Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Četrtek, 5. sep. 2024

TV Maribor • Čet, 5. sep.

Infokanal lahko spremljate pred in za rednim programom na TV Maribor. Spremljate lahko vremensko napoved za prihodnje dni.

Lola in Flint obožujeta bovling, zato se odpravita v čisto pravo dvorano, namenjeno temu zabavnemu športu. Krogle kot za šalo podirajo keglje, vendar samo Flintove. Flint je očitno nadarjen za metanje in ciljanje. Lola pri tem žal nima sreče in postane zelo žalostna. Srečo ima le v tem, da je ob njej prijazni bratec Flint. Kako ji bo pomagal?

Binito, Kristina in Niko so osnovnošolci, ki jih v življenju zanimajo različne reči, prav vsi pa imajo skupne prednike – nomade, ki so se po svetu razselili iz Indije. So Romi in so na to ponosni. Živijo v različnih skupnostih in razmerah, sami pa razmišljajo, kakšno življenje si želijo za svoje potomce. V filmu predstavljajo svoje (ne)romsko življenje, sanje in želje ter se opredelijo do tega, kako dojemajo sebe in kako jih dojemajo drugi.
scenarij: Tina Antončič, režija: Marko Šantić

Tele M je osrednja dnevna aktualno-informativna oddaja regionalnega programa Televizije Maribor, v kateri poročajo, v pogovorih z gosti, z živimi vklopi s terena, in v povezavi z dopisništvi obravnavajo aktualne teme, ki še posebej zanimajo gledalce v severovzhodni Sloveniji. Vabljeni k ogledu.

10:25
Odmevi

Odmevi vsak delavnik ob 22.10 ponudijo sveže večerne novice ter analize najpomembnejših dogodkov dneva. Ozadja dogodkov in pojavov, prikrite podrobnosti in nove plati vznemirljivih zgodb predstavljajo novinarji in izbrani gosti, ki jih izprašajo voditelji oddaje ali pa se soočijo med seboj. V studiu damo besedo obema, oziroma toliko stranem, da si naši gledalci lahko ustvarijo čim bolj celostno podobo aktualnih dogajanj. Poleg tega pa še kratek pregled dnevnih svetovnih in domačih novic, ki ste jih morda zamudili ali preslišali čez dan.

10:50
Šport

Pregled športnih dogodkov bodo sodelavci športnega programa strnili v zadnji dnevnoinformativni oddaji, seznanili bodo z najnovejšimi dnevnimi rezultati ter izjavami, ne bodo pa pozabili tudi na prispevke aktualnih dogodkov z izjavami tekmovalcev.

Pogovarjali smo se s priznanim češkim fotografom in vodjo Inštituta za kreativno fotografijo na Šlezijski univerzi v Opavi Vladimirjem Birgusom, ki razstavlja v ljubljanski galeriji Photon. Obiskali smo literarni festival Mesto knjige v Novi Gorici. Predstavili bomo najnovejši film španskega režiserja Pedra Almodóvarja The Room Next Door, ki govori o problematiki evtanazije in je bil premierno prikazan na beneškem filmskem festivalu.

Az adás tartalma:

- megnyílt a Lendvai Óvoda Csentei Kétnyelvű Tagozatának épülete;
- magyar-szlovén üzleti találkozó az Agrán;
- a Csárdáskirálynő Domonkosfán;
- az Őrállók tábor az Őrségben;
- erdei tábor a Bakonaki-tónál;
- oratórium Lendván;
- strandröplabdatorna.

Vsebina oddaje:

- odprtje zgradbe nove dvojezične enote Vrtca Lendava v Čentibi;
- madžarsko-slovenski poslovni forum na Agri;
- opereta Kraljica čardaša v Domanjševcih;
- tabor Őrállók v Őrségu;
- gozdni tabor pri Bukovniškem jezeru;
- oratorij v Lendavi;
- turnir v odbojki na mivki.

Človeku so živali že od začetka njegovega obstoja pomagale preživeti. Vsak, ki ima za družabnika psa, mačko, konja ali drugo žival, ve, da so živali za človeka preprosto zdravilne. So namreč zvesti prijatelji in človeku podarjajo neomejeno naklonjenost in ljubezen. Danes človek nosi odgovornost, da živali v njegovi oskrbi ne trpijo. V oddaji O živalih in ljudeh skušamo osvetliti različne vidike odnosa človek - žival. Vabljeni k ogledu.
ozivalih@rtvslo.si

Kako pomembna je fizična aktivnost v našem izobraževalnem sistemu? Kako potekajo ure športa na osnovnih in srednjih šolah? S kakšnimi težavami se srečujejo profesorji, ki izvajajo pouk in kako vidijo fizično aktivnost mladih v prihodnje?
O teh temah in ostalih rečeh, ki so pomembne pri urah športa sem se pogovarjal s peterico strokovnjakov, ki so vpeti v naš športno izobraževalni sistem.

Oddaja Dobro jutro je oddaja gledalcev. S svojimi svetovalnimi, izobraževalnimi, razvedrilnimi in informativnimi vsebinami sledimo željam gledalcev vseh starostnih skupin. V večurnem živem in dinamičnem jutranjem programu, ki je na sporedu vsak delovni dan, se prepleta studijski del z aktualnimi vklopi v živo z različnih koncev Slovenije. Raziskujemo teme, ki se dotikajo vsakdanjega življenja ljudi, in ponujamo najrazličnejše vsebine: od zdravstvenih, pravnih in kuharskih nasvetov, svetovanj o medosebnih odnosih, receptov iz domače lekarne do predstavljanj osupljivih življenjskih usod, vrtičkarskih in prehranskih nasvetov in atraktivnih nagradnih iger. Oddaja poteka tudi v sodelovanju z RTV centrom Koper in RTV centrom Maribor, s čimer v živi program vnašamo še več lokalnih vsebin.

Oddaja Dobro jutro uvaja sodobne televizijske formate s poudarkom na kakovostnih vsebinah in je upoštevajoč delež televizijskih gledalcev med najbolje gledanimi oddajami nacionalne televizije. V letu 2014 so ustvarjalci oddaje prejeli eno najprestižnejših slovenskih medijskih priznanj: strokovnega viktorja za najboljšo zabavno TV-oddajo.

Az adás tartalma:

- Búzaösszeöntő ünnepség Bihar megyében (Erdélyi Magyar Televízió);
- Tóth Marjan bezdáni paradicsomtermesztő (Újvidéki Televízió);
- fehér őz éldegél Vas vármegyében (Szombathelyi Televízió);
- népszerű a tornyai kutyapanzió (Erdélyi Magyar Televízió);
- Bujtor-ereklyék és Oscar-díjas emlékek kiállítása (Keszthelyi Televízió);
- megalakult a SuBigBand (Újvidéki Televízió);
- két fiatal gútai gitárkészítő (Szlovákiai Magyar Televíziós Hírportál);
- amerikai magyar fiatalok látogatása a Muravidéken (Lendvai Tévéstúdió);
- a Szigeti Kalózok motoros klub találkozója (Drávatáj magazinműsor).

Vsebina oddaje:

- praznovanje ob sipanju zbrane pšenice v Županiji Bihor (Transilvanska madžarska televizija);
- pridelovalec paradižnika Marjan Tóth iz Bezdana (TV Novi Sad);
- bela srna živi v Železni županiji (TV Sombotel);
- penzion za pse v Turnu (Transilvanska madžarska televizija);
- razstava Bujtorjevih relikvij in dvakratnega oskarjevca (TV Keszthely);
- ustanovitev SuBigBanda (TV Novi Sad);
- mlada izdelovalca kitar iz kraja Kolarovo (Slovaški madžarski televizijski informativni portal);
- obisk mladih Američanov v Prekmurju (TV studio Lendava);
- srečanje Motorističnega kluba Island Pirates (Magazinska oddaja Drávatáj).

25. festival narodnozabavne glasbe Slovenije Vurberk 2016 je potekal v živo. Gledalci televizije si ga bodo lahko ogledali v dveh delih. Vabljeni k ogledu prvega dela!

Tele M je osrednja dnevna aktualno-informativna oddaja regionalnega programa Televizije Maribor, v kateri poročajo, v pogovorih z gosti, z živimi vklopi s terena, in v povezavi z dopisništvi obravnavajo aktualne teme, ki še posebej zanimajo gledalce v severovzhodni Sloveniji. Vabljeni k ogledu.

Paola kolesari s prijatelji in išče strmine. Želi se preizkusiti v gorskem kolesarjenju. Po stezi je težje kolesariti kot je mislila, saj je blatna in zelo spolzka. Paola nekaj krat pade, a nikoli ne obupa. Želi doseči svoj cilj in prekolesariti zahtevno stezo čisto sama. Ali ji bo uspelo? Močno držimo pesti!

Osem mladih nas popelje v svoj prosti čas, ki ga preživljajo z gibanjem, natančneje se ukvarjajo z urbanimi športi. Skozi osebne zgodbe spoznavamo svet skejtanja, bmx-anje in freerunna. Mladi predstavijo značilnosti športa in subkulturo, s katero se šport povezuje (ta se kaže tudi v besednjaku mladih). Z dokumentarnim filmom želimo mladim vzbuditi zanimanje za šport in jim nevsiljivo predstaviti zdrav način življenja ter urbane športe.
scenarij: Neža Prah Seničar, režija: Siena Krušič

Z ogledom DNEVNIKA si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.

Oddaja Slovenska kronika vsak dan predstavi najpomembnejše dogodke in zgodbe iz slovenskih krajev. Poudarek je na človeških zgodbah, okoljskih in socialnih temah, dnevnem utripu podeželja in mest. Še posebej smo pozorni na pozitivne primere, ki jim namenjamo prostor v čisto vsaki oddaji.

Osrednja dnevnoinformativna oddaja je namenjena med drugim tudi najaktualnejšim dogodkom dne, rezultatom, izjavam in ozadjem s posameznih tekmovanj doma in v tujini.

Spremljajte aktualno vremensko napoved z opozorili in zanimivimi informacijami vsak dan v sklopu informativnih oddaj.

Nekateri politiki in stranke v jesen stopajo z nizko javnomnenjsko podporo, skrb jim povzročata še visoko uvrščena na lestvicah priljubljenosti Vladimir Prebilič in Anže Logar, ki se po naslednjih volitvah vidita v vladi. Za katere obljubljene reforme je dobro leto in pol pred volitvami še čas in za katere prepozno? Bo koalicija potegnila kratko tudi pri napovedanih davčnih spremembah?

Oddaja »Obrazi naših rojakov« je most med domovino in Slovenci, ki živijo zunaj njenih meja. Pesem, literatura, folklora in številne druge oblike izražanja ohranjajo živo slovensko besedo in tradicijo. Slovenstvo živi naprej tudi po zaslugi novih gospodarskih povezovanj, raziskovalnih in turističnih pobud ter izjemnih posameznikov, ki bogatijo naš skupen prostor. Vse to so Rojaki, spoznajte jih skupaj z nami.

Az adás tartalma:

- Búzaösszeöntő ünnepség Bihar megyében (Erdélyi Magyar Televízió);
- Tóth Marjan bezdáni paradicsomtermesztő (Újvidéki Televízió);
- fehér őz éldegél Vas vármegyében (Szombathelyi Televízió);
- népszerű a tornyai kutyapanzió (Erdélyi Magyar Televízió);
- Bujtor-ereklyék és Oscar-díjas emlékek kiállítása (Keszthelyi Televízió);
- megalakult a SuBigBand (Újvidéki Televízió);
- két fiatal gútai gitárkészítő (Szlovákiai Magyar Televíziós Hírportál);
- amerikai magyar fiatalok látogatása a Muravidéken (Lendvai Tévéstúdió);
- a Szigeti Kalózok motoros klub találkozója (Drávatáj magazinműsor).

Vsebina oddaje:

- praznovanje ob sipanju zbrane pšenice v Županiji Bihor (Transilvanska madžarska televizija);
- pridelovalec paradižnika Marjan Tóth iz Bezdana (TV Novi Sad);
- bela srna živi v Železni županiji (TV Sombotel);
- penzion za pse v Turnu (Transilvanska madžarska televizija);
- razstava Bujtorjevih relikvij in dvakratnega oskarjevca (TV Keszthely);
- ustanovitev SuBigBanda (TV Novi Sad);
- mlada izdelovalca kitar iz kraja Kolarovo (Slovaški madžarski televizijski informativni portal);
- obisk mladih Američanov v Prekmurju (TV studio Lendava);
- srečanje Motorističnega kluba Island Pirates (Magazinska oddaja Drávatáj).

Gost oddaje Intervju je Robert Poredoš, dolgoletni dopisnik Slovenske tiskovne agencije iz Združenih držav Amerike. Agencijskega novinarja, ki pod svojimi besedili ni podpisan, bi težko prepoznali na ulici, če niste ravno iz Murske Sobote. Poredoš je nekakšen stric iz ozadja v slovenskem medijskem, diplomatskem in političnem prostoru: številni ljudje v vladi in drugi redno prebirajo izbor iz slovenskih medijev. Njegovo pisanje, poročila in analize o Združenih državah Amerike tako prek Slovenske tiskovne agencije pomembno vplivajo na naše védenje o tej državi.

Voditelj: Edvard Žitnik

Vabljeni k ogledu.

Infokanal lahko spremljate pred in za rednim programom na TV Maribor. Spremljate lahko vremensko napoved za prihodnje dni.

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov