Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Četrtek, 11. maj. 2023

TV Slovenija 1 • Čet, 11. maj.

Odmevi vsak delavnik ob 22.00 ponudijo sveže večerne novice ter analize najpomembnejših dogodkov dneva. Ozadja dogodkov in pojavov, prikrite podrobnosti in nove plati vznemirljivih zgodb predstavljajo novinarji in izbrani gosti, ki jih izprašajo voditelji oddaje ali pa se soočijo med seboj. V studiu damo besedo obema, oziroma toliko stranem, da si naši gledalci lahko ustvarijo čim bolj celostno podobo aktualnih dogajanj. Poleg tega pa še kratek pregled dnevnih svetovnih in domačih novic, ki ste jih morda zamudili ali preslišali čez dan.

Pregled športnih dogodkov bodo sodelavci športnega programa strnili v zadnji dnevnoinformativni oddaji, seznanili bodo z najnovejšimi dnevnimi rezultati ter izjavami, ne bodo pa pozabili tudi na prispevke aktualnih dogodkov z izjavami tekmovalcev.

Pozdravljena, sova! Dolge noge in velike bele peruti imaš. Zaradi tvojega srčastega obraza te takoj prepoznamo. Ti si pegasta sova! Živiš v kmečkih poslopjih, ponoči pa se odpraviš na lov.

Pak si želi napisati knjigo, zato se želita s Pokom poučiti o tem. Znajdeta se v domišljiji mlade pisateljice, ki si je izmislila vrsto napetih zgodb. Čeprav so dogodivščine razburljive, se vseeno kmalu vrneta v knjigarno, saj Paku kruli v želodčku.

Četrtkovo jutro bomo začeli z svežimi novicami iz Evrovizije, saj naše fante iz skupine Joker Out zvečer čaka nastop v drugem polfinalnem večeru. V rubriki Svetujemo se bomo posvetli fobiji, ki muči kar 10% prebivalcev razvitega sveta – strahu pred obiskom zobozdravnika. Naučili se bomo, kako iz odpadnih materialov izdelati lepe in uporabne reči, obiskali bomo največjega pajka, ki domuje sredi Jeruzalemskih goric in izvedeli kdo so Beli angeli.

Jutranja poročila so prva televizijska poročila, ob katerih se gledalci seznanijo z najpomembnejšim dogajanjem doma in po svetu. Izvedo, kateri pomembni dogodki so predvideni za tisti dan in kaj se je dogajalo na drugi strani sveta, medtem ko smo v tem delu spali. Z dopisniško mrežo po svetu in vsej Sloveniji.

Jutranja poročila so prva televizijska poročila, ob katerih se gledalci seznanijo z najpomembnejšim dogajanjem doma in po svetu. Izvedo, kateri pomembni dogodki so predvideni za tisti dan in kaj se je dogajalo na drugi strani sveta, medtem ko smo v tem delu spali. Z dopisniško mrežo po svetu in vsej Sloveniji.

Jutranja poročila so prva televizijska poročila, ob katerih se gledalci seznanijo z najpomembnejšim dogajanjem doma in po svetu. Izvedo, kateri pomembni dogodki so predvideni za tisti dan in kaj se je dogajalo na drugi strani sveta, medtem ko smo v tem delu spali. Z dopisniško mrežo po svetu in vsej Sloveniji.

Sanjska poroka je pred vrati in zdi se, da gre vse gladko. Svatje nestrpno čakajo v kapeli na prihod neveste. A ko prideta Franzi in Christoph, se vrata kapele ne odprejo. Bo poroka splavala po vodi? Majin klobuk odnese na streho koče. Ko gre ponj, se lestev prevrne in Maja obtiči na strehi. Za nameček ji ukradejo kolo. Na srečo gre mimo Florian, ki postane njen rešitelj v stiski. Tik pred poroko Robert z grozo ugotovi, da je pozabil poročno torto. Na srečo pomaga Amelie, čeprav je Timovo bivše dekle, in skupaj s Cornelio pričara torto. Vanessa meni, da za tekmovanje ne potrebuje posebnih priprav. Alfons jo želi prepričati o nasprotnem in za pomoč prosi Michaela. Ta kot gost preizkusi Vanessino potrpežljivost. Načrt deluje ...

STURM DER LIEBE (XVI.) / Nemčija / 2019-2020
Scenarij: Björn Firnrohr, Claudia Köhler
Režija: Felix Bärwald, Stefan Jonas, Carsten Meyer-Grohbrügge, Udo Müller, Steffen Nowak, Lutz von Sicherer, Alexander Wiedl idr.
V glavnih vlogah: Léa Wegmann, Florian Frowein, Antje Hagen, Sepp Schauer, Dirk Galuba, Joachim Lätsch, Dieter Bach, Lorenzo Patané, Uta Kargel, Melanie Wiegmann, Erich Altenkopf, Jenny Löffler, Sandro Kirtzel, Jennifer Siemann, Julia Grimpe, Anna Lena Class, Franz-Xaver Zeller, Patrick Dollmann, Isabell Ege, Paulina Hobratschk, Lukas Schmidt

V zabavnem kvizu trije tekmovalci odgovarjajo na enostavna vprašanja. Rešitev je zmeraj črka, ki se izpiše v križanki. Naslednja naloga je rešiti gesla v tej skrivnostni križanki. Tekmovalci lahko v vsakem trenutku zaključijo krog, če prepoznajo vsa gesla naenkrat. V finalu si nato najboljši tekmovalec izbere naključnih 5 črk, ki se izpišejo v čisto novi križanki. Vsaka beseda, ki jo ugane, prinese nagrado. Če mu uspe križanko rešiti v celoti, pa se nagrada poveča in finalist dobi vstopnico v naslednjo oddajo, kjer se pomeri z novima izzivalcema.

Miran Rauter, nekdanji uspešen tekmovalec v alpskem smučanju, je vodenje družinskega podjetja Hermi prevzel od očeta leta 2002. Takrat se je podjetje ukvarjalo predvsem s proizvodnjo in montažo strelovodne in prenapetostne zaščite, v zadnjem času pa se uveljavljajo še s kabelskimi policami in lestvami ter z nosilnimi konstrukcijami za sončne elektrarne. Celjsko podjetje je lani ustvarilo skoraj 20 milijonov evrov prihodkov, ponujajo pa že več kot 7500 izdelkov, ki so plod lastnega znanja in razvoja; registriranih imajo 12 patentov, 12 modelov in 10 blagovnih znamk. Njihovi izdelki med drugim varujejo pred udarom strele slovenski parlament in vladno palačo, jedrsko elektrarno Krško, kontrolni stolp na letališču Jožeta Pučnika Ljubljana, številne proizvodne in sakralne objekte, družinske hiše. Skoraj 60 odstotkov izdelkov izvozijo v več kot 50 držav. V Sloveniji zaposlujejo 131 ljudi, še 24 pa v hčerinskih podjetjih na Hrvaškem, v Bosni in Hercegovini, Srbiji in Avstriji. Med epidemijo covida 19 so pospešili aktivnosti na področju digitalizacije in optimizacije, zgradili so nove proizvodne prostore in potrojili proizvodne zmogljivosti.

V dveh napadih s strelnim orožjem je v Srbiji v treh dneh umrlo za skoraj en razred otrok in mladih, ranjenih je več kot 20. En strelec je bil star 13 let, drugi 21. Kaj se dogaja v državi, kjer so zakoni glede orožja sicer že sedaj strogi, a je število kosov orožja v rokah civilistov med največjimi v svetu. Srbske oblasti napovedujejo še strožje ukrepe in še več policistov na ulicah, država je pretresena. Kaj je Srbijo pahnilo v to spiralo nedoumljivega nasilja?

V Prvem dnevniku ob 13.00 se lahko vsak dan v letu hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta. V tej krajšI informativni oddaji dajemo prednost hitrosti, ažurnosti in jedrnatosti.

13:20
Šport

V prvih dnevnih športnih poročilih vas bomo seznanili z najpomembnejšimi rezultati tekmovanj, ki so se odvijali prejšnji večer ter napovedali dogodke v tekočem dnevu.

13:25
Vreme

Spremljajte aktualno vremensko napoved z opozorili in zanimivimi informacijami vsak dan v sklopu informativnih oddaj.

Zemlja je popoln planet. Vse na našem svetu se zdi kot ustvarjeno za naš obstoj. Toda življenje na Zemlji lahko uspeva samo zaradi delovanja mogočnih sil narave: ognjenikov, Sonca, vremena, morja in ljudi.

4. del: Morje
V četrtem delu serije bomo spoznali vlogo morja. Na svetu ni petih različnih oceanov, ampak eno samo veliko morje. Njegove vode se nenehno mešajo zaradi močnih morskih tokov. Ti so nujni za obstoj življenja v morju.

PERFECT PLANET / Francija, Kitajska, Nemčija, Velika Britanija / 2020 / Režija: Huw Cordey, Ed Charles, Nick Shoolingin-Jordan

V mesečniku Mikser sta tokrat gosta kulturnika, vidna obraza med Slovenci v Italiji, ki letos obhajata pomemben življenjski jubilej, literat Marko Kravos in igralec Adrijan Rustja. V pogovoru z Mairim Cheber se bosta sprehodila po spominih na umetniške dosežke, ki so krojili živelj Slovencev na tej strani bivše meje in širše. Kravos s svojimi prevodi je nekakšen povezovalni most med slovenskim in italijanskim delom Trsta, Rustja pa lahko marsikaj pove o zgodovini tržaškega gledališča in naše radijske hiše. Oddajo bogatijo izseki iz našega arhiva, pa tudi prispevek o obnovitvenih delih svetoivanskega Narodnega doma, ki ga je pripravila Poljanka Doljak. Režijo podpisuje Živa Pahor, ob režiserki sestavljajo uredništvo oddaje še Jan Leopoli, Mairim Cheber, Nataša Ferletič in Poljanka Doljak.

Az adás tartalma:

- a Szlovákiai Magyar Televíziósok Szövetségének közgyűlése (Szlovákiai Magyar Televíziós Hírportál);
- elindult a balatoni turisztikai szezon (Keszthelyi Televízió);
- átadták Keszthely legújabb szállodáját (Keszthelyi Televízió);
- bővült a szombathelyi értéktár (Szombathelyi Televízió);
- a József Attila Versmondó Verseny megyei fordulója Lendván (Lendvai Tévéstúdió);
- 28. KMDSZ Diáknapok (Erdélyi Magyar Televízió);
- Táncoló tavasz Szabadkán (Újvidéki Televízió);
- Nekünk kell változni, nem a klímának! (Erdélyi Magyar Televízió);
- biobolt Zágrábban (Drávatáj magazinműsor).

Vsebina oddaje:

- letna skupščina Zveze madžarskih televizijskih delavcev na Slovaškem (Slovaški madžarski televizijski informativni portal);
- odprtje turistične sezone ob Blatnem jezeru (TV Keszthely);
- svojemu namenu predali najnovejši hotel v Keszthelyu (TV Keszthely);
- sombotelska zakladnica vrednot postala bogatejša (TV Keszthely);
- županijsko tekmovanje v deklamiranju Attile Józsefa v Lendavi (TV studio Lendava);
- 28. Študentski dnevi Zveze madžarskih študentov Cluj-Napoca (Transilvanska madžarska televizija);
- Plesna pomlad v Subotici (TV Novi Sad);
- Mi se moramo spremeniti, ne klima! (Transilvanska madžarska televizija);
- ekološka trgovina v Zagrebu (Magazinska oddaja Drávatáj).

Sedemletna Sama je na misiji. Želi ugotoviti, kako se semena spremenijo v rastline. Ker ima rada vrtnarjenje, se odloči, da se bo naučila, kako gojiti sadje in zelenjavo. Hrana, ki si jo sam pridelal, je res dobra!

Zimske počitniške Izzivalce bomo končali z oddajo Posadimo 300 dreves. Ta cilj si je namreč zastavil mladi gozdar Mika iz Nemčije in glavni junak dokumentarnega filma Ohranimo gozd. Ali bi se česa takšnega lahko lotili tudi v Sloveniji, pa nam bosta povedala gozdarka Marija Jakopin in njen trinajstletni sin Matej, ki nam bo v studiu pokazal, kako deluje motorna žaga in kako se izmeri hlod. Počitniške dejavnosti nam bodo priporočili mladi iz Osnovne šole Mirana Jarca Črnomelj. Pridružili se nam bodo tudi taborniki Matej Kelemen, inštruktor bivanja v naravi, ter Lan Lavrinc in Rebeka Caserman. Naučili nas bodo med drugim, kako splesti vrv iz kopriv in kako se zakuri ogenj s kresilom.

Voditeljica Jasna Merklin

16:50
Vreme

Spremljajte aktualno vremensko napoved z opozorili in zanimivimi informacijami vsak dan v sklopu informativnih oddaj.

V Poročilih se lahko hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta.

17:10
Šport

Najkrajša športna dnevnoinformativna oddaja je namenjena kratkemu najzanimivejšemu pregledu novic prejšnjega dne in odmevom s tekmovanj doma in v tujini.

Pralni stroj ožame perilo s centrifugo. To preprosto napravo pa uporabljamo še marsikje – tako v vsakdanjem življenju kot v industriji in znanosti.
V Planici izvajajo poskuse s centrifugo, ki ustvarja umetno težnost. V prihodnosti jo bodo uporabljali na vesoljskih plovilih in tako pri daljšem bivanju astronavtov v vesolju preprečili izgubo njihove mišične mase. Z uporabo vrtenja delajo razletne teste. Centrifuga rešuje tudi življenja. Iz darovane krvi s centrifugiranjem izdelujejo krvne pripravke za transfuzijo. Z velikimi centrifugami, ki se vrtijo s hitrostjo 40.000 obratov na sekundo, bogatijo uran, ki je gorivo za jedrske elektrarne. Bi lahko v bližnji prihodnosti s centrifugami v vesolje izstreljevali satelite?

Makeba udari ob skalo in se poškoduje. Ne more se pripogniti. Zaradi tega ne more več piti iz ribnika. Ji bodo Dimitri in drugi prijatelji lahko pomagali? Oko in Temba sta nemočna, Rožica pa se nečesa spomni.

Morf je še preveč zaspan, da bi Ščetko peljal na sprehod, zato se ta odpravi po svoje. Ker je ni domov, se Morf in Car odpravita ponjo in odkrijeta, da je tudi sama doživela pustolovščino.

Maša Trubačev in Petra Trofenik, mladi ljubiteljski kuharici, sta nova obraza druge sezone popoldanske kuharske oddaje Šef doma. Širši javnosti sta poznani kot finalistki priljubljenega kuharskega šova, sodelovali pa sta tudi pri drugih odmevnejših kulinaričnih dogodkih v Sloveniji.
Maša in Petra si bosta med tednom predajali kuharsko štafeto, ob petkih pa bosta v prenovljenem kuharskem studiu združili moči, druga drugo učili novih kuharskih trikov in skupaj opogumljali kuharske navdušence ter tiste, ki radi dobro jedo, da tudi sami postanejo kuharski šefi v svojih domačih kuhinjah.

Pomlad se je že dodobra razbohotila in napovedujejo se lepi in sončni dnevi. Zato so tudi poletne sladice drugačne, bolj sončne, sveže in malo kiselkaste.
Tako kot limonova pita, prava kombinacija kiselkastega in kremnega, da se prileže tudi ob toplejših dnevih. Danes bomo pripravili limonovo pito v dveh različicah. Ena se bo ponašala s puhasto beljakovo kapico, drugo pa bo bogatila plast marcipana. Torej če nam življenje kdaj postreže limone – specimo si limonino pito!

V zabavnem kvizu trije tekmovalci odgovarjajo na enostavna vprašanja. Rešitev je zmeraj črka, ki se izpiše v križanki. Naslednja naloga je rešiti gesla v tej skrivnostni križanki. Tekmovalci lahko v vsakem trenutku zaključijo krog, če prepoznajo vsa gesla naenkrat. V finalu si nato najboljši tekmovalec izbere naključnih 5 črk, ki se izpišejo v čisto novi križanki. Vsaka beseda, ki jo ugane, prinese nagrado. Če mu uspe križanko rešiti v celoti, pa se nagrada poveča in finalist dobi vstopnico v naslednjo oddajo, kjer se pomeri z novima izzivalcema.

18:55
Vreme

Spremljajte aktualno vremensko napoved z opozorili in zanimivimi informacijami vsak dan v sklopu informativnih oddaj.

18:57
Dnevnik

Z ogledom DNEVNIKA ob 19.00 si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.

Oddaja Slovenska kronika vsak dan predstavi najpomembnejše dogodke in zgodbe iz slovenskih krajev. Poudarek je na človeških zgodbah, okoljskih in socialnih temah, dnevnem utripu podeželja in mest. Še posebej smo pozorni na pozitivne primere, ki jim namenjamo prostor v čisto vsaki oddaji.

19:35
Šport

Osrednja dnevnoinformativna oddaja je namenjena med drugim tudi najaktualnejšim dogodkom dne, rezultatom, izjavam in ozadjem s posameznih tekmovanj doma in v tujini.

19:45
Kultura

Nocoj v Kulturi med drugim tudi o zadnji letošnji premieri v SNG Nova Gorica, govorili bomo o črni komediji z naslovom Kaos, finskega dramatika Mika Myllyahova v režiji Diega de Bree, prebrali smo tudi dve knjigi; Roman Rozina: Tujintuj in Renata Salecl: Čas grobosti.

19:55
Vreme

Spremljajte aktualno vremensko napoved z opozorili in zanimivimi informacijami vsak dan v sklopu informativnih oddaj.

Po tragičnih dogodkih v Beogradu in številnih primerih nasilja pri nas – v Ljubljani, Celju, Kopru. "Pogorel sem kot oče," nam je povedal eden izmed staršev vpletenih otrok. Kako so ukrepali na šoli, kaj pravi policija? Ozadje mnogih primerov je spletno nasilje. Kaj vse se dogaja na družbenih omrežjih, stran od oči staršev?

Florence Nightingale je definirala sodobno zdravstveno nego. Sredi 19. stoletja je vodila skupino medicinskih sester, ki so skrbele za ranjence v krimski vojni, in kot prava pionirka uveljavila strožje smernice higiene. Po vrnitvi s fronte so jo kraljica Viktorija in Britanci pozdravili kot junakinjo. Ustanovila je šolo za usposabljanje medicinskih sester, še naprej izboljševala zdravstveno varstvo, delovala kot statističarka in družbena aktivistka. Dokumentarna oddaja v dveh delih s prepletom arhivskih posnetkov, igranih prizorov in izjav strokovnjakov izriše portret te izjemne ženske ter pojasni njeno zapuščino.

FLORENCE NIGHTINGALE, NURSING PIONEER / FLORENCE NIGHTINGALE, LA PREMIERE DES INFIRMIERES / Francija / 2021 / Režija: Aurine Crémieu

21:55
Vreme

Spremljajte aktualno vremensko napoved z opozorili in zanimivimi informacijami vsak dan v sklopu informativnih oddaj.

22:00
Odmevi

Odmevi vsak delavnik ob 22.00 ponudijo sveže večerne novice ter analize najpomembnejših dogodkov dneva. Ozadja dogodkov in pojavov, prikrite podrobnosti in nove plati vznemirljivih zgodb predstavljajo novinarji in izbrani gosti, ki jih izprašajo voditelji oddaje ali pa se soočijo med seboj. V studiu damo besedo obema, oziroma toliko stranem, da si naši gledalci lahko ustvarijo čim bolj celostno podobo aktualnih dogajanj. Poleg tega pa še kratek pregled dnevnih svetovnih in domačih novic, ki ste jih morda zamudili ali preslišali čez dan.

22:30
Šport

Pregled športnih dogodkov bodo sodelavci športnega programa strnili v zadnji dnevnoinformativni oddaji, seznanili bodo z najnovejšimi dnevnimi rezultati ter izjavami, ne bodo pa pozabili tudi na prispevke aktualnih dogodkov z izjavami tekmovalcev.

V oddaji se bomo s strokovnjaki pogovarjali, kako pomembna je ozelenitev mest. Zelene površine namreč ne prispevajo zgolj k dobremu počutju mestnih prebivalcev, temveč so ključne v boju proti podnebnim spremembam. Preverili smo, kako se mesta pripravljajo na vroče poletje ter kje so pri nas najbolj kritične točke. Po 23 letih si pri nas lahko ponovno ogledamo mojstrovine nizozemskega slikarja in grafika Rembrandta. V Narodni galeriji so odprli razstavo s 43 njegovimi grafikami, dvema matricama in nekaj del njegovih sodobnikov ter drugih umetnikov, na katere je vplival. Letos bo na Luno odpotovala miniaturna časovna kapsula MoonArk, v kateri bodo shranjeni vzorci krvi, kamnin in nekateri drugi podatki o Zemlji, pa tudi dela 250 umetnikov z vsega sveta. Med njimi sta Slovenca, likovna umetnica Teja Krašek in znanstvenik Janko Jelenc. Predstavljamo njuna dela in projekt MoonArk. Po skoraj treh desetletjih, se je na slovenske odre vrnila priznana britanska gothic rock skupina The Mission, ki sta jo leta 1986 ustanovila Craig Adams in Wayne Hussey. S slednjim smo obujali spomine na prehojeno pot, vzpone in padce ter ga povprašali o razlogih za njihovo vrnitev.

Biografska drama. Leto 1968, praška pomlad. Vaclav Havel je mlad dramatik in pisatelj, ki uživa v vzdušju političnih otoplitev povsod po srednji Evropi, ko primež sovjetske oblasti začne popuščati. V Havlovi Pragi je politika tako vznemirljiva kot gledališče, seks, mamila in rokenrol. Havel se kot ugleden dramatik izogiba političnim avtoritetam tedanje Češkoslovaške, ki jih vodi Aleksander Dubček, in se ob literarnem ustvarjanju raje posveča romantičnim eskapadam, ne da bi spodkopal svoj zakon z ljubljeno Olgo. A Havlovo spogledovanje s svobodo se nenadoma nasilno konča, ko na Češkoslovaško vdre sovjetska vojska …

HAVEL / CZ / 2020
Režija: Slávek Horák / Scenarij: Slávek Horák, Rudolf Suchánek / Igrajo: Viktor Dvořák, Anna Geislerová, Martin Hofmann, Stanislav Majer, Barbora Seidlová, Jiří Bartoška, Jenovéfa Boková, Adrian Jastraban, Natalia Germani …

Pralni stroj ožame perilo s centrifugo. To preprosto napravo pa uporabljamo še marsikje – tako v vsakdanjem življenju kot v industriji in znanosti.
V Planici izvajajo poskuse s centrifugo, ki ustvarja umetno težnost. V prihodnosti jo bodo uporabljali na vesoljskih plovilih in tako pri daljšem bivanju astronavtov v vesolju preprečili izgubo njihove mišične mase. Z uporabo vrtenja delajo razletne teste. Centrifuga rešuje tudi življenja. Iz darovane krvi s centrifugiranjem izdelujejo krvne pripravke za transfuzijo. Z velikimi centrifugami, ki se vrtijo s hitrostjo 40.000 obratov na sekundo, bogatijo uran, ki je gorivo za jedrske elektrarne. Bi lahko v bližnji prihodnosti s centrifugami v vesolje izstreljevali satelite?

Dnevnik Slovencev v Italiji je informativna oddaja, v kateri novinarji poročajo predvsem o dnevnih dogodkih med Slovenci v Italiji. Je pomembno ogledalo njihovega vsakdana, v njem opozarjajo na težave s katerimi se soočajo, predstavljajo pa tudi pestro kulturno, športno in družbeno življenje slovenske narodne skupnosti. V oddajo so vključene tudi novice iz matične domovine.

Z ogledom DNEVNIKA ob 19.00 si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.

Oddaja Slovenska kronika vsak dan predstavi najpomembnejše dogodke in zgodbe iz slovenskih krajev. Poudarek je na človeških zgodbah, okoljskih in socialnih temah, dnevnem utripu podeželja in mest. Še posebej smo pozorni na pozitivne primere, ki jim namenjamo prostor v čisto vsaki oddaji.

Osrednja dnevnoinformativna oddaja je namenjena med drugim tudi najaktualnejšim dogodkom dne, rezultatom, izjavam in ozadjem s posameznih tekmovanj doma in v tujini.

Nocoj v Kulturi med drugim tudi o zadnji letošnji premieri v SNG Nova Gorica, govorili bomo o črni komediji z naslovom Kaos, finskega dramatika Mika Myllyahova v režiji Diega de Bree, prebrali smo tudi dve knjigi; Roman Rozina: Tujintuj in Renata Salecl: Čas grobosti.

Spremljajte aktualno vremensko napoved z opozorili in zanimivimi informacijami vsak dan v sklopu informativnih oddaj.

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov