Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Nedelja, 28. jul. 2024

TV Slovenija 1 • Ned, 28. jul.

V četrti seriji risank se naši trije mladi junaki Rafael, Mona in Nabi podajo med ljudstva sveta – v Afriko, Azijo, na ameriški celini, tihomorske otoke in v Oceanijo in nam na svoj značilno hudomušni način predstavljajo veličastne maske, osupljive kipce, čudovite tkanine in druge umetnine iz neprecenljive zbirke pariškega muzeja Quai Branly.

Krokodil ni še nikoli smučal, a Rija sklene, da ga bo naučila. Seveda veliko bolje smuča od njega. Na začetku … Rija ne mara, da jo kdo premaga. Še posebno začetnik! Jutri bosta šla raje drsat. Saj še nisi drsal, kajne, Krokodil?

Rija in Krokodil gresta v kino gledat film z naslovom O petih vilah. Krokodil šušti s papirčki bombonov. Srka, riga in zeha! Pozor, Krokodil! Glej, vile so spekle torto. Krokodil? Ogromna senca se pojavi na platnu. Pošast? Zdaj drobna senca pride rešit Krokodila. Otroci vzklikajo. Zares si super, Krokodil!

Žarko poskuša Živi dokazati, da lahko vsak osliček postane čarodej, a kmalu ugotovi, da je to težje, kot je mislil. Ker njegovi triki ne delujejo, je Žarko vse bolj razočaran, dokler mu Živa ne pokaže, da je prava čarovnija skrita v vsakem od nas.

Ko je Mipa dežurna, postane strašansko ukazovalna, zato se je prijatelji naveličajo. Nočejo ji več pomagati in Mipa spozna, kako pomembno je biti pravičen in priskočiti na pomoč. A kako naj se prijateljem opraviči?

Bubi in Boni nabirata robidnice in povabita še Bibija, naj se jima pridruži. Bibi zavrne njuno povabilo, zato se odločita, da bosta raziskali, zakaj noče z njima. Sledita mu do skrivnega kotička in ga zalotita, da se pogovarja s kokonom gosenice. Bibi jima pojasni, da je bila gosenica najprej jajčece, zdaj pa se je zabubila v kokon. Nenadoma se kokon začne tresti in prikaže se metulj. Sovicam razloži potek preobrazbe. Ko jih pokliče očka, jih metuljček pospremi do doma, v domačem gnezdu pa skupaj z mamico zapojejo pesmico o preobrazbi.

Kapljica Čofka rada pleše, a ko zagleda Botija, se ustraši, čofne in se razlije v lužo. Le kako se bo Boti znašel in zbral podatke o tej izmuzljivi zverki?

Medtem ko se žaba in mali Timotej igrata na napihljivi blazini, se naučita, da planete in zvezde žgečkajo nevidni valovi, ki potujejo po vesolju. Odločita se, da bosta ugotovila, od kod ti prihajajo.
Ko se dve nevtronski zvezdi združita, povzročita radijske valove. Imenujemo jih gravitacijski valovi in ti potem potujejo po vesolju.

Laro obišče Anja, prijateljica s počitnic, ki je starejša od nje in že hodi v pravo šolo. Lari se zdi tako zelo odrasla, da pred njo poskrije vse plišaste igračke. Žal pa se ji ena izmuzne, zato Anji naplete, da je njen očka preučevalec medvedkov. Resnica kmalu pride na plan, a se k sreči vseeno vse dobro konča.

Ker si mora Cofek umiti zobe, zamudi sončni vzhod. Razočaran se odloči, da bo od zdaj naprej jedel samo čisto hrano. Tako mu ne bo treba krtačiti čekanov. Toda katera hrana je sploh »čista«?

Cofek s starši in Rino preživlja večer pod zvezdami. Presenečen ugotovi, da obstaja ozvezdje Mali medved. Prijateljica Rina pa nima svojega ozvezdja, zato ji Cofek pripravi presenečenje.

Rdečka in grahozavri povabijo mladega brokolizavra, da se jim pridruži pri igri z žogo. Ta s svojo mogočno nogo brcne žogo tako daleč, da ta pristane ob vzkipljivem krompirodonu. Prijatelji morajo iznajti način, da jo dobijo nazaj in se hkrati izognejo razbeljenim kamnom v Deželi lave.

Šir kan napade Baluja in Mavglija, in Tabaki ju reši. Akela mu ponudi, da lahko ostane pri volkovih, a Mavgli mu ne zaupa. Mavgli in Bala vohunita za Tabakijem in ugotovita, kaj v resnici naklepa.

Župan ima novo letalo in na krstnem poletu se za krmilom kaj kmalu znajde razposajeni Zmedi. Letalo se ujame v krošnjo, rešijo pa ga posebni roboti.

V četrti seriji risank se naši trije mladi junaki Rafael, Mona in Nabi podajo med ljudstva sveta – v Afriko, Azijo, na ameriški celini, tihomorske otoke in v Oceanijo in nam na svoj značilno hudomušni način predstavljajo veličastne maske, osupljive kipce, čudovite tkanine in druge umetnine iz neprecenljive zbirke pariškega muzeja Quai Branly.

Pip, Poka in prijatelji bodo na igrišču igrali nogomet. Poka v torbi, oblikovani kot žoga, ponosno prinese za vsakega posebej okrašen kolaček. Opazi, da je Jasminin ostal doma. Jasmini je malo mar, saj ve, da ni bilo nalašč. Francka zamuja, ko pa priteče, nehote brcne Pokino »žogo« z malico v drevesno krošnjo. Poka je vsa iz sebe in ne dovoli, da bi ji Francka pomagala torbo sklatiti z veje. Pip ji prigovarja, da ni bilo nalašč, a Poka je vsa besna in Francka se tiho umakne z igrišča. Pip Poki namigne, da je tudi Jasmina njej oprostila pozabljeni kolaček. Poka spozna, da Francka res ni nalašč brcnila torbe v krošnjo. Opraviči se ji, Franckina iznajdljivost pa jim pomaga sklatiti torbo.

V Brinini hiši so vile! Vsi imajo zavozlane repe, povsod mrgoli nalepk, mami pa zraste brada iz ščipalk. Vsi družinski člani se morajo povezati, da bi premagali vilinski urok in ujeli skrivnostne nevidne navihanke.

Gozd zajame vročina in gozdni prijatelji jo le stežka prenašajo. Toda Ajda ima odličen načrt. Vse povabi k hladnemu tolmunu, kjer se bodo osvežili. Pot menda dobro pozna in lahko ji slepo zaupajo. Pa je res tako? Ajda se kmalu znajde v škripcih in mora sprejeti pomoč.

Zdravnica Mica s pomočnikom Tinkom pove, kako je zaradi dedne okvare celic sluz v telesu nekaterih ljudi pregosta in prelepljiva. To povzroča težave njihovim dihalom in prebavilom.

Avguštin trdi, da je videl razvpito pošast, ki se skriva nekje pri jezeru. Celestinca prosi Ernesta, da jih takoj odpelje tja.

Zdravnica Mica in Tinko pojasnita, da rdečke niso nevarna bolezen, če se z njo okužimo po rojstvu. Povsem drugače pa je, če se okuži otrok, ko je še v maminem trebuhu.

V četrti seriji risank se naši trije mladi junaki Rafael, Mona in Nabi podajo med ljudstva sveta – v Afriko, Azijo, na ameriški celini, tihomorske otoke in v Oceanijo in nam na svoj značilno hudomušni način predstavljajo veličastne maske, osupljive kipce, čudovite tkanine in druge umetnine iz neprecenljive zbirke pariškega muzeja Quai Branly.

Mladički se naučijo številnih trikov. Kalifornijska zemeljska veverica s staro kačjo kožo prelisiči lačno klopotačo. Kokosova hobotnica se pred težavami skrije v star razpolovljen kokos, male bogomolke pa se s sovražnikom borijo s številnimi drobnimi triki – tudi s kung fujem!

Na Antarktiki se mladiči klateškega albatrosa učijo letenja. Imajo največja krila med pticami. V džungli se giboni med vejami premikajo s skakanjem, in videti je, kot da letijo. Mladiči bradate sove skačejo z visokih dreves, ko prvič poletijo.

Nedeljsko bogoslužje iz Slovenskega Marijinega narodnega svetišča na Brezjah.

Studijska glasbena vizualizacija s priznanim slovenskim tenoristom Acom Aleksandrom Bišćevićem. V njegovi občuteni izvedbi boste spremljali glasbo iz fima Boter, beneško ljudsko glasbo v priredbi Marjana Peternela, Schubertove samospeve ter glasbo valižanskega skladatelja Ivorja Novella. Glas in klavir Aco Aleksander Bišćević, ples Lukas Zuschlag. Vizualizacija je nastala v Uredništvu glasbenih in baletnih oddaj Televizije Slovenija, urednik oddaje Daniel Celarec, režiser Vojko Boštjančič.

19. september 1981 je na prav poseben način zaznamoval slovenski prostor in cistercijanski samostan Stična na Dolenjskem postavil v središče mlade vere. To je dan prvega Srečanja slovenskih študentov in mladine, ki se je skozi desetletja razvil v celodnevni festival Stična mladih, z namenom »prebujati mlade, da vstanejo in hodijo za Kristusom«. Izkušnja skupnosti in bližine Boga že štiri desetletja vsako tretjo soboto v septembru privablja na tisoče mladih.

Izobraževalno-svetovalna oddaja Ljudje in zemlja spada med najstarejše na TV Slovenija, namenjena je vsem, ki jih zanimajo kmetijske vsebine. Ob aktualni sezonski tematiki s kmetijskega področja poskušamo pripraviti čim več uporabnih strokovnih nasvetov, seznanjamo z ukrepi kmetijske politike in novostmi na področju zakonodaje. Pri pripravi prispevkov nam pomagajo številni strokovnjaki MKGP, KGZS, fakultet, šol in inštitutov, ki delujejo na kmetijskem, živilskopredelovalnem, okoljevarstvenem in gozdarskem področju. Oddaja, v kateri predstavljamo številne kmetije, je izobraževalno-svetovalna, namenjena vsem, ki jih zanimajo kmetijske teme.
Oddaja je izjemno cenjena tako v strokovni kot laični javnosti, kar dokazuje tudi dejstvo, da je v časovnem pasu, ko je premierno predvajana, najbolj gledana redna oddaja na vseh slovenskih televizijah. Ogledate si jo lahko vsako nedeljo ob 12. uri na prvem programu TV Slovenija in v torek ob 20. uri na TV Maribor.

12:55
Vreme

Spremljajte aktualno vremensko napoved z opozorili in zanimivimi informacijami vsak dan v sklopu informativnih oddaj.

V Prvem dnevniku ob 13.00 se lahko vsak dan v letu hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta. V tej krajšI informativni oddaji dajemo prednost hitrosti, ažurnosti in jedrnatosti.

13:15
Šport

V prvih dnevnih športnih poročilih vas bomo seznanili z najpomembnejšimi rezultati tekmovanj, ki so se odvijali prejšnji večer ter napovedali dogodke v tekočem dnevu.

Obiskali smo dolenjske vinske gorice, kjer vse bolj izginjajo mali družinski vinogradi s čimer se izgublja tudi kulturna krajina.
Kako živahna je gastronomska scena v Beogradu smo preverili na podelitvi vodnika Gault Millau 2024, ki velja za enega najvplivnejših mednarodnih vodnikov v svetu gastronomije.

Družinska komedija z bollywoodskim pridihom.

Tiki je energičen deček iz revne družine. Njegovi si zanj ne vzamejo veliko časa, zato večino dni preživi v domišljijskem svetu, z junaki in zgodbami priljubljenih bollywoodskih akcijskih filmov. Pri igri je sam in si želi družbe. Nekega dne se v sosednjo hišo priseli nervozen deček Babu s svojim očetom, ki sina vzgaja v duhu stroge discipline in velikih ambicij. Tiki Babuja spelje na kriva pota. Dečka tako celo prekrižata pot mafijskemu šefu Radži.

Izvirni naslov: KINGS OF MULBERRY STREET / Južnoafriški film, 2019 / Scenarij in režija: Judy Naidoo / Igrajo: Aaqil Hoosen, Shaan Nathoo, Amith Sing

V Poročilih ob petih se lahko hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta.

17:05
Vreme

Spremljajte aktualno vremensko napoved z opozorili in zanimivimi informacijami vsak dan v sklopu informativnih oddaj.

17:05
Šport

Najkrajša športna dnevnoinformativna oddaja je namenjena kratkemu najzanimivejšemu pregledu novic prejšnjega dne in odmevom s tekmovanj doma in v tujini.

Poka in prijatelji se igrajo pri Pipu doma in Pip predlaga plesno tekmovanje. Sam določi pravila, za sodnika pa izbere Zaka. Pravila bodo morali vsi nepreklicno upoštevati. Tekmovanje se začne. Pip za razgibani nastop požanje bučen aplavz, zato je prepričan, da bo zmagal, Zak pa za zmagovalko razglasi Francko, ki navduši z robotskim plesom. Pip se kuja, prijatelji se gredo s Francko igrat v park, Poka tolaži Pipa. Spomni ga, da je on določil pravila in izbral Zaka za sodnika. Pip spozna, da nima prav, opraviči se Francki in jo prosi, naj vse nauči plesati zmagoviti robotski ples.

Krokodil, eden od prijateljev malega Timoteja, veliko poje. Pojedel bi prav vse sadje, ki ga ima mali Timotej. Toda potem jima Sonce pove, da je nekoč pojedlo čisto vse okoli sebe.

Dokumentarni film pokaže, da je z nogometom mogoče narediti marsikaj dobrega. Mogoče je na primer ubežati revščini in predsodkom, lahko pa ta pomaga tudi pri vključevanju v družbo. Režiserka Meral Uslu je film Šest minut slave posnela z nekdanjim poklicnim nogometašem Harveyjem Esajasom. Prelomni točki v njegovem življenju sta bili nastop za klub AC Milan in spreobrnitev v islam. Pri obojem mu je ob strani stal prijatelj Clarence Seedorf.

James Twelvetrees, lakaj pri Meldrumovih, veliko da na svoje poštenje in moralne vrednote. Svoje vrline pojasnjuje z dobro vzgojo in zgledom svojega očeta, pridigarja. Potem pa se nekega večera ta oče pojavi na vratih, razcapan in sestradan. Izkaže se, da sploh ni pridigar, pač pa neuspešen mali lopov, ki zdaj beži tako pred policijo kot pred pajdaši. James je prisiljen priznati resnico najprej Ivy, potem pa še drugim služabnikom. Stokes uredi, da bo Jamesov oče lahko z ladjo naskrivaj odšel na tuje. Seveda pa se pred srečnim razpletom dogajanje nekajkrat dramatično zatakne. Tudi zato, ker je lady Lavender prepričana, da je neugledni obiskovalec njen snubec izpred 40 let, in hoče na vsak način pobegniti skupaj z njim.

YOU RANG, M'LORD? / Velika Britanija / 1988–1993
scenarij: David Croft, Jimmy Perry
režija: David Croft, Roy Gould
v glavnih vlogah: Paul Shane (Alf Stokes), Jeffrey Holland (James Twelvetrees), Su Pollard (Ivy Teasdale), Perry Benson (Henry), Barbara New (Mabel), Brenda Cowling (gospodinja Lipton), Donald Hewlett (Lord George Meldrum), Michael Knowles (Teddy Meldrum), Mavis Pugh (Lady Lavender), Susie Brann (Poppy), Catherine Rabett (Cissy), Angela Scoular (Lady Angela Shawcross), John Horsley (Sir Ralph Shawcross), Bill Pertwee (policist Wilson)

18:55
Vreme

Spremljajte aktualno vremensko napoved z opozorili in zanimivimi informacijami vsak dan v sklopu informativnih oddaj.

18:57
Dnevnik

Z ogledom DNEVNIKA si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.

Redna tedenska oddaja Zunanjepolitične redakcije, ki gledalcu ponuja pregled dogajanj po svetu v politiki, gospodarstvu in kulturi, ustvarjajo pa jo novinarke in novinarji Zunanjepolitične redakcije. Zrcalo vedno zrcali podobo sveta: tragično, veselo, zabavno.

19:35
Vreme

Spremljajte aktualno vremensko napoved z opozorili in zanimivimi informacijami vsak dan v sklopu informativnih oddaj.

Osrednja dnevnoinformativna oddaja je namenjena med drugim tudi najaktualnejšim dogodkom dne, rezultatom, izjavam in ozadjem s posameznih tekmovanj doma in v tujini.

V provansalskem mestecu v istem dnevu umorijo dve ženski: mlado bančno uslužbenko najdejo zadavljeno doma, starejšo gospo pa ustreljeno v vinogradu. Zdi se, da zločina nista povezana: dekle je imelo skrivnostnega zaročenca, ki ga nikakor ne morejo najti, druga žrtev pa se je iz neznanega razloga z avtobusom odpeljala na obisk k davno izgubljeni sestri. Nato pa preiskovalni sodnik Verlaque in psihologinja Marine Bonnet odkrijeta, da ima dekletov zdravnik Marcel Vannier mračno preteklost. In kako je v njeno smrt vpleten njen sodelavec Sebastien, ki se skuša znebiti dekletovega telefona, da nihče ne bi odkril njegovih sporočil?

MURDER IN PROVENCE / Velika Britanija / 2022
Scenarij: Shelagh Stephenson
Režija: Chloe Thomas, Steve Barron
V gl. vlogah: Roger Allam, Nancy Carroll, Keala Settle

21:50
Vreme

Spremljajte aktualno vremensko napoved z opozorili in zanimivimi informacijami vsak dan v sklopu informativnih oddaj.

V Poročilih se lahko hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta.

22:10
Šport

Pregled športnih dogodkov bodo sodelavci športnega programa strnili v zadnji dnevnoinformativni oddaji, seznanili bodo z najnovejšimi dnevnimi rezultati ter izjavami, ne bodo pa pozabili tudi na prispevke aktualnih dogodkov z izjavami tekmovalcev.

Pogovori z zanimivimi osebnostmi iz najrazličnejših področij.

Dokumentarni film je pripoved o življenju in ustvarjalni poti kanadske pevke in glasbenice Shanie Twain. Prodala je več kot sto milijonov plošč, dosegla tri diamantne naklade pri treh zaporednih albumih in spremenila podobo kantri glasbe. Po velikih uspehih v kantriju se je preusmerila k pop glasbi in zabrisala meje med žanri. Kljub številnim oviram in padcem se je vedno pobrala in glasbeno ustvarjala naprej.

SHANIA TWAIN: NOT JUST A GIRL / Velika Britanija / 2022 / Režija: Joss Crowley

Baročni orkester Evropske unije predstavlja edinstven glasbeni sestav, ki na vsakoletnih avdicijah zbere najboljše mlade baročne glasbenike iz vse Evrope. Orkester se je poslušalcem predstavil v okviru Festivala Seviqc Brežice.V zgodovinskem ambientu Gradu Slovenska Bistrica je zazvenela tudi Suite dance des Zéphirs francoskega skladatelja J.P.Rameauja, Vodja orkestra je danski dirigent in čembalist Lars Ulrik Mortensen.

Dnevnik Slovencev v Italiji je informativna oddaja, v kateri novinarji poročajo predvsem o dnevnih dogodkih med Slovenci v Italiji. Je pomembno ogledalo njihovega vsakdana, v njem opozarjajo na težave s katerimi se soočajo, predstavljajo pa tudi pestro kulturno, športno in družbeno življenje slovenske narodne skupnosti. V oddajo so vključene tudi novice iz matične domovine.

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov