Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Ponedeljek, 18. dec. 2023

TV Maribor • Pon, 18. dec.

Infokanal lahko spremljate pred in za rednim programom na TV Maribor.

Kdo ima glavno besedo pri daljincu? Pepe ali Kakadudu? Bosta gledala nogometno tekmo ali Zombije? Ah, prava akcija se dogaja v živalskem vrtu! In neumno bi bilo sedeti doma. Odložita daljinca in se odpravita, otroci vaju čakajo! Opice, surikate in morski lev pa tudi!

Preglednik je oddaja, ki povzema najpomembnejše dogodke iz severovzhodne Slovenije, o katerih so poročali med tednom, in omogoča vpogled v aktualno dogajanje vsem gledalcem, ki med tednom niso mogli vsakodnevno spremljati programa Televizije Maribor.

UTRIP je oddaja Informativnega programa z najdaljšo tradicijo. Nastala je leta 1988, kot redni tedenski pregled notranjepolitičnih, gospodarskih, družbenih in kulturnih dogodkov v državi, ki je bila takrat še Jugoslavija. V oddajo so si utirala pot alternativna politična razmišljanja, informacije in slikovni materiali, ki v drugih oddajah takratnega Informativnega programa še niso uspeli ugledati luči sveta. UTRIP, ki je zdaj že polnoleten, si je postopno izboril prostor izrazito avtorske oddaje in subjektivnega pogleda na najpomembnejše dogodke minulega tedna. Ustvarjalci imajo pri pripravi oddaje kar največjo ustvarjalno svobode.

Redna tedenska oddaja Zunanjepolitične redakcije, ki gledalcu ponuja pregled dogajanj po svetu v politiki, gospodarstvu in kulturi, ustvarjajo pa jo novinarke in novinarji Zunanjepolitične redakcije. Zrcalo vedno zrcali podobo sveta: tragično, veselo, zabavno.

Vabljeni k ogledu

Predstavili vam bomo dva zanimiva projekta, Izročilo Brkinov in Krasa, ki prikazuje lokalne dediščinske obrti in običaje Brkinov in Krasa in projekt Mreža vodnih poti v Kamniško-Savinjskih Alpah, ki ozavešča o pomenu čiste pitne vode in premišljenem vključevanju le-te v turistično ponudbo. Skupaj bomo prelistali zelo zanimivo monografijo. Ob 150- letnici zadružništva pri nas je Zadružna zveza Slovenije izdala knjigo Zgodovina zadružništva na Slovenskem od leta 1856 do leta 1992. Prvič v vsej zgodovini je na podlagi arhivskega gradiva zgodovina zadružništva strnjena v znanstveno publikacijo. Času primerno se je kolegica Sabina tokrat odpravila na Idrijsko- Cerkljanski konec in preverila gastronomsko dediščino tega območja. Začeli pa bomo z zanimivo temo o pogozdovanju. Ali je pogozdovanje v požaru uničenih gozdnih površin res neustrezno, glede na to, da se Kras vedno bolj zarašča? V Parku Škocjanske jame menijo, da je čas za vračanje suhih kraških travnikov, ki omogočajo obstoj vrste zavarovanih rastlinskih in živalskih vrst. V sežanski enoti Zavoda za gozdove odgovarjajo, pogozdovanje je rešilo Kras, ki je bil tisočletja gol. Vrnila se je prst, vrnilo se je rastje, vrnila se je narava. Kdo ima prav?

Oddaja Utrip Ormoža predstavlja dogodke iz Spodnjega Podravja, kjer se vedno dogaja kaj zanimivega. Kjer ne zamujajo z razvojem, a ostajajo zvesti tradiciji svojega pogleda na življenje in svoji prleščini ter običajem, trdno povezanim z vinorodnim okolišem. Oddaja že več kot četrt stoletja beleži utrinke gospodarskih, političnih, kulturnih, športnih in drugih dogodkov v občinah Ormož, Središče ob Dravi in Sveti Tomaž.
Utrip Ormoža – informativno-magazinska oddaja KTV Ormož - v nedeljo ob 14.30 na sporedu Televizije Maribor.

Pregled tedna ptujske televizije PeTV je tedenska splošnoinformativna oddaja o dogodkih iz ptujske občine in okolice, ki zagotavlja uresničevanje pravice do javnega obveščanja in obveščenosti.
Oddaja je premierno predvajana enkrat tedensko in gledalcem ponudi pregledne informacije s področja politike, kulture, gospodarske in okoljske infrastrukture, umetnosti, zabave ter športa preteklega tedna.
Namen oddaje je gledalcem predstaviti dogajanje, naložbe, novosti in razvoj Ptuja kot najstarejšega mesta v Sloveniji.

Začnite teden z oddajo Dobro jutro in s pozitivno Ano Tavčar! Po pregledu dnevnega tiska in aktualnega dogajanja vam še pred osmo svetujemo glede najrazličnejših tematik. Druga ura oddaje je posvečena zdravju, povabimo vas tudi v domačo lekarno. Ob ponedeljkih boste spoznavali še navdihujoče osebne zgodbe, lahko boste prisluhnili astrološkim nasvetom, v rubriki Za dušo pa bomo razkrivali, kaj vse nas lahko pomiri in nam da energijo ter zagon za vsakdanje izzive in skok v nov teden.

Dan narodnih skupnosti v avstrijskem parlamentu: s pestrim sporedom se je državni zbor osredotočil na raznolikost narodnih manjšin in priznal njihovo pomembno vlogo kot sestavni del avstrijske identitete.
Člani društev v Žvabeku so pripravili poseben adventni koledar. Vsako okence skriva posebno narečno zgodbico. Živo okence se je tokrat odprlo v Stari pošti na Bistrici.
Dekleta in fantje gledališke skupine SPD Bilka Bilčovs hočejo v predstavi Ti imaš pa res smolo ugotoviti, kdo je najboljši.
Slovensko kulturno društvo Celovec je letos pod geslom Pisan Celovec zaznamovalo 70 let kulturnega dela, niz prireditev pa sklenilo z jubilejnim koncertom.
http://slovenci.orf.at

Osma sezona projekta Otroci pojejo slovenske pesmi in se veselijo.
Najboljši pevci osnovnih šol Spodnjega Podravja in širše so več kot navdušili s svojimi odličnimi nastopi. Pokazali so, da je oder tega projekta postal resnični izziv za vse tiste, ki želijo v petju in glasbi doseči nekaj več, ki želijo resnično dati polet svojemu talentu. Vabljeni k ogledu prvega dela.

Tele M je osrednja dnevna aktualno-informativna oddaja regionalnega programa Televizije Maribor, v kateri poročajo, v pogovorih z gosti, z živimi vklopi s terena, in v povezavi z dopisništvi obravnavajo aktualne teme, ki še posebej zanimajo gledalce v severovzhodni Sloveniji. Vabljeni k ogledu.

Aktivno preživljanje prostega časa, združeno z delom, je zgodba Gregorja in Maje Šilc, ki sta se specializirala za pohodniške in kolesarske izlete v Bohinju in Julijskih Alpah. V Spodnji Idriji pa smo se prepričali, da gospod Franko Bergnach pri 80 letih še vedno z lahkoto postreže gostom v svoji gostilni.

Pravljice, basni, legende in pripovedke veljajo za najstarejše zapise človeštva. Pravljice povezujejo vsa ljudstva, vsa "plemena" sveta. Ohranjajo stik z naravo, s starodavnim, povezujejo nas s prednicami in predniki, prav tako iz "nekoč" prinašajo modrost in sporočilo v "zdaj". Moč pravljic je neizmerna, saj nas za "pravljični čas" odmaknejo od krute realnosti vsakdana, prepogosto prepredenega z nemirom in skrbmi.
Pravljice pomirjajo vznemirjeno srce. Nasmejijo smeha potrebno in žalostno dušo. Spregovorijo "z otrokom v vsakem človeškem bitju", pa naj bo človek star osem mesecev, tri leta ali pa sedemdeset let.
Prav v tem je čar pravljice, edinega literarnega pripovednega žanra, ki povezuje medgeneracijsko ter nas opominja in uči, da je, ne glede na vse, dobro vselej močnejše od zla, četudi se zlo zdi močnejše. Kajti sile narave bodo vselej premagale lakomnost človeških nagnjenj in želja, kakor bosta mir in ljubezen vedno premagala ost zla.
Prav zato snujemo in občinstvu predajamo novo televizijsko vsebino Pravljica s Simono. Svet in ljudje, ne glede na starost, potrebujemo odmik od krutosti vsakdana, nemira, obremenilnih odnosov, obveznosti in služb. Prav tako je naše poslanstvo otrokom, mladostnikom in odraslim predati izjemno izročilo pravljic sveta, med katerimi posebno pozornost namenjamo prav izjemno bogatemu slovenskemu ljudskemu izročilu.

Z ogledom DNEVNIKA si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.

Oddaja Slovenska kronika vsak dan predstavi najpomembnejše dogodke in zgodbe iz slovenskih krajev. Poudarek je na človeških zgodbah, okoljskih in socialnih temah, dnevnem utripu podeželja in mest. Še posebej smo pozorni na pozitivne primere, ki jim namenjamo prostor v čisto vsaki oddaji.

Osrednja dnevnoinformativna oddaja je namenjena med drugim tudi najaktualnejšim dogodkom dne, rezultatom, izjavam in ozadjem s posameznih tekmovanj doma in v tujini.

Kultura je kratka aktualna informativna oddaja o kulturi in umetnosti, v kateri se praviloma izpostavljajo osrednji dogodki dneva. V njej najdejo prostor tudi mednarodne novice in problemske teme. V ustvarjanje oddaje so vključeni dopisniki doma in v tujini.

Spremljajte aktualno vremensko napoved z opozorili in zanimivimi informacijami vsak dan v sklopu informativnih oddaj.

Kaj je vlada storila in kaj še lahko uresniči do konca mandata? O najaktualnejših vprašanjih v pogovoru s predsednikom vlade dr. Robertom Golobom.

Pogovoru s predsednikom vlade bo sledil pogovor s predstavniki opozicije. Kako ocenjujejo delo vlade in kakšne alternative ponujajo?

Vas Štanjel s svojo strnjeno podobo, kamnitimi hišami, ozkimi ulicami in čudovitim Ferrarijevim vrtom predstavlja poseben dragulj našega Krasa. Vse več obnovljenih hiš in prenovljeni grad bogatijo vtise vsakogar, ki ga obišče. In mi smo v mestu našli kotiček, ki je pred kratkim vzniknil v novi podobi.
Predstavimo meščansko stanovanje z malo neobičajno postavitvijo tlorisa in z elementi, ki so vse prej kot zadržani. Ekstravagantno stanovanje so opazili tudi filmski producenti in v njem posneli nekaj prizorov novejšega slovenskega filma. Naše kamere pa so seveda zabeležile še več.
Vabljeni v štajersko prestolnico na osupljiv vrt, kjer vas bosta poleg rastlinske pestrosti v zelenih sobanah navdušila tudi povezovalna moč krogov in očarljivost kovinskih skulptur.

Dan narodnih skupnosti v avstrijskem parlamentu: s pestrim sporedom se je državni zbor osredotočil na raznolikost narodnih manjšin in priznal njihovo pomembno vlogo kot sestavni del avstrijske identitete.
Člani društev v Žvabeku so pripravili poseben adventni koledar. Vsako okence skriva posebno narečno zgodbico. Živo okence se je tokrat odprlo v Stari pošti na Bistrici.
Dekleta in fantje gledališke skupine SPD Bilka Bilčovs hočejo v predstavi Ti imaš pa res smolo ugotoviti, kdo je najboljši.
Slovensko kulturno društvo Celovec je letos pod geslom Pisan Celovec zaznamovalo 70 let kulturnega dela, niz prireditev pa sklenilo z jubilejnim koncertom.
http://slovenci.orf.at

Milana Kreslina, očeta Vlada Kreslina, vsi poznamo, saj je neštetokrat nastopil na velikih koncertih skupaj s sinom, ženo in slovito Beltinško bando.

Le malokdo pa pozna njegovo življenjsko zgodbo, ki obsega skoraj stoletje naše zgodovine. V štirih dve urnih delih oddaje Spomini je orisal svoje življenje, polno veselih, žalostnih in tudi tragičnih zgodb, zaradi izjemnega števila arhivskega in filmskega gradiva, ki spremlja njegovo pripoved ter spremljajočih zgodb o ljudeh in dogodkih, pa so spomini Milana Kreslina tudi prava freska življenja in ljudi zadnjega stoletja pri nas, še posebej v njegovem rodnem Prekmurju.
V oddajah je izjemno veliko glasbe in petja, s posnetki, nastalimi med snemanjem oddaje Spomini in z arhivskimi posnetki iz zadnjega pol stoletja.

Infokanal lahko spremljate pred in za rednim programom na TV Maribor.

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov