Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Četrtek, 29. apr. 2021

TV Koper/Capodistria • Čet, 29. apr.

Telegiornale regionale del Friuli Venezia Giulia.

Regionalni dnevnik v italijanskem jeziku za FJK.

Una serie di curiosita' che ci illustrano alcuni momenti di particolare interesse del passato dell'Istria o ci presentano i personaggi più noti del territorio.

Zanimivi dogodki iz zgodovine Istre in najpomembnejše osebnosti ki so delovale in živele v preteklosti slovenskega primorja.

La TV che ti fa crescere.

Magazinska oddaja.

Potopisna oddaja, ki prikazuje življenje, kulturo, zgodovino ter običaje in navade oddaljenih regij in pokrajin.

Rubrica di approfondimento sui paesi mediterranei.

Poglobljen pregled na mediteranske države.

Leopold Layer fu l’ultimo pittore tardo barocco sloveno.
Dall’intreccio di tradizioni provenienti da culture diverse nascono pezzi unici e moderni con l’impronta tipica della designer e ceramista Bojana Ristevski Mlaker.
D’estate l’altopiano carsico Kriški podi diventa un vero e proprio giardino botanico d'alta montagna.
Il Cavernone di Planina cela numerosi ingressi in misteriose e mistiche grotte sotterranee carsiche.
Primož Krišelj trasmette le proprie conoscenze a tutti coloro che sono interessati all’agricoltura di sussistenza e a un modo di vivere sostenibile.

Leopold Layer velja za zadnjega slovenskega poznobaročnega slikarja.
Atelje v središču Ljubljane priča o prepletu različnih tradicij ustvarjanja v glini.
Kraška planota Kriški podi se poleti spremeni v pravi visokogorski botanični vrt.
Planinska jama velja za skrivnostno in mistično plat kraškega sveta.
Primož Krišelj svoje znanje predaja naprej vsem, ki jih zanimata samooskrbno kmetovanje ter trajnostni način življenja.

Tedenska oddaja, ki izpostavlja in komentira dogajanja na spletu in v socialnih omrežjih. Oddajo pripravlja in vodi Rebeka Legović.

Manager, imprenditore, economista, ma anche giornalista. Ospite di Focus il presidente del Forum italo-sloveno Jurij Giacomelli, da anni impegnato nella valorizzazione del nostro territorio dal punto di vista economico, ma anche culturale.

Pogovor v studiu z uglednimi domačimi in tujimi osebnostmi, ki bodo skozi pripovedovanje o svojih življenjskih izkušenj predstavili lastne poglede na sedanjost.

V Furlanski nižini se lahko v krogu štiridesetih kilometrov sprehodimo skozi pet mest; Oglej, Gradišče ob Soči, Palmanovo, Torviscoso in Novo Gorico, ki v sebi nosijo idejo idealnega mesta, tako je tudi naslovljen najnovejši dokumentarni film režiserja Amirja Muratovića. Skupaj z njim bomo spoznali Idealna mesta.

18:35
Vreme

Primorska kronika je informativna oddaja, ki ji dajejo značaj aktualnost, verodostojnost in regionalnost. Poročamo o vsem, kar se dogaja na Primorskem, segamo od Pirana pa vse do Bovca. Razvejana dopisniška mreža omogoča, da čutimo utrip krajev, tudi najmanjših. Prav zato lahko življenje v njih slikamo tako prepričljivo in doživeto. Odzivamo se na dnevne dogodke, hkrati pa ves čas razkrivamo in opozarjamo na družbene nepravilnosti. V naši oddaji z veseljem postrežemo tudi z dobrimi novicami, ki lepšajo naš vsakdan in naredijo našo/vašo oddajo skupaj z drugimi vestmi resnično vredno ogleda.

Telegiornale.

Poročila.

Notiziario sportivo quotidiano.

Dnevna športna oddaja.

Oddaja namenjena vsem ljubiteljem alpinizma. Smučanje, deskanje, prosto plezanje in drugi športi na prostem, ki zagotavljajo adrenalinska doživetja.

In occasione del 50 ° anniversario, che TV Koper-Capodistria celebrerà nel 2021, ricorderemo gli inizi del programma "L'Universo è...", i primi passi della nostra produzione di rubriche e reportage del programma che da 3 decenni offre contenuti di alta qualità. Trasmissioni realizzate negli anni '90 e negli anni successivi, verranno riproposte in una veste leggermente nuova a partire da gennaio 2021. L'Universo e '... per sapere di più e vivere meglio.Autrice e conduttrice del programma è Vesna Hočevar.

Ob 50 obletnici Televizije Koper-Capodistria se bomo spomnili začetkov oddaje "L'Universo è.../Vesolje je... in prvih korakov lastne produkcije programa, ki že skoraj 3 desetletja ponuja vsebine visoke kakovosti. Oddaje iz devetdesetih let in iz kasnejšega obdobja bomo ponovno predstavili v nekoliko novi preobleki. Na sporedu bodo tedensko, od januarja 2021. L'Universo e'.../Vesolje je..., da bomo več vedeli in bolje živeli. Avtorica in voditeljica oddaje je Vesna Hočevar.

BellItalia si occupa di musei e di restauri, ma anche di paesaggio, di centri urbani, di tradizioni, personaggi e curiosità collegati alla storia e alla cultura del nostro Paese.

BellItalia je oddaja o muzejih, restavriranju, pokrajinah, urbanih centrih, tradicijah, osebah in zanimivostih italijanske zgodovine in kulture. Skozi potovanja po italijanskih regijah se v posameznih epizodah odkrivajo umetniške zaklade, znamenitosti, znane in manj znane. Oddaja je namenjena osebam, ki želijo poizvedeti o italijanski umetnosti, kulturi in pokrajinah.

Telegiornale.

Dnevnik.

Serie di documentari autobiografici dedicati a personaggi, piu` o meno noti, della nostra comunita` nazionale e del territorio.

Ciklus autobiografskih dokumentarnih oddaj, ki so posvečene znanim pa tudi manj znanim osebnostim italijanske narodne skupnosti in našega področja.

Magazine di automobilismo.

Oddaja o avtomobilizmu.

V tokratni oddaji Lynx vas bomo popeljali v slovenske gozdove. Predstavili vam bomo svet lesa in priložnosti, ki jih ponuja. Pogledali pa bomo tudi v zgodovino in spoznali zgodbo prvih slovenskih pomorščakinj, Save in Jolande. Videli bomo kako Slovenci v Italiji skrbijo za svojo avdiovizualno dediščino. Na koncu se bomo sprehodili po elegantnem parku, ki obkroža vilo barona Revoltella, na obrobju Trsta.

V Furlanski nižini se lahko v krogu štiridesetih kilometrov sprehodimo skozi pet mest; Oglej, Gradišče ob Soči, Palmanovo, Torviscoso in Novo Gorico, ki v sebi nosijo idejo idealnega mesta, tako je tudi naslovljen najnovejši dokumentarni film režiserja Amirja Muratovića. Skupaj z njim bomo spoznali Idealna mesta.

Tokratna gostja je mlada aktivistka za pravice žensk Nika Kovač, direktorica Inštituta 8. marec. Z voditeljico Barbaro Ferluga se pogovarja o feminizmu, tistih pravicah žensk, ki so še danes postavljena pod vprašaj, pravici do splava, nasilju nad ženskami in o aktualnih vprašanjih žensk. Pri oddaji tudi tokrat sodelujeta dijakinji Petra Prašelj in Ilaria Vecchiet, ki bosta o teh temah podali svoje mnenje. Režijo podpisuje Jan Leopoli, uredništvo pa z Janom Leopolijem in Barbaro Ferluga, še Živa Pahor.

Dnevnik Slovencev v Italiji je informativna oddaja, v kateri novinarji poročajo predvsem o dnevnih dogodkih med Slovenci v Italiji. Je pomembno ogledalo njihovega vsakdana, v njem opozarjajo na težave s katerimi se soočajo, predstavljajo pa tudi pestro kulturno, športno in družbeno življenje slovenske narodne skupnosti. V oddajo so vključene tudi novice iz matične domovine.

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov