del mastro fonditore Borut Kamšek è molto apprezzata.
Nella parte alta della valle Logarska dolina si cela il maestoso circo glaciale Okrešelj.

Sečoveljske soline so krajinski park in mednarodno pomembno mokrišče.
Sveti Peter je zanimiva gričevnata vasica v zaledju obale.
Ladina Korbar ohranja pestrost slovenskih ljudskih noš z glinenimi figuricami.
Borut Kamšek je cenjen umetnostni livar.
Nad Logarsko dolino leži čudovita krnica Okrešelj.

Tedenska oddaja o umetnosti in kulturi. Gost oddaje je koprski slikar Vojko Gašperut.

Telegiornale.

Dnevnik.

Ricerca e innovazione sono i perni dello sviluppo delle società avanzate. Dal porto vecchio di Trieste, sede dello EuroScience Open Forum 2020, il più grande incontro interdisciplinare su scienza e innovazione in Europa, il programma racconta e approfondisce gli scenari della ricerca scientifica e dell'innovazione in Italia e in Europa.

Raziskave in inovacije so temelj razvoja naprednih družb. Iz starega tržaškega pristanišča, kjer se odvija odprti forum EuroScience 2020, največje interdisciplinarno srečanje o znanosti in inovacijah v Evropi, oddaja pripoveduje in raziskuje scenarije znanstvenih raziskav in inovacij v Italiji in Evropi.

Il programma affronta in modo leggero e divertente i difficili e delicati temi della salvaguardia dell'ambiente. Nei servizi e nelle rubriche trovano posto le soluzioni legate alla scienza e alle ecotecnologie. Lo scopo è di incuriosire e far riflettere gli spettatori.

Oddaja se osredotoča na lahek in zabaven način na težko in zapleteno tematiko varstva okolja. V prispevkih in rubrikah najdemo rešitve, ki jih ponujajo znanost in biotehnologije. Cilj je pritegniti pozornost gledalca in ga pripraviti da o tem razmišlja.

Trasmissione di videomusicali.

Oddaja z videospoti.

Dokumentarne perspektive. Nova pogovorna oddaja Televizije Koper Capodistria, v kateri boste spoznali avtorje in ustvarjalce dokumentarnih filmov, ki nam bodo razkrili različne družbene in kulturološke fenomene primorske in zamejske zgodovinske ter kulturne krajine. Zgodovinsko bogata in raznolika pa tudi vihrava regija odraža izjemno kulturno dediščino, napeto in ponosno zgodovino ter vseprisotno družbeno angažiranost. Primorska kulturna samozavest privlači številne filmske ustvarjalce iz celotne Slovenije. Z njimi se pogovarja novinarka in urednica Nataša Mihelič.

Dokumentarec je posvečen Nadiškim dolinam in Reziji oziroma zapuščenim vasem, kjer je nekoč utripalo življenje, danes pa ostajajo samo kamnite strukture. Gre za obmejne predele, kjer so vedno živeli Slovenci. Izseljevanje je v drugi polovici 20. stoletja botrovalo k propadanju teh vasi, odločilni udarec pa je bil potres leta 1976.

Primorska kronika je informativna oddaja, ki ji dajejo značaj aktualnost, verodostojnost in regionalnost. Poročamo o vsem, kar se dogaja na Primorskem, segamo od Pirana pa vse do Bovca. Razvejana dopisniška mreža omogoča, da čutimo utrip krajev, tudi najmanjših. Prav zato lahko življenje v njih slikamo tako prepričljivo in doživeto. Odzivamo se na dnevne dogodke, hkrati pa ves čas razkrivamo in opozarjamo na družbene nepravilnosti. V naši oddaji z veseljem postrežemo tudi z dobrimi novicami, ki lepšajo naš vsakdan in naredijo našo/vašo oddajo skupaj z drugimi vestmi resnično vredno ogleda.

Dnevnik Slovencev v Italiji je informativna oddaja, v kateri novinarji poročajo predvsem o dnevnih dogodkih med Slovenci v Italiji. Je pomembno ogledalo njihovega vsakdana, v njem opozarjajo na težave s katerimi se soočajo, predstavljajo pa tudi pestro kulturno, športno in družbeno življenje slovenske narodne skupnosti. V oddajo so vključene tudi novice iz matične domovine.

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov