Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Sobota, 25. sep. 2021

TV Slovenija 1 • Sob, 25. sep.

Pred jutrišnjo premiero smo si v SNG Drama Ljubljana ogledali Požigalce, ki so v režiji Jana Krmelja nastali po igri Maxa Frischa Dobrnik in požigalci, v Plesnem teatru Ljubljana pa otroško predstavo Povodni mož Ambrož avtorjev Natalije Manojlović Varga in Andreja Rozmana Roze. Bili smo tudi na začetku operne sezone v Mariboru, ogledali smo si razstavo in fotoknjigo Nika Erika Neubauerja, ki ga predstavlja Galerija Fotografija. Seznanili pa vas bomo tudi novim ciklusom Klasike evropskega političnega filma, ki se bo nocoj začel na prvem programu naše televizije.

Odmevi vsak delavnik ob 22.00 ponudijo sveže večerne novice ter analize najpomembnejših dogodkov dneva. Ozadja dogodkov in pojavov, prikrite podrobnosti in nove plati vznemirljivih zgodb predstavljajo novinarji in izbrani gosti, ki jih izprašajo voditelji oddaje ali pa se soočijo med seboj. V studiu damo besedo obema, oziroma toliko stranem, da si naši gledalci lahko ustvarijo čim bolj celostno podobo aktualnih dogajanj. Poleg tega pa še kratek pregled dnevnih svetovnih in domačih novic, ki ste jih morda zamudili ali preslišali čez dan.

Sara in Jaka potrebujeta počitnice. Nemudoma! In v Čudogozdu je mogoče prav vse. Koliko kovčkov je pripravila Sara! Kdo jih bo nosil? Jaka, saj je močan. In kje se bosta igrala počitnice? Na čudovitem otoku, ki je znan po kačah klopotačah. Kaj? Previdno, otroka!

Žan je opazil, da odrasli v njegovem novem mestu lahko počnejo mnogo zabavnih stvari.
Žan bi rad na hitro odrasel, da bi lahko počel vse zanimive stvari, ki jih počnejo odrasli. Rad bi šel z očijem lovit ribe, pa ne sme, ker je še premajhen. In ko si z Borisom podajata frizbi in ta pristane na strehi garaže, ga prav tako ne moreta rešiti, ker sta še premajhna. Za odrasle pa vse to sploh ni težava. Babi jima razloži, da so vsi medvedi na začetku majhni, a vsak dan malce zrasejo in nekega dne postanejo odrasli. A frizbija še vedno ne dosežeta, zato Žan stisne Mislija in se domisli, da bi ga lahko rešili z ribiško palico.

Čeprav je noč, sta Pepa in Jure še pokonci, in lovita polže in slinarje. Katere nočne živali bosta še našla?

Bučko ugotovi, da ima sestra Smrkova rojstni dan, zato ji s pomočjo prijateljev in polne lune pripravi pošastovito presenečenje.

Komarji so napadli tabor. Praskajo se vsi razen Tiba, ki je očitno odporen nanje. Da bi se komarjem izognili, otroci Tiba oponašajo. Morda pa ga pred piki ščiti prijateljstvo s Tamtamom?

Ko se Čekanov pralni stroj pokvari, po nesreči pobarva Nejkove modre hlače v rdeče. Nejko se v novih hlačah vrne v brlog, pa ga Mavricij sploh ne prepozna. Tako majhna sprememba, ki je kljunaša popolnoma preobrazila. Nejko in Mavricij se odločita, da bosta prelisičila prijatelje. Nejko se bo pretvarjal, da je njegov bratranec Dajko.

Le kaj je siva oblika, ki se vselej drži naših nog in nam sledi, kamorkoli gremo? Zmedi se poigra s senčnimi lutkami, pokvari svetilnik in odkrije, kaj je senca.

Trile in Lena z dedkom obiščeta Jona Gorjanca. Stari mož odhaja v dom za ostarele, zato ne bo mogel več skrbeti za svojo kobilo. Žival bi morali zaklati, a Trile je odločen, da tega ne bo dopustil. Raje jo bo poskusil rešiti.

Lena se odloči, da bo postala golmanka. A kaj, ko že na začetku naleti na oviro. S Trilejem svojo edino žogo brcneta v morje. Otroka morata sama zaslužiti za novo. Le česa se bosta lotila? Še najbolje jima gre igranje Svete noči. Pa čeprav sredi poletja.

Nika je na svet začela gledati z žabje perspektive. Dobesedno. Zakaj se je ob skriti živali počutila ogroženo? In kako nevarne so žabice, s katerimi se je družil Klemen? Skupaj z nami skočite med skrivnostne dvoživke. Za repom.

V televizijski oddaji Govoreči Tom in Angelca tekmujeta proti Govorečemu Benu in njegovemu dekletu Ksenon, kateri od parov je boljši.

Drugi krog Malih sivih celic se začenja s pustnimi vragolijami in čarovnijami. Za napetost poskrbijo varovanci Mary Poppins: Jure, Gašper in Gregor iz OŠ Antona Ingoliča Spodnja Polskava (rumeni) ter Katarina, Zala in Aljaž iz OŠ Križe (vijolični). Medtem ko vijolični bolje vijugajo skozi vprašanja o srednjem veku in meduzah, so rumeni bolj vešči čarobnih besed. Kdo se bo s precejšnjo razliko prebil v četrtfinale, pa v 17. oddaji.

Kviz Male sive celice preverja znanje in veščine sedmošolcev, osmošolcev in devetošolcev. Dvaintrideset tekmovalnih šol iz osmih različnih regij Slovenije se preizkusi v znanju matematike, logike, poznavanju kulturne dediščine, športa, družbe, astronomije, kemije, biologije, tehnike, gospodinjstva, zgodovine, geografije, človeškega telesa in glasbe.

Schroeder zavzeto igra Beethovna. Najprej pri tem sodeluje tudi Snoopy, ki pa na koncu obupa in zasmrči. Tudi Marcie in Peppermint Patty imata opravka z glasbo, saj gresta gledat Labodje jezero.

Začenja se nova, že deseta sezona Infodroma. Takoj na začetku oddaje smo preverili, kako ste se navadili na šolska koronapravila in kako na pouk na daljavo, kadar mora razred v karanteno. V Afganistanu pa pravica do osnovnega šolanja ni tako samoumevna. Razložili smo, zakaj je tako in kaj se dogaja v tej državi na Bližnjem vzhodu, kjer so po dvajsetih letih vojskovanja oblast prevzeli talibani. Iz Avstrije se nam je oglasila Neža, kjer spremlja tekmovanje v poklicnih spretnostih, Euroskills. Iz laboratorija na Institut Jožef Stefan pa se nam je oglasila otroška poročevalka Katja. Danes je namreč Noč raziskovalcev!

Od doma pobegne tudi Moritz. Dovolj ima mame in očeta, ki si ne vzameta časa zanj, in jima namesto sebe pusti kar lutko. Z Rüyet in njenim bratom se zateče v azilni dom, tam pa Aminato čakajo že nove težave. Njen brat preprodaja ukradeno blago, da bi tihotapcem ljudi odplačal dolg za pot v Evropo. Ko Aminata izve, kje bo kradel zvečer, ga zapre v klet in pokliče policijo, da bi tatove polovila.

Aminatin brat pobegne in prijatelji ga hočejo ustaviti. Žal se kmalu še sami znajdejo v rokah policije. Aminata mora zdaj oditi iz Nemčije, tega pa se po svoje tudi veseli, saj so našli njeno mamo, ki je preživela vihar na morju. Jasirjeva družina končno izve, da bo smela ostati v Nemčiji. Pobotajo pa se tudi Rüyetini, ki njenega brata Borana sprejmejo takšnega, kot je. Pa Moritz? Tudi njegovo sporočilo je doma padlo na plodna tla.

Tarča o zasebnih druženjih na golfu, jahtah in dnevnih sobah. Kdo vse je bil kje in s kom? Bodo predvolilno obdobje zaznamovale stare fotografije ali novi programi za ureditev razmer v zdravstvu?

Projekt Le z drugimi smo je v petih letih več kot deset tisočim vzgojiteljem, učiteljem in pedagoškim delavcem približal priseljence, večkulturnost in večjezičnost. Ali so dovolj občutljivi zanje? Na to vprašanje bo odgovorila strokovnjakinja z Inštituta za slovensko izseljenstvo in migracije ZRC SAZU-ja dr. Mirjam Milharčič Hladnik. V Lendavi je na ogled razstava svetovno znanega hrvaškega umetnika Stephana Lupina. Ob skulpturah največ pozornosti obiskovalcev pritegnejo fotografije Micka Jaggerja in drugih znanih osebnosti iz 80 let. Kaj je skrivnost uspešnega, mešanega slovensko-črnogorskega zakona? To v oddaji razkrije Drago Marojević, ribič, gostinec, boksar in pesnik iz Pirana.

V Prvem dnevniku ob 13.00 se lahko vsak dan v letu hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta. V tej krajšI informativni oddaji dajemo prednost hitrosti, ažurnosti in jedrnatosti.

13:15
Šport

V prvih dnevnih športnih poročilih vas bomo seznanili z najpomembnejšimi rezultati tekmovanj, ki so se odvijali prejšnji večer ter napovedali dogodke v tekočem dnevu.

13:20
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Raziskujemo, kako lahko zaposlimo pasje smrčke. Predstavljamo pasmo psov – sibirski husky. Odkrivamo zgodbo o morskih mačkih Maksu, Feliksu in Cartiju. Naziv »morski« so si prislužili zgolj s tem, ker živijo ali pa še bodo, v Morju pri Framu. Milan Vogrin nam razkriva, kam se v jeseni in pozimi potuhnejo dvoživke? Ponovno smo obiskali Tropsko hišo v Celju, kjer so opicama, zlatoglavima levičema, imeni izbrali obiskovalci. Vabljeni k ogledu.
ozivalih@rtvslo.si

Družinsko podjetje Podkrižnik se je v treh desetletjih specializiralo za proizvodnjo pogonske tehnike in se ukvarja z avtomatizacijo pametnih zgradb. Veliko možnosti za širitev so v podjetju prepoznali tudi na področjih električne mobilnosti in robotike, na katerih razvijajo nove izdelke s svojo blagovno znamko. Tako sledijo viziji postati eno od vodilnih razvojnih podjetij na področju inteligentne pogonske tehnike na svetu. V sodobni, visoko avtomatizirani tovarni v Nazarjah sta danes 202 zaposlena, še 90 jih zaposlujejo v nemški družbi ORA Drive, ki so jo leta 2018 kupili od podjetja Bosch. V obeh podjetjih so lani ustvarili 42 milijonov evrov prihodkov, največ na trgih Evropske unije. Družina se ponaša še s postavitvijo razkošnih kampov s šotori in trajnostnih hišk in svoj posel pod blagovno znamko Charming Slovenia v zadnjih letih širi tudi v zeleni turizem.

Tolmači znakovnega jezika so vsak dan postavljeni v različne življenjske okoliščine gluhih uporabnikov. Lahko se jim zgodijo najlepši trenutki, kot je tolmačenje pri rojstvu v porodnišnici, a tudi tragični, ko so med prvimi na prizorišču prometne nesreče. Zgodi se tudi, da se morajo dobesedno prepirati za uveljavitev pravice gluhih do tolmačenja. K sreči je več zabavnih trenutkov. Kako lahko postanete tolmač in še druge zanimivosti o tem poklicu, boste izvedeli v tokratni oddaji Prisluhnimo tišini, ki bo na sporedu v soboto, 25. septembra, na Prvem programu Televizije Slovenija, ob predvidoma 14.30. In to prav na soboto, ko 70 milijonov gluhih po vsem svetu praznuje mednarodni dan gluhih.

Smeh in jok nas spremljata vse življenje in zaznamujeta ključne trenutke rojstva, prvih besed, ljubezni in dokončnih izgub. Otroci se vsak dan nasmejijo tudi do 200-krat, odrasli le 18-krat. Novorojenčki pa na primer 2 uri na dan prejočejo. Nevroznanstveniki in psihologi zdaj poglobljeno raziskujejo to zvokovno izražanje človekovih čustev in vse kaže, da sta si jok in smeh precej v sorodu.

Boštjan se je iz toplic vrnil z dobro novico. Spoznal je izredno žensko, ki pride zvečer k njemu na obisk. Povabil jo je na večerjo, težava pa je v tem, da Boštjan ni kaj prida kuhar. Pri Fraklju se Jaka zopet smuka okoli natakarice, kar ne mine neopaženo, pri Poldetu in Pavletu pa je spet vse po starem, saj neutrudnim
prepirljivcem nikoli ne zmanjka vzrokov za prerekanje. Boštjanovo zadrego z večerjo za dobro mačko na koncu razreši Cene, ki bo kuhal namesto njega, a ko je zvečer že vse nared, skrbno pripravljen načrt spremeni telefonski klic. Toda riba je izvrstna in vino vrhunsko, tako, da večera ne more pokvariti nič.

CIKLAME
Na gozdnih robovih nas pozdravljajo navadne ciklame, ki sicer uspevajo marsikje. Navdušujejo nas njihovi dišeči cvetovi vijoličastih odtenkov. Tudi listi se razlikujejo po odtenkih zelene, marmoriranih vzorcih, nazobčanosti… Kakih 6 tisoč primerkov občudujemo v Botaničnem vrtu Univerze v Ljubljani.

CVETLICI 'POSNEMOVALKI'
Na vrtu Rifnik spoznavamo rastlini, ki spominjata na druge vrste. Eni rečejo kar neprava vanilijevka, ki se izkaže kot odlična pokrovna rastlina, drugi pa je očitno vzor pelargonija. Obe sta prezimni.

JAJČEVEC V OLJU
Sezona za vzgojo zahtevnejših plodovk – jajčevcev - se končuje. Za ozimnico jih lahko shranimo na različne načine. Oglejte si, kako sveže nabrane najraje shranijo Štancarjevi. Najpogosteje si jih privoščijo kar namesto solate.

NAMAZ S KAPUCINKAMI
Pri kapucinki, ki še barva naše gredice, so užitni cvetovi in listi. Iz njih nekateri pripravljajo napitke, jih dodajajo v solate, z njimi začinijo testenine. Tokrat pa pokažemo preprost recept, kako jih lahko uživamo presne.

Še vedno lahko sodelujete tudi v nagradni igri za nekaj praktičnih vrtnih nagrad. Da se prebijete do žreba, morate najprej pravilno odgovoriti na zastavljeno vprašanje…
navrtu@rtvslo.si

V Poročilih ob petih se lahko hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta.

17:10
Šport

Najkrajša športna dnevnoinformativna oddaja je namenjena kratkemu najzanimivejšemu pregledu novic prejšnjega dne in odmevom s tekmovanj doma in v tujini.

17:15
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Slovenska avtorska oddaja, ki odpira vrata v hiše in stanovanja, slikovite vrtove, razkriva objekte, ki so zanimivi zaradi svoje domiselne zasnove.
Domačijo, ki stoji le lučaj od smaragdne reke in z neprecenljivim razgledom na Mežaklo ne enem in Pokljuko na drugem bregu, je novi lastnik popolnoma prenovil. Obnova je terjalo veliko truda, sploh ker je morala hiša ohraniti svoje glavne zunanje značilnosti. Stoji namreč v Triglavskem narodnem parku.
Vajeni smo, da lastniki stanovanj, namenjenih oddajanju, v te prostore ne vlagajo pretiranih sredstev. Za najemnike raje manj kot več Vendar najdemo tudi izjeme. Recimo v hiši, v kateri so lastniki prenovo stanovanja zaupali arhitektom in skupaj prišli do zelo všečnega cilja.
Po vsem svetu so čedalje bolj priljubljeni majhni bivalni prostori. Vse več ljudi se odloči za nakup garsonjere ali manjšega stanovanja v strogem središču mesta, ki je »rezervna enota«, medtem ko je dom ustvarjen nekje drugje. Čeprav se v takšnih stanovanjih ne prebiva veliko časa, nekateri lastniki poskrbijo za poseben šarm njihovega bivalnega prostora.

Vsak konec tedna se za okroglo mizo zberejo štiri dame, vsaka s svojim izrazitim karakterjem, in na poljuden način komentirajo aktualna dogajanja z najrazličnejših področij.
Da je vse skupaj še bolj zanimivo, v svojo družbo vsak teden povabijo tudi posebnega gosta. Z njimi se boste lahko strinjali ali pa ne, vsaka ima pač svoje mnenje.
Čigava beseda bo Zadnja beseda?

»Tišina ni pomanjkanje govora, marveč je globina in polnost, v katero se zjedri življenje. Vse resnično raste v tišini.« Anton Trstenjak
razmišlja BENJAMIN SITER

Matko beži pred Štefanom in se zaleti v vrtnega palčka. Ko se spet ove, je prepričan, da ni več slikar Matko, temveč plesalec Marko. Apolon preudarja, kako naj mu vrnejo spomin, a to nehote uspe šele Štefanu. Zdaj bo Matko lahko naredil sliko, ki jo je pri njem naročil Vladek.

18:55
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

18:57
Dnevnik

Z ogledom DNEVNIKA ob 19.00 si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.

Pred nekaj dnevi se je iz vesolja vrnila prva vesoljska posadka. V kapsuli zasebnega podjetja SpaceX, ki je krožila okoli zemlje, ni bilo astronavtov, ampak štirje turisti. O tem, kakšni bodo izleti v vesolje v prihodnjih letih, je posebej za našo televizijo spregovorila Rebecca Bresnik, zastopnica Nase za pravna vprašanja, povezana z Mednarodno vesoljsko postajo. Bi tudi sama rada obiskala vesolje ali pa bo to prepustila svojemu možu, profesionalnemu astronavtu slovenskega rodu Randyju Bresniku? Avtorica: Petra Marc.

UTRIP je oddaja Informativnega programa z najdaljšo tradicijo. Nastala je leta 1988, kot redni tedenski pregled notranjepolitičnih, gospodarskih, družbenih in kulturnih dogodkov v državi, ki je bila takrat še Jugoslavija. V oddajo so si utirala pot alternativna politična razmišljanja, informacije in slikovni materiali, ki v drugih oddajah takratnega Informativnega programa še niso uspeli ugledati luči sveta. UTRIP, ki je zdaj že polnoleten, si je postopno izboril prostor izrazito avtorske oddaje in subjektivnega pogleda na najpomembnejše dogodke minulega tedna. Ustvarjalci imajo pri pripravi oddaje kar največjo ustvarjalno svobode.

19:45
Šport

Osrednja dnevnoinformativna oddaja je namenjena med drugim tudi najaktualnejšim dogodkom dne, rezultatom, izjavam in ozadjem s posameznih tekmovanj doma in v tujini.

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Kviz Joker predstavlja enega tekmovalca v bitki z 12 vprašanji in zagotavlja napeto igro vzponov in padcev. Voditelj kviza je Mario Galunič.

V soboto bomo v Jokerju spoznali simpatično novinarko Tino Murko Gajšek iz Šmarij pri Jelšah. V prostem času se veliko druži s psičko pasme angleški špringer španjel. Navdušuje jo tudi fotografija in knjiga Podobe iz sanj Ivana Cankarja. Njena super pomoč bo partner, Jure Zekič.

To soboto bomo v Kaj dogaja? pogledali, kaj se je dogajalo na srednih protestih, kaj na kongresu SMC in kaj je o vsem skupaj povedal Jelko Kacin. Na terenu smo preverili, kakšne nove storitve ponujajo slovenski gostinci, magister Baltič pa vam bo povedal, kdo je pravi prijahtelj. V goste prihaja aktivistka Nika Kovač, na Mali terasi pa bo Ne, ni res, zapela legendarna Janša Derenda.

Za Val še ni konec pretresov. Njenega ljubimca Carla aretirajo zaradi sumov, da na spletu gleda prepovedane stvari. Val se preseli nazaj v družinsko hišo. Carl ji pove, da mu je Denis na zabavi grozil. Je zgolj naključje, da je šel Carl teč na večer Denisovega umora?


SMOTHER / Irska / 2021
scenarij: Kate O’Riordan
režija: Dathai Keane
v glavnih vlogah: Dervla Kirwan, Stuart Graham, Seána Kerslake, Gemma-Leah Devereux, Niamh Walsh, Lochlann O’Mearáin, Thomas Levin

V Poročilih ob 22.00 uri se lahko hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta.

22:35
Šport

Pregled športnih dogodkov bodo sodelavci športnega programa strnili v zadnji dnevnoinformativni oddaji, seznanili bodo z najnovejšimi dnevnimi rezultati ter izjavami, ne bodo pa pozabili tudi na prispevke aktualnih dogodkov z izjavami tekmovalcev.

22:40
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Nizko proračunski znanstvenofantastični film, posnet v neodvisni produkciji. Neupravičeno spregledan film prejšnjega desetletja, ki so ga v kinematografih zasenčili bolj oglaševani filmi velikih studiev. A počasi si pridobiva status kultnega filma.

Zgodbo o misiji na Jupitrovo luno Evropo pripoveduje dr. Samantha Unger, direktorica podjetja Europa Ventures, ki je podvig financiralo. Namen misije je bil preveriti znake življenja na tem satelitu. Mednarodno ekipo je sestavljalo šest astronavtov. Pol leta po začetku potovanja je njihovo plovilo zašlo v solarno nevihto, ki je povzročila napako na komunikacijskih sistemih, zato je nadzorni center na Zemlji izgubil stik z njimi. Ekipa se je kljub težavam odločila, da bo nadaljevala pot do cilja, in tam ji je uspelo srečno pristati. Njeni posnetki pa pokažejo zanimiva odkritja o življenju na Evropi.

Originalni naslov: EUROPA REPORT
Leto produkcije: 2013
Država: ZDA
Žanr: znanstvenofantastični film
Režija: Sebastián Cordero
Scenarij: Philip Gelatt
Igrajo: Sharlto Copley, Michael Nyqvist, Christian Camargo, Anamaria Marinca

Dnevnik Slovencev v Italiji je informativna oddaja, v kateri novinarji poročajo predvsem o dnevnih dogodkih med Slovenci v Italiji. Je pomembno ogledalo njihovega vsakdana, v njem opozarjajo na težave s katerimi se soočajo, predstavljajo pa tudi pestro kulturno, športno in družbeno življenje slovenske narodne skupnosti. V oddajo so vključene tudi novice iz matične domovine.

Z ogledom DNEVNIKA ob 19.00 si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.

Pred nekaj dnevi se je iz vesolja vrnila prva vesoljska posadka. V kapsuli zasebnega podjetja SpaceX, ki je krožila okoli zemlje, ni bilo astronavtov, ampak štirje turisti. O tem, kakšni bodo izleti v vesolje v prihodnjih letih, je posebej za našo televizijo spregovorila Rebecca Bresnik, zastopnica Nase za pravna vprašanja, povezana z Mednarodno vesoljsko postajo. Bi tudi sama rada obiskala vesolje ali pa bo to prepustila svojemu možu, profesionalnemu astronavtu slovenskega rodu Randyju Bresniku? Avtorica: Petra Marc.

UTRIP je oddaja Informativnega programa z najdaljšo tradicijo. Nastala je leta 1988, kot redni tedenski pregled notranjepolitičnih, gospodarskih, družbenih in kulturnih dogodkov v državi, ki je bila takrat še Jugoslavija. V oddajo so si utirala pot alternativna politična razmišljanja, informacije in slikovni materiali, ki v drugih oddajah takratnega Informativnega programa še niso uspeli ugledati luči sveta. UTRIP, ki je zdaj že polnoleten, si je postopno izboril prostor izrazito avtorske oddaje in subjektivnega pogleda na najpomembnejše dogodke minulega tedna. Ustvarjalci imajo pri pripravi oddaje kar največjo ustvarjalno svobode.

Osrednja dnevnoinformativna oddaja je namenjena med drugim tudi najaktualnejšim dogodkom dne, rezultatom, izjavam in ozadjem s posameznih tekmovanj doma in v tujini.

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov