Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Torek, 1. okt. 2024

TV Maribor • Tor, 1. okt.

Infokanal lahko spremljate pred in za rednim programom na TV Maribor. Spremljate lahko vremensko napoved za prihodnje dni.

Tele M je osrednja dnevna aktualno-informativna oddaja regionalnega programa Televizije Maribor, v kateri poročajo, v pogovorih z gosti, z živimi vklopi s terena, in v povezavi z dopisništvi obravnavajo aktualne teme, ki še posebej zanimajo gledalce v severovzhodni Sloveniji. Vabljeni k ogledu.

10:25
Odmevi

Odmevi vsak delavnik ob 22.10 ponudijo sveže večerne novice ter analize najpomembnejših dogodkov dneva. Ozadja dogodkov in pojavov, prikrite podrobnosti in nove plati vznemirljivih zgodb predstavljajo novinarji in izbrani gosti, ki jih izprašajo voditelji oddaje ali pa se soočijo med seboj. V studiu damo besedo obema, oziroma toliko stranem, da si naši gledalci lahko ustvarijo čim bolj celostno podobo aktualnih dogajanj. Poleg tega pa še kratek pregled dnevnih svetovnih in domačih novic, ki ste jih morda zamudili ali preslišali čez dan.

10:50
Šport

Pregled športnih dogodkov bodo sodelavci športnega programa strnili v zadnji dnevnoinformativni oddaji, seznanili bodo z najnovejšimi dnevnimi rezultati ter izjavami, ne bodo pa pozabili tudi na prispevke aktualnih dogodkov z izjavami tekmovalcev.

Kultura je kratka aktualna informativna oddaja o kulturi in umetnosti, v kateri se praviloma izpostavljajo osrednji dogodki dneva. V njej najdejo prostor tudi mednarodne novice in problemske teme. V ustvarjanje oddaje so vključeni dopisniki doma in v tujini.

Dvojezična gledališka predstava Molk pripoveduje skoraj pozabljeno zgodbo Terezije Mičej in njene hčere Terezije. Koroški Slovenki iz Šentvida v Podjuni sta bili obdolženi kolaboracije s partizani. Leta 1944 so ju zaprli ter ju po zasliševanju in mučenju obsodili na smrt. Režiserka Nika Sommeregger jima je s tremi mladimi igralkami in mlado glasbenico postavila gledališki spomenik.
Narodne skupnosti in dvojezičnost kot gospodarski dejavnik. To je tema letošnje konference Mohorjeve, ki bo od 3. do 5. oktobra. Dogajanje se bo zaključilo s pohodom po Bistriški planini na Zilji.
In veliki finale televizijske nanizanke Nepozabno poletje – zadnje srečanje z Ajdo, Simonom in drugimi junaki serije. Bo konec zgodbe srečen?
http://slovenci.orf.at

Romana Lesjak je magistrica upravnih znanosti, diplomirana upravna organizatorka, pravnica, ekonomski tehnik in administratorka, končala je tudi šolo za računovodje. Je ljubiteljica narave, lepe besede, knjig in zlasti poezije, ki jo še sama piše. Je karateistka in ljubiteljica rock glasbe. Že četrti zaporedni mandat je županja Črne na Koroškem.
Vabimo vas, da si pogovor z Romano Lesjak v oddaji Dober večer ogledate v ponedeljek 30. septembra ob 20. uri v sporedu Televizije Maribor!

V tokratni oddaji Dobro jutro bomo spregovorili o koroškem plebiscitu z zgodovinarjem dr. Gregorjem Antoličičem in ob mednarodnem dnevu starejših predstavili programe Univerze za tretje življenjsko obdobje. Popeljali vas bomo na snemanje filma "Hotel Alkohol" ter z dietetikom Evgenom Benedikom razpravljali o ultra predelani hrani. V zadnji uri pa bomo z dijaki gostinske šole odkrivali skrivnosti priprave testenin. Goran Obradovič si bo na terenu ogledoval lepote Slovenske Bistrice, oddajo pa bosta vodila Katja Treer in Andrej Geržina.

Az adás a biztonságos közlekedésről szól. A gyerekek kerékpároztak, közlekedési táblákkal ismerkedtek és rendőr kíséretében megnézték a jelzőlámpát. Az autómentes nap alkalmából pedig az úttestre rajzoltak.

Tema oddaje je varnost v prometu. Otroci so kolesarili, spoznavali prometne znake in si v spremstvu policista ogledali semaforje. Ob dnevu brez avtomobila pa so risali po cestišču.

Začela se je deseta izvedba festivala vetra in kamna v organizaciji kulturnega združenja Casa C.A.V.E. Glavni cilj festivala, ki se bo odvijal do aprila, je okrepiti sinergije med skupnostmi na čezmejnem in kraškem območju. V oddaji nas je obiskala Jasna Simoneta, predsednica slovenskega kulturnega društva Igo Gruden, ki je eden od partnerjev festivala.

Tokrat bomo les spoznali še na en način in sicer na najbolj izpostavljeni površini naših domov, v vlogi, kjer ga premalo cenimo, čeprav se je v njej stoletja odlično obnesel. Govorimo o zunanjem ovoju, ki ga tvorijo skodle. Gremo v objem neokrnjene narave, v razkošno namestitev, ki ne tekmuje z lepotami okoliške kulise, temveč jih s svojo prisotnostjo le še nadgradi. Edinstvena pa ni le kulisa, ki daje obiskovalcu občutek, da bi se vršacev lahko kar dotaknil, temveč tudi v skodle odet objekt, ki je zrasel na mestu nekdanjega počitniškega doma.
Potrkali smo na vrata mladega oblikovalca unikatnega izdelanega lesenega pohištva. Potreba po tem, da si opremi dom, je Jana Bariča spodbudila k temu, da je kar sam poprijel za orodje in se lotil izdelave lesenega pohištva. Diplomirani arhitekt urbanist je tako svoje poslanstvo našel v rokovanju z lesom, njegovi estetsko dovršeni kosi pa so bili doslej deležni že številnih domačih in tudi tujih priznanj.
Vajeni smo, da so vrtovi, ki nastanejo ob pomoči strokovnjakov, seveda v sodelovanju z lastniki, polni vsebine, domišljeni in trajnostno naravnani. Pri snovanju takih vrtov avtorji upoštevajo specifike lokacije, podnebja, lege zemljišča, predvsem pa želje in zahteve naročnikov. Vse navedeno velja tudi za vrt, ki smo ga obiskali v bližini Ljubljane. Njegova posebnost je v tem, da je nastal po načrtu krajinske arhitektke, vendar ob odsotnosti lastnikov.

Tele M je osrednja dnevna aktualno-informativna oddaja regionalnega programa Televizije Maribor, v kateri poročajo, v pogovorih z gosti, z živimi vklopi s terena, in v povezavi z dopisništvi obravnavajo aktualne teme, ki še posebej zanimajo gledalce v severovzhodni Sloveniji. Vabljeni k ogledu.

Madji je stara štiri leta in pol. Kmalu bo dobila sestrico. Veliko razmišlja o okolju in pomembno se ji zdi, da smo prijazni do drugih. Spoznala je, da bo njeni sestrici na svetu lepše, če bo ona razvrščala odpadke, reciklirala karton in plastenke. Madji večkrat reče, da se bo preoblekla in rešila svet. Spremeni se v superjunakinjo v rožnati oblekici s krilom iz tila in angelskimi krili. Nato razvrsti odpadke ter zbere plastenke, kozarce in revije. Odpravi se na ekološki otok in odpadke odloži v ustrezne zabojnike. Na koncu se vedno odpravi še v trgovino, v kateri odkupujejo plastenke. Včasih si z denarjem, ki ga dobi zanje, lahko kupi bombone. To je nagrada za Madji in zmaga za svet.

Se zmrdujete nad rdečo peso? Tudi Tita in Juš sta se zmrdovala nad kuhanjem in njuno »mojstrovino«. Ko pa poseže vmes vsevedni Prunelius Cmok, je okus zagotovljen.

Z ogledom DNEVNIKA si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.

Oddaja Slovenska kronika vsak dan predstavi najpomembnejše dogodke in zgodbe iz slovenskih krajev. Poudarek je na človeških zgodbah, okoljskih in socialnih temah, dnevnem utripu podeželja in mest. Še posebej smo pozorni na pozitivne primere, ki jim namenjamo prostor v čisto vsaki oddaji.

Osrednja dnevnoinformativna oddaja je namenjena med drugim tudi najaktualnejšim dogodkom dne, rezultatom, izjavam in ozadjem s posameznih tekmovanj doma in v tujini.

Spremljajte aktualno vremensko napoved z opozorili in zanimivimi informacijami vsak dan v sklopu informativnih oddaj.

Prihodnji teden bo KGZS izvedla sedme volitve v organe te nevladne organizacije. Letino sadja smo preverjali na kmetiji Leskovar ter s strokovnjaki za sadjarstvo Biotehniške fakultete v Ljubljani. Kmetija Koroša iz Križevcev pri Ljutomeru je nedavno pripravila Dan krškopoljskega prašiča. Obiskali smo Zdenka Pivca v Prelesjah nad Mirensko dolino, ki z družino živi in dela na gozdarski kmetiji.

ZELENJAVNI VRT ROKA V KOSTANJEVICI NA KRASU
Nova strokovnjakinja kluba Gaia, Lucija Kinkel, je tokrat na Krasu obiskala Roka Adamiča. S sorodniki skrbijo za zelenjavni vrt in se trudijo pridelati čim več domače zelenjave. Pri vrtnarskih opravilih upošteva nasvete strokovnjakov in babičine izkušnje.

VOLEMIJA NOBILIS
Tudi v Botaničnem vrtu Univerze v Ljubljani imajo enega od klonov volemije, prastare rastline, ki izvira iz časov pred dinozavri. Več o edinstveni zgodbi, kako je na prvi pogled praproti, cikasom ali le plevelu podoben iglavec preživel stotine milijonov let, razloži dr. Jože Bavcon.

DRŽAVNA PRVAKINJA V CVETLIČARSTVU
V preteklih dneh se je zvrstilo več tekmovanj. Na celjski Šoli za hortikulturo in vizualne umetnosti so izvedli državno cvetličarsko prvenstvo. Največ točk je zbrala Karmen Kovač Resnik. Na celjskem sejmu pa se je na tekmovanju SloveniaSkills v 13 poklicih predstavilo 77 mladih tekmovalcev. Med cvetličarji je zmagala Leja Brenkuš Porenta iz Biotehniškega centra Naklo.

OSKRBA VRTNIC JESENI
Sebastjan Lipar nas tokrat na sprehod povabi na trg v Tepanju, s fontano v sredini urejen po francoskem vzoru. Med občudovanjem še cvetočih intenzivno rdečih vrtnic pokaže, kako je zanje z zastirko in namakanim sistemom skrbel čez poletje. Če zdaj, ko se bliža jesen, primerno negujemo te lepotice, nam bodo še dolgo pocvitale in lepšale počitek na vrtu.

Tele M je osrednja dnevna aktualno-informativna oddaja regionalnega programa Televizije Maribor, v kateri poročajo, v pogovorih z gosti, z živimi vklopi s terena, in v povezavi z dopisništvi obravnavajo aktualne teme, ki še posebej zanimajo gledalce v severovzhodni Sloveniji. Vabljeni k ogledu.

Az adás a biztonságos közlekedésről szól. A gyerekek kerékpároztak, közlekedési táblákkal ismerkedtek és rendőr kíséretében megnézték a jelzőlámpát. Az autómentes nap alkalmából pedig az úttestre rajzoltak.

Tema oddaje je varnost v prometu. Otroci so kolesarili, spoznavali prometne znake in si v spremstvu policista ogledali semaforje. Ob dnevu brez avtomobila pa so risali po cestišču.

V letu 2017 obeležujemo 15 letnico programa TV Maribor, čeprav so številne oddaje seveda veliko starejše, prvi prispevki pa so začeli nastajati že davnega leta 1968, ko je v Mariboru začelo delovati TV dopisništvo. V 80-tih je nato zaživel TV studio, 2002 pa program Tele M. Po vseh teh letih naš arhiv razumljivo že skoraj poka po šivih in zakaj ne bi obudili spominov, preverili zgodovine in podoživeli vrhunce? Pri obujanju spominov nam bodo v oddaji Naš arhiv je živ priskočili na pomoč številni soustvarjalci tistega in sedanjega časa. Vabljeni, da v naši družbi preživite večere, in da 60 minut damo nostalgiji prosto pot. Vabljeni k ogledu!

Vabljeni k ogledu.

Infokanal lahko spremljate pred in za rednim programom na TV Maribor. Spremljate lahko vremensko napoved za prihodnje dni.

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov