Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Četrtek, 3. dec. 2020

TV Koper/Capodistria • Čet, 3. dec.

Telegiornale regionale del Friuli Venezia Giulia.

Regionalni dnevnik v italijanskem jeziku za FJK.

Retrospettiva dei servizi di Silvio Odogaso delle passate stagioni.

Retrospektiva prispevke Silvia Odogasa preteklih produkcij.

La TV che ti fa crescere.

Magazinska oddaja.

La trasmissione dedicata al mondo dei viaggi che ogni settimana vi porta a conoscere cultura, storia, arte e costumi di regioni e Paesi lontani.


Potopisna oddaja, ki prikazuje življenje, kulturo, zgodovino ter običaje in navade oddaljenih regij in pokrajin.

Trasmissione dedicata alla poesia. Lettura e commento di poesie dell'ospite in studio.

Oddaja o poeziji. Branje in interpretacija poezij gostujočega avtorja.

Rubrica di approfondimento sui paesi mediterranei.

Poglobljen pregled na mediteranske države.

Alpe Adria e' un magazine curato dalle TV dell'Europa centrale. Si occupa di temi d'attualita', delle tradizioni e delle curiosita' del Centro Europa.

Mozaična polurna oddaja, ki predstavlja značilnosti posameznih krajev, dežel, ljudi, kulture, dogodkov in običajev s področja Srednje Evrope.

Serie di concerti di musica folk, pop e rock.

Serija koncertov pop, folk in rock glasbe.

Petrarca si propone di raccontare l’Italia attraverso storie di libri e librerie, scrittori, biblioteche, personaggi e mestieri collegati al libro o alla scrittura, proponendo incontri tra libri e lettori.

Petrarca pripoveduje Italijo skozi zgodbe knjig in knjižnic, pisateljev, knjižnice, osebe in obrti, povezanih s knjigo ali pisanju ter predlagala srečanja med knjigami in bralci. Oddaja je namenjena tudi jeziku kina, gledališča in glasbe. Pripoveduje na nov način obraze, glasove, besede in podobe italijanske kulture, z "mešanjem" zvrsti, ki prispevajo k njenem velikim bogastvom.

Nova Gorica in Gorica sta edinstveni mesti z enim srcem. Po 16. letih je bilo to srce v času epidemije spet razpolovljeno. Trg Evrope-Transalpina je zopet razdelila ograja, ki je obenem ločila prijatelje, sorodnike in znance. Ljudje so ostali ločeni, vsak na svojem koncu. A to ni zaustavilo Goričanov s slovenske in italijanske strani, da bi ločitev lažje prenesli, so na mejno ograjo postavljali različne predmete in sporočila, čez mrežo so nazdravljali, se igrali, se srečevali, delili občutke in tesnobe. Ta razposajeni vrvež je navdihnil umetniški par, da sta na to temo pripravila dokumentarec Go-Vid, Quando riappare il confine - Ko vidiš spet mejo, ki je bil vključen v tekmovalni program letošnjega Festivala slovenskega filma v Ljubljani. V oddaji sta se nam pridružila avtorja dokumentarca doktorica Sara Terpin in režiser Carlo Ghio.

18:35
Vreme

Primorska kronika je informativna oddaja, ki ji dajejo značaj aktualnost, verodostojnost in regionalnost. Poročamo o vsem, kar se dogaja na Primorskem, segamo od Pirana pa vse do Bovca. Razvejana dopisniška mreža omogoča, da čutimo utrip krajev, tudi najmanjših. Prav zato lahko življenje v njih slikamo tako prepričljivo in doživeto. Odzivamo se na dnevne dogodke, hkrati pa ves čas razkrivamo in opozarjamo na družbene nepravilnosti. V naši oddaji z veseljem postrežemo tudi z dobrimi novicami, ki lepšajo naš vsakdan in naredijo našo/vašo oddajo skupaj z drugimi vestmi resnično vredno ogleda.

Telegiornale

Poročila

Notiziario sportivo quotidiano.

Dnevna športna oddaja.

Oddaja namenjena vsem ljubiteljem alpinizma. Smučanje, deskanje, prosto plezanje in drugi športi na prostem, ki zagotavljajo adrenalinska doživetja.

Serija dokumentarnih oddaj o krajih, tradicjah in ljudeh, ki prestavljajo identiteto Istre.

BellItalia si occupa di musei e di restauri, ma anche di paesaggio, di centri urbani, di tradizioni, personaggi e curiosità collegati alla storia e alla cultura del nostro Paese.

BellItalia je oddaja o muzejih, restavriranju, pokrajinah, urbanih centrih, tradicijah, osebah in zanimivostih italijanske zgodovine in kulture. Skozi potovanja po italijanskih regijah se v posameznih epizodah odkrivajo umetniške zaklade, znamenitosti, znane in manj znane. Oddaja je namenjena osebam, ki želijo poizvedeti o italijanski umetnosti, kulturi in pokrajinah.

Telegiornale.

Dnevnik.

»Mosaico Adriatico« pripoveduje o kulturni dediščini obmejnega ozemlja ob severnem Jadranu. Tamkajšnji pripadniki nas s svojimi zgodbami in anekdotami tega zgodovinsko bogatega območja popeljejo preko literature, zgodovine, biologije, arhitekture, umetnosti in kulture do edinstvenih spoznanj iz zadnjega tisočletja. Zametki te kulture se odražajo tudi v dandanašnjem življenju.

»Mosaico Adriatico« è una serie di dieci trasmissioni sul patrimonio culturale e materiale delle terre di confine che si affacciano sull'Altro Adriatico. Storie di luoghi e di persone, raccontate attraverso i loro protagonisti, che ci permettono di cogliere in un viaggio ideale tra letteratura, storia, biologia, architettura, arte, cultura e civiltà della tavola, l'unicità di un mondo che negli ultimi millenni e' stato un crocevia di genti e culture, di cui si conservano importanti tracce anche nell'attualità. Come in un libro, i capitoli che lo compongono sono tematici (mare, terra, pietra, fuoco, genti, bosco, parole, monti, fiumi e cucina) e tra passato e presente cercano di definire un piccolo compendio dell'universo adriatico, composto di tante tessere che hanno bisogno di cura e conoscenza per ricostruire una visione di insieme da tutelare e tramandare alle generazioni future.

Himu ha scoperto di andare più d’accordo con gli animali che con le persone. Per questo motivo ha deciso di vivere con gli animali. Ha scelto uno stile di vita insolito del quale la sua famiglia non è entusiasta, ma lui preferisce rimanere sulle sue.
Čandana si è trasferita a Dacca, dove le donne single non hanno vita facile. Si guadagna da vivere dando lezioni di joga, decorando magliette e facendo teatro. I suoi sogni si andati in frantumi, dopo aver sposato l'uomo sbagliato.
Šobuj passa il tempo sulla strada, dove pure dorme. Mantiene la famiglia chiedendo l'elemosina. La famiglia ha dovuto sloggiare, perché non poteva pagare l'affitto. Perciò Šobuj desidera racimolare una bella somma, per poter pagare l'affitto regolarmente.


Himu je ugotovil, da se z živalmi laže sporazumeva kot z ljudmi. Zato se je odločil, da bo raje živel v živalski družbi. Izbral je nenavaden življenjski slog, nad katerim njegova družina ni navdušena, vendar je vseeno raje samosvoj.
Čandana živi v Daki, kjer samskim ženskam ni lahko. Tja se je preselila, da bi uresničila svoje sanje. Preživlja se s poučevanjem joge in oblikovanjem motivov za majice. Ukvarja se tudi z igro. Njene sanje pa so se razblinile, ko se je poročila z napačnim partnerjem.
Šobuj preživlja čas na ulici, kjer tudi spi. Svojo družino skuša preživljati z beračenjem. Družina se je morala izseliti iz hiše, ker ni mogla plačati najemnine. Zato si Šobuj želi, da bi zbral dovolj sredstev za najemnino in poskrbel, da bi jo lahko redno plačevali.

Zgodba govori o dveh plačanih morilcih in njunem čakanju na naslednjo žrtev. Čas ubijata z branjem in komentiranjem časopisnih člankov, kuhanjem čaja, pogovori o nogometu pa tudi o prejšnji žrtvi. Pogovor nenadoma prekine ropot; morilca odkrijeta jašek s priročnim dvigalom, ob njem pa govorilno cev, s pomočjo katere navežeta stik z delodajalci. Enodejanka Jašek je tretja igra britanskega Nobelovega nagrajenca za literaturo, dramatika, igralca in nekdanjega gledališkega direktorja Harolda Pinterja (1930–2008), ki ga literarna zgodovina povezuje predvsem z dramatiko absurda in med njegova najznamenitejša dela uvršča prav njegove zgodnje igre.

Dnevnik Slovencev v Italiji je informativna oddaja, v kateri novinarji poročajo predvsem o dnevnih dogodkih med Slovenci v Italiji. Je pomembno ogledalo njihovega vsakdana, v njem opozarjajo na težave s katerimi se soočajo, predstavljajo pa tudi pestro kulturno, športno in družbeno življenje slovenske narodne skupnosti. V oddajo so vključene tudi novice iz matične domovine.

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov