Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Nedelja, 14. jul. 2024

TV Slovenija 1 • Ned, 14. jul.

V četrti seriji risank se naši trije mladi junaki Rafael, Mona in Nabi podajo med ljudstva sveta – v Afriko, Azijo, na ameriški celini, tihomorske otoke in v Oceanijo in nam na svoj značilno hudomušni način predstavljajo veličastne maske, osupljive kipce, čudovite tkanine in druge umetnine iz neprecenljive zbirke pariškega muzeja Quai Branly.

Rija in Krokodil gresta v gozd nabirat kostanj. Rija ga svari, naj se držita potke, da se ne bi izgubila. Ko pa se sama znajde na preprogi vabljivega kostanja, pozabi na vse. Kostanju se ne more upreti, zaide s potke in se izgubi. Krokodil ji priskoči na pomoč, da najdeta pot domov.

Rija in Krokodil nabirata borovnice. Rija skrbno opazuje, kaj počne. Če bo skrivaj jedel borovnice, mu bo jezik pomodrel. Rija v grmovju najde plišastega zajčka. Vzljubi ga na prvi pogled. Kot bi bil že od nekdaj njen. Izkaže se, da ga je izgubila druga deklica, ki ga išče med borovničevjem. A zajčka je našla Rija. Čigav je zdaj ta?

Žarko je pripravil tekmovanje, na katerem bodo sodelovale vse živali z dvorišča. Toda prebrisani prašički zasukajo kažipote, zato mora Žarko poiskati vse tekmovalce in jih usmeriti proti cilju, kjer se bodo do zadnjega borili za zmago.

Ko zelo pomembna pošast obišče šolo, ji mora Bučko izročiti šopek rož. Bučko je prepričan, da je za nalogo preveč neroden, zato se skrije. Bo zamudil svoj nastop ali pa bo s pomočjo nepričakovanega tovariša vendarle zbral pogum?

Bubi, Bibi in Boni se na gobah igrajo skok v višino. Bibi prosi Bubi, naj na supergobo ne skoči sama, a Bubi prošnjo kar presliši. Ko visoko odskoči, jo čaka presenečenje: drugačen gozd. Na supergobi še enkrat skupaj odskočijo in zagledajo cvetlično polje. Napotijo se proti rožnemu vrtu. Tam se Boni spoprijatelji z veveričkom, ki jim razodene skrivnosti pomladi. Tri sovice se odločijo nabrati vsaka svoj šopek rož, darilo za mami. Mami doma iz treh šopkov naredi enega in jim zapoje pesmico o tem, da je v življenju najlepše vse početi skupaj.

Razmršeni Kodrček se baha s svojo urejeno pričesko. A v vetrovnem travnatem skalovju se ne more izogniti sunkom vetra, ki mu razmršijo kodre. Mu bo uspelo spet urediti pričesko, da bo Boti lahko opravil svojo nalogo?

Mali Timotej in želvica plavata v urejeni spirali ribic, ki krožijo okrog njiju, ko pride velika želva, ki jih splaši in se vse zmeša. Soncu se to zdi zelo zabavno, zato pove zgodbo o tem, kako je, ko so bili planeti v našem sončnem sistemu še zelo mladi, prišel Jupiter in ravno tako vse zmešal.
Ko sta bila Jupiter in Saturn mlada, sta se postavila bližje k soncu. To je med manjšimi planeti povzročilo zmedo, ampak Saturn jo je uredil tako, da se je pomagal Jupitru postaviti na pravo mesto, kjer stoji še danes.

Larina vzgojiteljica praznuje rojstni dan in otroci ji pripravijo presenečenje. Vmes se zgodi neprijetna nerodnost, ki Laro spravi v slabo voljo, za nameček pa se še spre z najboljšo prijateljico Sonjo. Toda prijatelji znajo vedno zgladiti spore in vse se srečno izteče.

Cofku se dan slabo začne: spotakne se ob igrače, polije med, Rina ga pusti na cedilu ... Kot da je iz postelje vstal z napačno nogo! Se bo mu dan drugače zasukal, če bo poskusil vstati z drugo?

Cofek izgubi svoj prvi mlečni čekan in zobna miška bi mu prinesla darilo! A ker ima na obisku Rino, si zaželi, da ga dobi tudi prijateljica. Zato Cofek in Rina zobni miški pripravita prav poseben sprejem.

V Dolini vegezavrov je zelo hladno. Jezero je zamrznilo in Rdečki z repa visijo ledene sveče. Grahozavrom pa je še veliko huje. Njihova tanka koža ne ohranja toplote, in če se ne bodo kmalu ogreli, se bodo spremenili v zmrznjene grahke! Drsanje po zamrznjenem jezeru je morda prava rešitev!

Ko Mavgli skoči na drevo, prevrne gnezdo Ravija in Vire. Na srečo njuni jajčki pravočasno ujame in obljubi, da bo skrbel zanju, medtem ko bosta Ravi in Vira pletla novo gnezdo.

Zam je iznašla zelo zmogljive sesalnike, ki pa se izmaknejo nadzoru in po mestu posesajo vso barvo. Zoja, Feliks in Zmedi se morajo naučiti mešati barve in vrniti mestu staro podobo.

V četrti seriji risank se naši trije mladi junaki Rafael, Mona in Nabi podajo med ljudstva sveta – v Afriko, Azijo, na ameriški celini, tihomorske otoke in v Oceanijo in nam na svoj značilno hudomušni način predstavljajo veličastne maske, osupljive kipce, čudovite tkanine in druge umetnine iz neprecenljive zbirke pariškega muzeja Quai Branly.

Pip in Poka se igrata vesoljska raziskovalca. Iz vesoljske ladje se odpravita raziskovat planet Balonček. Pip riše zemljevid novih odkritij. Ko z drevesa zaslišita glasno vreščanje vesoljke Krakračke, poiščeta Pipov daljnogled, da bi si jo bolje ogledala. Skozi Pipovo okno vidita, da ptica bdi nad gnezdom z jajci. Pip bi rad počakal, da se izvalijo minivesoljčki, Poka pa hoče raziskovati. Odločita se, da se bosta ločila: Pip bo opazoval gnezdo, Poka pa raziskovala in risala zemljevid. Pogrešata se, a Pip najde rešitev: pogovarjata se lahko po voki-tokiju. Poka opisuje odkritja, Pip pa jih riše in opazuje gnezdo. Ko Poka prinese Pipu pokazat nenavadno odkritje, jajčka začnejo pokati in skupaj opazujeta rojstvo minivesoljčkov.

Binka in Brina se prešerno zabavata, ko se igrata babice. Potem pa se spreta, ker se ne moreta sporazumeti, ali njuna babica zna nitkati, to je plesati poseben ples, ali ne. Do odgovora si pomagata tako, da po videoklicu vprašata babico Nano. Z njo in dedkom s skupnimi močmi razvozlajo nesporazum.

Ajda in Egon po nesreči razbijeta Skovikarjevo skledico. Egon je prepričan, da je Skovikarju najljubša, in jo morata zato zlepiti skupaj. To pa ni tako preprosto, kot se sliši. Ko otroka že skoraj obupata, namig za rešitev odkrijeta na rečnem dnu.

Oslovski kašelj je otroška bolezen, proti kateri se lahko cepimo. Zdravnica Mica in Tinko povesta, kaj jo povzroča in kakšni so njeni simptomi.

Ernest se pritožuje. Njegove čebele delajo grenek, neužiten med. Celestinca pa je navdušena: cvetlice gospe Tulipan še nikoli niso bile bolj ljubke!

Zdravnica Mica pojasni, kako lahko virus v telesu zavre delovanje živčevja in povzroči, da so mišice mlahave ali otrdele. To se zgodi, če se okužimo z otroško paralizo.

V četrti seriji risank se naši trije mladi junaki Rafael, Mona in Nabi podajo med ljudstva sveta – v Afriko, Azijo, na ameriški celini, tihomorske otoke in v Oceanijo in nam na svoj značilno hudomušni način predstavljajo veličastne maske, osupljive kipce, čudovite tkanine in druge umetnine iz neprecenljive zbirke pariškega muzeja Quai Branly.

Tokrat si bomo ogledali, kako se mladički učijo plavati. Na Novi Zelandiji se mali morski medvedi kopajo v varnih rečnih tolmunih, na Antarktiki se adelijski pingvini učijo potapljati, na Arktiki pa severni medvedi veliko časa prebijejo tako na ledu kot tudi v mrzlih vodah.

Andrej ve, da vsak mladiček potrebuje prostor za počitek. Lenivci spijo na drevesih. Zvijejo se v kroglo, visijo z veje in spijo vsepovsod. Številni opičji mladiči se morajo naučiti izdelati posteljo iz listov. V Tibetu si gosi mehko posteljejo na kamniti podlagi, surikate pa spijo v podzemnih brlogih.

Nedeljsko bogoslužje iz Slovenskega Marijinega narodnega svetišča na Brezjah.

Ustanovitelj skavtskega gibanja Robert Baden Powell je spodbujal mlade: »Vzemite življenje kot igro in svet kot igrišče.« Združenje slovenskih katoliških skavtinj in skavtov letos praznuje 30. obletnico ustanovitve. Kot pravijo je osnovni namen skavtske vzgoje prispevati k celostnemu telesnemu, duševnemu, duhovnemu in družbenemu razvoju otrok in mladih, da bi lahko postali trdne osebnosti in odgovorni člani družbe. Slovenska skavtska organizacija ima trenutno nekaj več kot 5.500 aktivnih članov, od tega je okoli 900 voditeljev, prostovoljcev.

Najprej se bomo posvetili težavam, s katerimi se soočajo istrski pridelovalci zelenjave.
Inštitut za oljkarstvo Znanstvenega središča Koper je pod Marezigami vzpostavil prvi nacionalni nasad domačih sort oljk, namenjenega ohranjanju in preučevanju naše naravne in kulturne dediščine.
Predstavili bomo novega predsednika Društva oljkarjev Slovenske Istre, ter najboljšega gozdarja na Postojnskem.
Priznani poznavalec suhih mesnin, doktor Stanislav Renčelj je izdal novo knjihgo z naslovom Med žlahtnim kraškim pršutom in blagodejnim teranom.
Šli smo tudi v vinograde v Goriških Brdih, kjer so pripravili tradicionalno predstavitev uporabe sodobnih strojev. A nobena naprava ne more okušati vina, pravih poznavalcev ni prav veliko, vrhunskihi sommelierjev, je malo, svetovni prvak v tej stroki pa je le eden. Raimonds Tomsons, ki je spregovoril tudi za našo televizijo. Skočili bomo tudi v zamejstvo, v kraj Morar pri Gorici, kjer se družina Blasizza ukvarja z gojenjem špargljev.

12:55
Vreme

Spremljajte aktualno vremensko napoved z opozorili in zanimivimi informacijami vsak dan v sklopu informativnih oddaj.

V Prvem dnevniku ob 13.00 se lahko vsak dan v letu hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta. V tej krajšI informativni oddaji dajemo prednost hitrosti, ažurnosti in jedrnatosti.

13:20
Šport

V prvih dnevnih športnih poročilih vas bomo seznanili z najpomembnejšimi rezultati tekmovanj, ki so se odvijali prejšnji večer ter napovedali dogodke v tekočem dnevu.

Svet zanju ni prevelik, adrenalin in poslanstvo pa kar kličeta, da se jima odzoveta: mladi vloger Bit in njegov brat se podajata na pot po vseh kontinentih in doživljata svojevrstne dogodivščine ter širita pozitivno energijo. Da se pišeta Sever, je morda naključje...ali pa tudi ne. Pot ju vodi tako na sever kot na jug, tako na vzhod kot na zahod. Odvisno, s kakšne perspektive gledamo na situacijo. Eno pa je zanesljivo: njuna pot je "odbita"!
Peripetije na letališču so le svojevrsten uvod v nepozabno dogodivščino naših junakov Bita in Anžeta, ki spoznavata Cancun, njegovo zgodovino in kilometrske plaže, obenem pa se soočata s tanko ločnico med prestižem ter kruto realnostjo in bedo.
Na JZ obiščeta eno najbolj znanih naravnih mehiških znamenitosti Cenote. Prečkata Las Coloados, ki slovi po solinah roza barve in flamingih. Prvi del se zaključi v mestu Valladolid, ki s svojo tipično arhitekturo pusti prav prijeten vtis.

Bit in Anže, "Nord brothers", kot ju kličejo domačini, si tokrat ogledujeta eno izmed sedmih čudes sveta, njuna mehiška dogodivščina pa se nadaljuje preko Meride in Tuluma. Mimogrede še obiščeta kraj, ki nosi enako ime kot priljubljena specialiteta, ki pa s krajem nima nič skupnega. V naravnem rezervatu se spoznata z dinozavri, na koncu poti pa si oddahneta na dolgih peščenih plažah Holbosha.

V največji turistični kraški jami v Evropi praznujejo 200 let prve organizirane jamske vodniške službe na svetu, ki je bila leta 1824 ustanovljena prav v Postojnski jami.

Ganljiva drama o preprekah ljubezni v Indiji.

Ulični fotograf Rafi se iz dneva v dan bori za drobiž na ulicah Mumbaja. Nekega dne fotografira dekle, ki mu pobegne brez plačila. Fotografije ni posnel zaman, saj Rafi z njo potolaži zaskrbljeno babico, ki se ji zlaže, da je na fotografiji njegova zaročenka. Ko se neznanca spet srečata, Rufi prosi dekle, Miloni, naj pred njegovo babico hlini zaročenko. Miloni se spretno vživi v novo vlogo in babica je srečna, ker vnuka čaka prihodnost z družino. Miloni pa skriva, da prihaja iz premožne družine. Vez med lažnima zaročencema se iz srečanja v srečanje poglablja, a z izpovedjo ljubezni odlašata.

Izvirni naslov: PHOTOGRAPH / Indijski film, 2019 / Režija in scenarij: Riteš Batra / Igrajo: Navazudin Sidiki, Sanja Malhotra, Sačin Kedekar

16:55
Vreme

Spremljajte aktualno vremensko napoved z opozorili in zanimivimi informacijami vsak dan v sklopu informativnih oddaj.

V Poročilih ob petih se lahko hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta.

17:05
Šport

Najkrajša športna dnevnoinformativna oddaja je namenjena kratkemu najzanimivejšemu pregledu novic prejšnjega dne in odmevom s tekmovanj doma in v tujini.

Brina se s prijatelji odloči, da se bodo igrali najboljšo igro – »trgovino«. A kaj, ko jim začetek igre zmeraj spodleti! Ker Brina nenehno spreminja pravila in odločitve, kaj bodo prodajali in kakšne bodo zadolžitve, jih nazadnje prehiti temna noč.

Pip in Poka izdelata pokal in odločita se, da bosta s prijatelji zaigrala na nogometni tekmi: ekipa Francke in Zaka proti ekipi Pipa in Poke. Jasmina bo sodnica. Poka je trdno odločena, da bo osvojila pokal, zato ošteva Pipa za vsako napako, ki se mu pripeti. Francka in Zak pa se zabavata. Poka je vse slabša soigralka. Tik pred zadnjim piskom piščalke Poka noče podati žoge Pipu, strelja na gol in zgreši. Izid je neodločen. Poka ne odneha, zahteva še en strel za vsako ekipo. Jasmina je zdaj vratarka in ubrani Zakov gol. Ko Poka vidi, kako Jasmina tolaži Zaka, ker je zgrešil, spozna, da se je grdo obnašala do Pipa. Opraviči se in mu prepusti zadnji strel. Jasmina tudi tega ubrani. Poklapani Pip pričakuje Pokino razočaranje, a Poka ga pohvali, da je odličen sotekmovalec.

Lukáš Pulko. Rom, ki se mu je nasmihala kariera poklicnega nogometaša. Preprečila jo je poškodba. Kljub temu Lukáš ni obupal nad nogometom. Z njim otroke rešuje pred mamili in pastmi ulice. Mu bo uspelo zgraditi nogometno igrišče v mestu Ústí nad Labem, kjer bi treniral otroke?

Teddy že nekaj dni dela v tovarni svojega brata, ki upa, da mu bo tako izbil iz glave bolezensko strast do služkinj. Toda posledice tega vzgojnega ukrepa so hujše za Tovarno gumijevih izdelkov kot za Teddyja. Potem ko se je proizvodnja skoraj ustavila, ker je dovolil, da so grelci ugasnili in se je guma začela sprijemati, so ga postavili v pisarno, kjer lepi plačilne kuverte. Ko v plačilni oddelek pride delavka z raskavimi rokami, ki dišijo po karbolnem milu, Teddy spet izgubi nadzor nad seboj. Delavci, ki so že nekaj časa nezadovoljni zaradi znižanja plač, so zaradi njegovega vedenja tako ogorčeni, da grozijo s stavko. Teddy se zabarikadira v pisarni in pokliče na pomoč. Lord Meldrum odhiti v tovarno v spremstvu Stokesa in Jamesa in z nespretnim pogajanjem samo še prilije olja na ogenj. Stokes se ponudi za posrednika in pogajanja z delavci izpelje tako, da je na koncu lord prisiljen pristati ne le na nekdanje, pač pa celo višje plače.

YOU RANG, M'LORD? / Velika Britanija / 1988–1993
scenarij: David Croft, Jimmy Perry
režija: David Croft, Roy Gould
v glavnih vlogah: Paul Shane (Alf Stokes), Jeffrey Holland (James Twelvetrees), Su Pollard (Ivy Teasdale), Perry Benson (Henry), Barbara New (Mabel), Brenda Cowling (gospodinja Lipton), Donald Hewlett (Lord George Meldrum), Michael Knowles (Teddy Meldrum), Mavis Pugh (Lady Lavender), Susie Brann (Poppy), Catherine Rabett (Cissy), Angela Scoular (Lady Angela Shawcross), John Horsley (Sir Ralph Shawcross), Bill Pertwee (policist Wilson)

18:55
Vreme

Spremljajte aktualno vremensko napoved z opozorili in zanimivimi informacijami vsak dan v sklopu informativnih oddaj.

18:57
Dnevnik

Z ogledom DNEVNIKA si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.

Politično na poglobljen in strnjen način z gosti odstira najpomembnejše politično dogajanje.

Redna tedenska oddaja Zunanjepolitične redakcije, ki gledalcu ponuja pregled dogajanj po svetu v politiki, gospodarstvu in kulturi, ustvarjajo pa jo novinarke in novinarji Zunanjepolitične redakcije. Zrcalo vedno zrcali podobo sveta: tragično, veselo, zabavno.

19:45
Šport

Osrednja dnevnoinformativna oddaja je namenjena med drugim tudi najaktualnejšim dogodkom dne, rezultatom, izjavam in ozadjem s posameznih tekmovanj doma in v tujini.

19:55
Vreme

Spremljajte aktualno vremensko napoved z opozorili in zanimivimi informacijami vsak dan v sklopu informativnih oddaj.

Tridelna kriminalna serija je posneta po romanih Mary Lou Longworth in se dogaja v idilični Provansi. Glavna junaka sta preiskovalni sodnik Antoine Verlaque in kriminalistična psihologinja Marine Bonnet. Skupaj preiskujeta umore, ki se dogajajo v lokalnem okolju, in pri tem sodelujeta z Antoinovo zaupnico Hélène Paulik, ki je namestnica policijskega komisarja.

ep. 1
Preiskovalni sodnik Antoine Verlaque in njegova partnerica, profesorica Marine Bonnet, se v Aix-en-Provenceu ubadata s skrivnostnim umorom umetnostnega zgodovinarja Georgesa Moutta. Se je komu zameril, ker se je odločil, da se še ne bo upokojil in položaja univerzitetnega profesorja prenesel na naslednika? V policijski preiskavi, ki jo vodi namestnica komisarja Hélène Paulik, se izkaže, da si je Mouttova tajnica Audrey prisvojila veliko vsoto denarja z univerzitetnega računa. Audrey velja za glavno osumljenko umora, dokler ne umre v prometni nesreči. Morilno orodje pa je starinski leseni kipec, ukraden v Italiji in pretihotapljen v Francijo. Je profesor Moutte morda umrl zato, ker je bil poznavalec srednjeveške umetnosti?


MURDER IN PROVENCE / Velika Britanija / 2022
Scenarij: Shelagh Stephenson
Režija: Chloe Thomas, Steve Barron
V gl. vlogah: Roger Allam, Nancy Carroll, Keala Settle

Gost tokratnega intervjuja, ki ga vodi dr. Jože Možina, je naš najboljši avtomobilistični dirkač, sedaj podjetnik Matjaž Tomlje. V pogovoru predstavlja svojo bogato življenjsko pot in zanimive poglede na svet, s katerimi bo presenetil marsikaterega gledalca. Rojen je bil v skromnem okolju na Dolenjskem, mami, ki je v revoluciji izgubila sorodnike, in očetu, ki je bil partizan. Že kot fantič je sanjal o hitrostni vožnji z avtomobili. Svoj največji uspeh je dosegel pred tridesetimi leti, ko je bil tretji na legendarni dirki 24 ur Le Mansa. Pri karieri mu partner očetove sestre Janez Zemljarič, ki je bil takrat šef Udbe in je imel kot tak veliko oblast, ni pomagal. V pogovoru omeni svoje prijateljstvo z legendarnim Walterjem Wolfom, ki je bilo pozneje desetletja na preizkušnji. Še vedno je lastnik blagove znamke tega znamenitega Slovenca, ki je v sedemdesetih letih ustanovil svojo ekipo v F1 in zmagoval na dirkah. Tomlje, uspešen poslovnež, je prišel do spoznanja, da je materialni svet nepomemben v primerjavi z duhovnim. »Sedaj, ko se tega zavedam, lažje živim,« poudarja ter še dodaja, da je vse, kar se mu dogaja, usoda, kar je tudi naslov njegove zanimive knjige, v kateri podrobneje predstavi svoje življenje in poglede na svet.

22:35
Vreme

Spremljajte aktualno vremensko napoved z opozorili in zanimivimi informacijami vsak dan v sklopu informativnih oddaj.

V Poročilih se lahko hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta.

22:50
Šport

Pregled športnih dogodkov bodo sodelavci športnega programa strnili v zadnji dnevnoinformativni oddaji, seznanili bodo z najnovejšimi dnevnimi rezultati ter izjavami, ne bodo pa pozabili tudi na prispevke aktualnih dogodkov z izjavami tekmovalcev.

Loto je najbolj priljubljena igra na srečo v Sloveniji, saj jo igra več kot 860 tisoč polnoletnih Slovencev. Voditeljica nas popelje skozi žrebanje Lota in Lota plus, poleg rezultatov obeh žrebanj pa si ogledamo tudi aktualne dobitke igre Joker.

Laurel Canyon – gričevnata pokrajina, posuta z ljubkimi hišami v zelenju na pragu Hollywooda, je v 60. letih in na začetku 70. let prejšnjega stoletja nudila ustvarjalno zavetje številnim glasbenikom, ki so zagnali pravo revolucijo v popularni glasbi in kulturi. Dokumentarna serija v dveh delih razgrne bogastvo redkih video in avdio posnetkov in svežih intervjujev ter predstavi življenje in glasbo Neila Younga, Davida Crosbyja, The Doors, Alicea Cooperja, The Monkeys, Mamas and Papas, Joni Mitchell in drugih.

LAUREL CANYON / ZDA / 2020 / Režija: Alison Ellwood

Na letošnjem 15. festivalu sodobne glasbe Slowind s pomenljivim nazivom »Prodajanje vetra«, ki ga prireja in razvija Pihalni kvintet Slowind so se imeli ponovno priložnost predstaviti in spoznavati glasbeniki, skladatelji in drugi sodobni umetniki, ki krojijo umetnost tega časa. Letošnja izdaja festivala je bila še posebej pomembna zato, ker je njegovo umetniško vodstvo prevzel svetovno znani slovenski sodobni skladatelj, Vinko Globokar. Ob 79 – letnici skladatelja je bilo na odru Slovenske filharmonije izvedenih trinajst njegovih kompozicij, od teh je bila večina domačemu občinstvu predstavljenih premierno. Med njimi je bilo tudi delo Skozi gozd simbolov, ki si naslov sposoja pri znani Baudelairovi pesmi. Pred domačim občinstvom jo je uprizorila skupina francoskih glasbenikov Ensemble Aleph.

Dnevnik Slovencev v Italiji je informativna oddaja, v kateri novinarji poročajo predvsem o dnevnih dogodkih med Slovenci v Italiji. Je pomembno ogledalo njihovega vsakdana, v njem opozarjajo na težave s katerimi se soočajo, predstavljajo pa tudi pestro kulturno, športno in družbeno življenje slovenske narodne skupnosti. V oddajo so vključene tudi novice iz matične domovine.

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov