Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Četrtek, 14. dec. 2023

TV Maribor • Čet, 14. dec.

Infokanal lahko spremljate pred in za rednim programom na TV Maribor.

Kaj je bolj groznega od poštevanke, brokolija in domačih nalog skupaj? Pospravljanje, bi rekel Kakadudu. Pa vendarle je sobotni dan namenjen prav temu. In oddaji Ribič Pepe, seveda. Ker Kakadudu ne pospravi, mu pomaga Foksner – tako, da mu nekaj predmetov kar ukrade. Kdo bo zadevo uredil? Pepe, kdo pa drug! S kolesom bo po Idriji lovil lisjaka, a na srečo ne sam …

Tele M je osrednja dnevna aktualno-informativna oddaja regionalnega programa Televizije Maribor, v kateri poročajo, v pogovorih z gosti, z živimi vklopi s terena, in v povezavi z dopisništvi obravnavajo aktualne teme, ki še posebej zanimajo gledalce v severovzhodni Sloveniji. Vabljeni k ogledu.

10:25
Odmevi

Odmevi vsak delavnik ob 22.00 ponudijo sveže večerne novice ter analize najpomembnejših dogodkov dneva. Ozadja dogodkov in pojavov, prikrite podrobnosti in nove plati vznemirljivih zgodb predstavljajo novinarji in izbrani gosti, ki jih izprašajo voditelji oddaje ali pa se soočijo med seboj. V studiu damo besedo obema, oziroma toliko stranem, da si naši gledalci lahko ustvarijo čim bolj celostno podobo aktualnih dogajanj. Poleg tega pa še kratek pregled dnevnih svetovnih in domačih novic, ki ste jih morda zamudili ali preslišali čez dan.

10:55
Šport

Pregled športnih dogodkov bodo sodelavci športnega programa strnili v zadnji dnevnoinformativni oddaji, seznanili bodo z najnovejšimi dnevnimi rezultati ter izjavami, ne bodo pa pozabili tudi na prispevke aktualnih dogodkov z izjavami tekmovalcev.

11:00
Kultura

Nocoj v Kulturi med drugim o novem prevodu Elene Ferrante z naslovom Nadležna ljubezen in o fenomenu Jago – italijanskem kiparskem zvezdniku, ki si je zdaj v Neaplju omislil še svoj muzej.

Az adás tartalma:

- Zvezdan Martić látogatása a Lendvai Magyar Műsorok Stúdiójában;
- nyílt nap a Lendvai Szociális Foglalkoztató Központban;
- Testvérek a háborúban – dokumentum-játékfilm;
- Fordítás – nemzetek közötti kulturális kapocs;
- régiséggyűjtők nemzetközi találkozója Lendván;
- Magvető: az akvapónia.

Vsebina oddaje:

- obisk Zvezdana Martića v Studiu madžarskih programov Lendava;
- dan odprtih vrat v Varstveno-delovnem centru Lendava;
- igrano-dokumentarni film Bratje v vojni;
- razstava Prevajanje – kulturna vez med narodi;
- mednarodno srečanje zbirateljev v Lendavi;
- rubrika Sejalec: akvaponika.

Ugotavljamo, kako sanacija brežin Ptujskega jezera vpliva na tamkajšnje ptice. V pogovoru s prevajalko knjige Bambi: Življenjska pot v gozdu odkrivamo pravo, ne Hollywoodsko bistvo zgodbe, ki jo je v začetku 20. stoletja zapisal pisatelj Felix Saltn. Svetujemo kako, kdaj, s čim in zakaj pozimi hranimo prostoživeče ptice. Predstavljamo največjega in izredno pisanega predstavnika golobov – nikobarskega goloba. Vabljeni k ogledu.
ozivalih@rtvslo.si

*****

Dobro jutro tokrat prinaša pregled filmskih dogodkov minulega leta, obiskali bomo Božičkovo vasico na avtobusni postaji, jaslice v vinski kleti in preverili, kje se skrivajo Božičkovi nabiralniki. Razkrili bomo psihološki vidiki finančnih zlorab starejših, obiskali Vilinsko mesto in se naučili, kako nam pomaga terapija z ročnimi lutkami.

A Vendégem című adásban Petőfi Sándor nyomába eredünk Kiskőrösön.

V oddaji Moj gost bomo v Kiskőrösu hodili po sledeh Sándorja Petőfija.

Na Vurberku, v štajerski zibelki Slakove glasbe, so letos na grajskem dvorišču ponovno odmevali valčki in polke zasedb, ki imajo v svojem sestavu diatonično harmoniko ter pojejo dvo- ali večglasno. Vabljeni k ogledu.

Tele M je osrednja dnevna aktualno-informativna oddaja regionalnega programa Televizije Maribor, v kateri poročajo, v pogovorih z gosti, z živimi vklopi s terena, in v povezavi z dopisništvi obravnavajo aktualne teme, ki še posebej zanimajo gledalce v severovzhodni Sloveniji. Vabljeni k ogledu.

Veter se odpravi visoko na nebo, da bi tekmoval s soncem. Zmagal bo ta, ki bo popotniku hitreje slekel plašč. Veter kljub trudu in močnemu pihanju naposled prizna, da je sonce večni zmagovalec, saj zasije tako močno, da popotnik sleče plašč.

Športni dan! Kakadudu pa zboli. Ne zares, ampak zato, da mu ne bi bilo treba telovaditi. Otroci iz Kopra so že na igrišču, Pepe, kaj še čakaš? Te skrbi, da ne boš zmagal? Pa saj to sploh ni važno, saj veste, pomembno je sodelovati, ne zmagati! Če vas pa vseeno zanima, kdo je zmagal, potem pa si le oglejte oddajo Ribič Pepe!

Z ogledom DNEVNIKA si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.

Oddaja Slovenska kronika vsak dan predstavi najpomembnejše dogodke in zgodbe iz slovenskih krajev. Poudarek je na človeških zgodbah, okoljskih in socialnih temah, dnevnem utripu podeželja in mest. Še posebej smo pozorni na pozitivne primere, ki jim namenjamo prostor v čisto vsaki oddaji.

Osrednja dnevnoinformativna oddaja je namenjena med drugim tudi najaktualnejšim dogodkom dne, rezultatom, izjavam in ozadjem s posameznih tekmovanj doma in v tujini.

Kultura je kratka aktualna informativna oddaja o kulturi in umetnosti, v kateri se praviloma izpostavljajo osrednji dogodki dneva. V njej najdejo prostor tudi mednarodne novice in problemske teme. V ustvarjanje oddaje so vključeni dopisniki doma in v tujini.

Spremljajte aktualno vremensko napoved z opozorili in zanimivimi informacijami vsak dan v sklopu informativnih oddaj.

Kdo pritiska na koga v več kot sto milijonov težkem poslu obnove ljubljanskega kliničnega centra? Denar v tako imenovanem vzporednem javnem zdravstvenem sistemu ni težava, za vsak mesec zastoja država gradbincu odšteje dodatnih 100 000 evrov. Kakšno vlogo ima pri tem politika?

Vabljeni v družbo rojakov iz zamejstva in po svetu.
Slovenci so nekoč odhajali v belgijske rudnike na delo, po vstopu Slovenije v Evropsko unijo pa se je še bolj razbohotila slovenska izseljenska skupnost, Reportažo je pripravila Mojca Širok.
Gostja oddaje je mag. Barbara Hanuš, profesorica slovenskega jezika in pedagogike, ki je 9 let izvajal dopolnilni pouk slovenskega jezika v Banja Luki, Slatini, Prijedoru in Tesliću.
Člani slovenskega doma so v dvorani Hrvaške glasbene akademije pripravili zanimiv program ob Veselem dnevu kulture in Dnevu samostojnosti in enotnosti. Reportaža Dušana Tomažiča.
Tjaša Lotrič pa je bila na slovesnosti ob 15. letnici Folklorne skupine Slovenskega doma Kulturno prosvetnega društva Bazovica na Reki.

Tele M je osrednja dnevna aktualno-informativna oddaja regionalnega programa Televizije Maribor, v kateri poročajo, v pogovorih z gosti, z živimi vklopi s terena, in v povezavi z dopisništvi obravnavajo aktualne teme, ki še posebej zanimajo gledalce v severovzhodni Sloveniji. Vabljeni k ogledu.

A Vendégem című adásban Petőfi Sándor nyomába eredünk Kiskőrösön.

V oddaji Moj gost bomo v Kiskőrösu hodili po sledeh Sándorja Petőfija.

Tokratni gost Intervjuja je slovenski misijonar Pedro Opeka, ali kot so mu rekli doma – Peter Opeka, ki ja na Madagaskarju ustvaril eno najlepših humanitarnih zgodb našega časa. Pred desetletjem je bilo njegovo poslanstvo predstavljeno v dokumentarnem filmu Pedro Opeka, dober prijatelj, in takrat ga je spoznala vsa Slovenija. Je izjemna osebnost s karizmo, ki pritegne množice. V pogovoru z Jožetom Možino se je dotaknil razvoja projekta Akamasoa, s katerim so v treh desetletjih pomagali že več kot pol milijona pomoči potrebnim. 25 000 revežev s smetišča zdaj živi v urejenih naseljih, njihovi otroci pa se šolajo, v zadnjih letih tudi na univerzi, ki so jo ustanovili. Misijonar Opeka je spregovoril tudi o svojih prizadevanjih za slovensko spravo, saj kot sin slovenskih beguncev v Argentini pozna medvojno in povojno travmo, ki je zadela slovenski narod. Pripoveduje, kako je njegovemu očetu Lojzetu Opeki, ki je bil med tisoči ujetnikov, ki so jih komunisti pobijali v rudniških rovih pri Hrastniku, uspelo čudežno zbežati. Slovenski misijonar je svojo vizijo pokopa mrtvih in slovenske sprave v posebnem pismu predstavil tudi predsednici republike. V pogovoru je spregovoril o utrujeni in pomehkuženi zahodni družbi in o malgaških nasprotjih, ki preprečujejo napredek države. Kljub težavam, ki se kopičijo, pa ne izgublja vneme za pomoč ljudem v stiski. Za Slovenijo si želi večje enotnosti: »Tako kot leva in desna roka sodelujeta, da opravita delo, tako moramo ljudje vseh prepričanj sodelovati za boljšo Slovenijo,« je prepričan misijonar Pedro Opeka.

Voditelj: Jože Možina

Tretje prizorišče tekem za svetovni pokal v biatlonu v tej sezoni je Lenzerheide v Švici. Tam bo prihodnje leto svetovno prvenstvo, kot generalko pa bodo prvič pripravili tekme za svetovni pokal.
Najprej se bodo biatlonke pomerile v tretjem sprintu v tej sezoni; v prvih dveh smo že videli nekaj presenečenj, Anamarija Lampič pa je bila pred dnevi v Avstriji osma.

Infokanal lahko spremljate pred in za rednim programom na TV Maribor.

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov