Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Ponedeljek, 23. sep. 2024

TV Maribor • Pon, 23. sep.

Infokanal lahko spremljate pred in za rednim programom na TV Maribor. Spremljate lahko vremensko napoved za prihodnje dni.

Kejla ima rada vse irske stvari: irski jezik, irski ples in irsko glasbo. Rada se uči novih stvari in zadnje čase vadi igranje na “baran”, tradicionalni irski boben. Kmalu bo imela prvi nastop, zato je zelo vznemirjena. Veliko igra, vendar ne zanemarja drugih pomembnih reči kot so igra z mlajšim bratcem ali obisk pri babici in dedku. Nastop se približuje, bo Kejla premagala tremo? Le pogumno, Kejla!

Otroci včasih ne razumejo vseh odločitev staršev, kljub temu pa te nanje vplivajo. Tudi ko gre za razvezo. Čeprav razveza staršev v naši družbi ni redka, o svojih čustvih tako otroci kot odrasli govorijo le redko. Neja Clarisa in Živa pa sta o tem, kako sta doživljali in še doživljata ločitev staršev, odkrito spregovorili v dokumentarnem filmu Dvakrat. Dva domova, dvoje počitnic, dvojna vprašanja, ko kaj želiš.
Scenaristka Neža Prah Seničar, režiser Dominik Mencej

»Tudi če ima nekdo ločene starše, nihče ne bo tebe razumel čisto dobro, ker vsak si malo drugače predstavlja v svoji glavi. Čisto vsak.« Živa in Neja Clarisa
»Če si otrok ločenih staršev, je kar nekaj razlik, kakšne so pa tudi dobre lastnosti, ki jih dobiš.« Živa
»Da bi v šoli ali prijateljicam povedala o ločitvi, se mi je zdelo nelagodno in neprijetno.« Neja Clarisa

Preglednik je oddaja, ki povzema najpomembnejše dogodke iz severovzhodne Slovenije, o katerih so poročali med tednom, in omogoča vpogled v aktualno dogajanje vsem gledalcem, ki med tednom niso mogli vsakodnevno spremljati programa Televizije Maribor.

UTRIP je oddaja Informativnega programa z najdaljšo tradicijo. Nastala je leta 1988, kot redni tedenski pregled notranjepolitičnih, gospodarskih, družbenih in kulturnih dogodkov v državi, ki je bila takrat še Jugoslavija. V oddajo so si utirala pot alternativna politična razmišljanja, informacije in slikovni materiali, ki v drugih oddajah takratnega Informativnega programa še niso uspeli ugledati luči sveta. UTRIP, ki je zdaj že polnoleten, si je postopno izboril prostor izrazito avtorske oddaje in subjektivnega pogleda na najpomembnejše dogodke minulega tedna. Ustvarjalci imajo pri pripravi oddaje kar največjo ustvarjalno svobode.

Redna tedenska oddaja Zunanjepolitične redakcije, ki gledalcu ponuja pregled dogajanj po svetu v politiki, gospodarstvu in kulturi, ustvarjajo pa jo novinarke in novinarji Zunanjepolitične redakcije. Zrcalo vedno zrcali podobo sveta: tragično, veselo, zabavno.

Vabljeni k ogledu

Izobraževalno-svetovalna oddaja Ljudje in zemlja spada med najstarejše na TV Slovenija, namenjena je vsem, ki jih zanimajo kmetijske vsebine. Ob aktualni sezonski tematiki s kmetijskega področja poskušamo pripraviti čim več uporabnih strokovnih nasvetov, seznanjamo z ukrepi kmetijske politike in novostmi na področju zakonodaje. Pri pripravi prispevkov nam pomagajo številni strokovnjaki MKGP, KGZS, fakultet, šol in inštitutov, ki delujejo na kmetijskem, živilskopredelovalnem, okoljevarstvenem in gozdarskem področju. Oddaja, v kateri predstavljamo številne kmetije, je izobraževalno-svetovalna, namenjena vsem, ki jih zanimajo kmetijske teme.
Oddaja je izjemno cenjena tako v strokovni kot laični javnosti, kar dokazuje tudi dejstvo, da je v časovnem pasu, ko je premierno predvajana, najbolj gledana redna oddaja na vseh slovenskih televizijah. Ogledate si jo lahko vsako nedeljo ob 12. uri na prvem programu TV Slovenija in na TV Maribor s slovenskim znakovnim jezikom.

Oddaja Utrip Ormoža predstavlja dogodke iz Spodnjega Podravja, kjer se vedno dogaja kaj zanimivega. Kjer ne zamujajo z razvojem, a ostajajo zvesti tradiciji svojega pogleda na življenje in svoji prleščini ter običajem, trdno povezanim z vinorodnim okolišem. Oddaja že več kot četrt stoletja beleži utrinke gospodarskih, političnih, kulturnih, športnih in drugih dogodkov v občinah Ormož, Središče ob Dravi in Sveti Tomaž.
Utrip Ormoža – informativno-magazinska oddaja KTV Ormož - v nedeljo ob 14.30 na sporedu Televizije Maribor.

Pregled tedna ptujske televizije PeTV je tedenska splošnoinformativna oddaja o dogodkih iz ptujske občine in okolice, ki zagotavlja uresničevanje pravice do javnega obveščanja in obveščenosti.
Oddaja je premierno predvajana enkrat tedensko in gledalcem ponudi pregledne informacije s področja politike, kulture, gospodarske in okoljske infrastrukture, umetnosti, zabave ter športa preteklega tedna.
Namen oddaje je gledalcem predstaviti dogajanje, naložbe, novosti in razvoj Ptuja kot najstarejšega mesta v Sloveniji.

Pevski zbor Kolibri do 2023 in naprej.

Začnite teden z oddajo Dobro jutro! Po pregledu dnevnega tiska in aktualnega dogajanja vam še pred osmo svetujemo glede najrazličnejših tematik. V rubriki »Ali je res?« raziskujemo in iščemo odgovore na večne dileme, znani Slovenci pa vam ponudijo idejo za zajtrk. V rubriki Jutranji heroji spoznavamo posameznike, ki so s svojimi dejanji navdihnili skupnost in pokazali, kaj pomeni biti pravi junak vsakdanjega življenja. Ponedeljek je tudi v znamenju zdravstvenih minut in domače lekarne, v kateri predstavljamo naravne rešitve za vsakodnevne težave. Skok v nov teden bo lepši v družbi oddaje Dobro jutro!

Slovensko televizijsko stalnico „Dober dan, Koroška“ lahko vidite vsak ponedeljek na TV Slovenija in TV Maribor. Vabljeni k ogledu.

Po Sloveniji: Apače: Lovstvo v Apačah 1. 8. 1969
Po Sloveniji: Maribor: Letni dopusti 6. 1. 1969
Po Sloveniji: Banja Luka 31.12.1969
TV Dnevnik: Pušča pri Murski Soboti 1. 1. 1970
TV Dnevnik: Kozje: O življenju na Kozjanskem 17.1.1970
TV Dnevnik: Haloze 24.8.1970
TV Dnevnik: Nuskovska slatina 4.9.1970

26. maj 2017 ob 20.00, Mestni park v Mariboru, KONCERT SIMFONIČNEGA ORKESTRA SNG MARIBOR S SOLISTI, dirigent: Simon Krečič:
-W.A.Mozart: Uvertura k operi Figarova svatba;
-W.A.Mozart: Non mi dir, arija Donne Anne iz opere Don Giovanni, solistka: Andreja Zakonjšek Krt;
-W.A.Mozart: Ah, guarda sorella, duet Fiordiligi in Dorabelle iz opere Così fan tutte, solistki: Andreja Zakonjšek Krt, Irena Petkova;
-G.Verdi: Sempre libera, arija Violette iz opera La traviata, solistka: Petya Ivanova;
-G.Verdi: Lunge da lei, arija Alfreda iz opere La traviata, solist: Martin Sušnik;
-G.Donizetti: Ah, un foco insolito, arija Pasquala iz opere Don Pasquale, solist: Jaki Jurgec;
-G.Donizetti: Via, da brava, tercet Norine, Pasquala in Malateste iz opere Don Pasquale, solist: Petya Ivanova, Jaki Jurgec, Jure Počkaj.
Vabljeni k ogledu prvega dela koncerta.

Tele M je osrednja dnevna aktualno-informativna oddaja regionalnega programa Televizije Maribor, v kateri poročajo, v pogovorih z gosti, z živimi vklopi s terena, in v povezavi z dopisništvi obravnavajo aktualne teme, ki še posebej zanimajo gledalce v severovzhodni Sloveniji. Vabljeni k ogledu.

Vizionar je oddaja, v kateri v ospredje postavljamo obrtnike in podjetnike. V njej predstavljamo zgodbe o uspehu ambicioznih posameznikov, ki navdihujejo, so drzni in vidijo v prihodnost.
Je deficitarni poklic lahko tudi sanjska služba? Na podjeten in privlačen način boste z obrtniškim delom in šolsko prakso spoznavali številne poklice, ki veliko obetajo. Seznanjali vas bomo z novostmi v svetu, ki kroji obrt in podjetništvo.
V oddaji pa bomo gostili podjetnike in obrtnike, ki močno izstopajo iz vsakodnevnih slovenskih okvirov. Njihova pogum in vztrajnost sta temelj za uspeh.

Ježek Jožek se nekega dne prebudi zares slabe volje. Bistra vrana nekaj časa posluša njegovo nerganje, potem pa ga domiselno zvabi iz gnezda, kamor se ježek Jožek čez nekaj ur vrne dobre volje kot že dolgo ne.

Z ogledom DNEVNIKA si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.

Oddaja Slovenska kronika vsak dan predstavi najpomembnejše dogodke in zgodbe iz slovenskih krajev. Poudarek je na človeških zgodbah, okoljskih in socialnih temah, dnevnem utripu podeželja in mest. Še posebej smo pozorni na pozitivne primere, ki jim namenjamo prostor v čisto vsaki oddaji.

Osrednja dnevnoinformativna oddaja je namenjena med drugim tudi najaktualnejšim dogodkom dne, rezultatom, izjavam in ozadjem s posameznih tekmovanj doma in v tujini.

Spremljajte aktualno vremensko napoved z opozorili in zanimivimi informacijami vsak dan v sklopu informativnih oddaj.

Naš tokratni gost, umetnostni zgodovinar, muzealec, do nedavnega univerzitetni učitelj dr. Janez Balažic prihaja iz Murske Sobote in je globoko povezan z zgodovino tega dela panonskega prostora. Letos mineva 100 let od prihoda arhitekta Jožeta Plečnika v Prekmurje, kjer je z zidavo župnijske cerkve Gospodovega vnebohoda v Bogojini uspel združiti poteze srednjeevropske kulturne identitete s prvinami starodavne avtohtone dediščine zahodnega roba Panonske nižine. O podrobnostih, medsebojnih vplivih in širših dimenzijah srečanja velikega arhitekta s tedanjo Slovensko krajino bomo z dr. Janezom Balažicem govorili v oddaji Dober večer TV Maribor v ponedeljek, 23. septembra ob 20. uri

Voditelj Boštjan Romih z ekipo obiskuje hiše, vrtove in stanovanja ter s pomočjo slovenskih arhitektov odkriva domiselne arhitekturne rešitve. Oddaja je zanimiva za vse, ki jih zanima arhitektura in oprema ambientov, ki želijo graditi, opremiti ali prenoviti dom.

Tele M je osrednja dnevna aktualno-informativna oddaja regionalnega programa Televizije Maribor, v kateri poročajo, v pogovorih z gosti, z živimi vklopi s terena, in v povezavi z dopisništvi obravnavajo aktualne teme, ki še posebej zanimajo gledalce v severovzhodni Sloveniji. Vabljeni k ogledu.

Tednik je oddaja, ki vam prinaša zgodbe tedna. Voditeljica Tednika je Jelena Aščić, urednik pa Dejan Ladika.

Slovensko televizijsko stalnico „Dober dan, Koroška“ lahko vidite vsak ponedeljek na TV Slovenija in TV Maribor. Vabljeni k ogledu.

Zanimive življenjske zgodbe naše starejše generacije iz Slovenije in sveta. Avtor: Jože Možina

Infokanal lahko spremljate pred in za rednim programom na TV Maribor. Spremljate lahko vremensko napoved za prihodnje dni.

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov