Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Sreda, 7. avg. 2024

TV Slovenija 1 • Sre, 7. avg.

Odmevi vsak delavnik ob 22.10 ponudijo sveže večerne novice ter analize najpomembnejših dogodkov dneva. Ozadja dogodkov in pojavov, prikrite podrobnosti in nove plati vznemirljivih zgodb predstavljajo novinarji in izbrani gosti, ki jih izprašajo voditelji oddaje ali pa se soočijo med seboj. V studiu damo besedo obema, oziroma toliko stranem, da si naši gledalci lahko ustvarijo čim bolj celostno podobo aktualnih dogajanj. Poleg tega pa še kratek pregled dnevnih svetovnih in domačih novic, ki ste jih morda zamudili ali preslišali čez dan.

Kultura je kratka aktualna informativna oddaja o kulturi in umetnosti, v kateri se praviloma izpostavljajo osrednji dogodki dneva. V njej najdejo prostor tudi mednarodne novice in problemske teme. V ustvarjanje oddaje so vključeni dopisniki doma in v tujini.

Pregled športnih dogodkov bodo sodelavci športnega programa strnili v zadnji dnevnoinformativni oddaji, seznanili bodo z najnovejšimi dnevnimi rezultati ter izjavami, ne bodo pa pozabili tudi na prispevke aktualnih dogodkov z izjavami tekmovalcev.

Zmedijev balon odnese v nebo. Zakaj neki? Zakaj nekateri baloni odletijo v nebo, drugi pa ostanejo na tleh? Le kaj je v njih?

Oddaja Dobro jutro bo z vami tudi v poletnih mesecih! Pripravili smo izbor najbolj zanimivih in odmevnih tem, ki smo jih predstavili gledalcem v pretekli sezoni. Tudi poleti nas lahko spremljate vsak delovnik med 7.00 in 9.00!
Oddaja Dobro jutro je oddaja gledalcev. S svojimi svetovalnimi, izobraževalnimi, razvedrilnimi in informativnimi vsebinami sledimo željam gledalcev vseh starostnih skupin. Raziskujemo teme, ki se dotikajo vsakdanjega življenja ljudi, in ponujamo najrazličnejše vsebine: od zdravstvenih, pravnih in kuharskih nasvetov, svetovanj o medosebnih odnosih, receptov iz domače lekarne do vrtičkarskih in prehranskih nasvetov.

Ezrova sestrica Poppy izgubi klobuk in mora zato med odmorom sedeti v senci. Zelo žalostna je, ker se zaradi tega ne sme igrati s svojima prijateljicama. Ezra, Maudie in Ava sklenejo, da bodo poiskali njen klobuk, a bolj ko Poppy pripoveduje, kaj je zjutraj počela z njim, jasneje postaja, da jedro zgodbe ni izgubljeno pokrivalo.

Predbožični čas je. V Palači je veselo. Dan pripravlja božično zabavo. Jordan fantom iz Wonderlanda pove, da bi lahko po novem letu spremljali skupino GHF na turneji. Fantje so navdušeni. Sasha se ne more se več zadrževati, zato se spre s šefinjo in pusti službo. Natovo družino pa čaka veliko presenečenje.

Primadona 2.0 je dokumentarni film, ki prikazuje uspešno reševanje poškodovanega jamarja na globini 300 metrov. Gre za 40-urno sodelovanje izkušenih jamarskih reševalcev, ki se spopadajo z izzivi, kot so mraz, saj je v jami le 1 °C, otežen zasnežen dostop do jame in težko prehodne ožine, ki jih je treba minirati, da sojamarja lahko varno izvlečejo iz jame. Skozi film se razvije zgodba o prijateljstvu in sodelovanju v izjemnih okoliščinah.

Nekaj dni pred odhodom Zarje in Leona v Ameriko babica Meta pride zgodaj na obisk. Obnaša se skrajno čudno. Dano prosi naj ji naredi izrazit make up, ker bi rada presenetila Jožeta. Dani sicer ni jasno zakaj, a ji vseeno priskoči na pomoč. Medtem ko se Leon in Zarja mučita s pakiranjem kovčkov, saj oba želita s seboj vzeti preveč stvari, se na hišnih vratih prikaže Bernarda, trebušna plesalka, ki naj bi popestrila fantovščino. Pomota, ki v družini Valič Gromovih zopet povzroči nemalo zapletov, vse skupaj pa se konča s prijetno zabavo ...

Zgodovina, plaže, tržnice, spomeniki, izvrstna kuhinja - karkoli imate radi na potovanjih. Tunizija je nadstandard po dostopni ceni, dežela ima zavidljivo kilometražo. Dedinja starodavne Kartagine je že več kot 3000 let eno glavnih središč sredozemske kulture. V tokratni oddaji Mojca raziskuje, zakaj je zgodovina Kartagine sporna in kako pomembna so nova izkopavanja in dognanja. Spoznali bomo tudi prve naseljence v tem delu Afrike - Berbere in z njimi obiskali gorsko oazo Chebico in vstopili v skrivnostni svet medine, kjer se zdi, da čas teče počasneje.

Nekdanji maneken Alen Kobilica je oslepel zaradi tumorja v glavi, postal paraolimpijec v plavanju in smučanju in navdih za slepe športnike.

Hkrati je ustanovil center za mlade slepe športnike Vidim cilj. Dokumentarni film razkriva motivacije in dileme oslepelega manekena. O njem spregovorijo trener Boro Štrubelj, trenerka Dolores Žičkar, športni psiholog Matej Tušek, prijatelji iz Slovenije, Pariza in Milana, dr. Franci Planinšek in dr. Marko Hawlina. Alana spremljamo na njegovih treningih plavanja, kondicijskih treningih, kolesarjenju, pripravah na smučanje, na smučanju, na počitnicah in doma. Sledimo njegovim naporom na tekmovanjih v Malagi, Bratislavi in evropskem prvenstvu za hendikepirane v Berlinu. V Milanu spoznamo agencije za katere je Alen Kobilica delal kot maneken in v Parizu lastnika modnih agencij, ki sta Alena pripeljala v Francijo. Film zaključi sporočilo, da je so bolj kot doseganje vrhunskih športnih rezultatov kljub vsemu pomembne vrednote pomoči soljudem. Za to se na koncu odločil Alan, čeprav svojih olimpijskih sanj ni opustil.

12:55
Vreme

Spremljajte aktualno vremensko napoved z opozorili in zanimivimi informacijami vsak dan v sklopu informativnih oddaj.

V Prvem dnevniku ob 13.00 se lahko vsak dan v letu hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta. V tej krajšI informativni oddaji dajemo prednost hitrosti, ažurnosti in jedrnatosti.

13:15
Šport

V prvih dnevnih športnih poročilih vas bomo seznanili z najpomembnejšimi rezultati tekmovanj, ki so se odvijali prejšnji večer ter napovedali dogodke v tekočem dnevu.

Vodstvo nogometnega kluba z Azorov uvaža igralce iz Afrike in Južne Amerike ter upa, da bo med novimi igralci odkrilo novega Messija, ki bi lahko zapolnil finančno luknjo, ki so jo za sabo pustili prejšnji upravljavci kluba. Toda domačini in otoški igralci, ki v novincih vidijo tujce in velike tekmece, nad takšnim projektom niso navdušeni. Pritisk je z vseh strani velik, tako da trener nazadnje ponudi odpoved. Toda vodstvo še vedno upa, da bo kdo od igralcev rešil njihov klub.

Tomaž Furlan je sprva delal le videe, v katerih je bil edini igralec, uporabnik lastnih ’mučilnih strojev’: težkih kovinskih protez, kamnitih cokel, naprav, ki te lopnejo po glavi ali udarijo po prstih. Ko pa bi morale te naprave postati objekti na umetniških razstavah, jih je moral izdelati na novo. V svojem ateljeju na Metelkovi cele noči sestavlja zapletene stroje iz odvrženih predmetov. Njegovo načelo je, da lahko obiskovalci te umetnine tudi preizkusijo, zato jih ves čas popravlja in izboljšuje.
Oba umetnika na humoren način opozarjata na nesmiselne zahteve, ki jih pred nas postavlja današnja družba. Obiskovalca galerije vabita k sodelovanju in ga spodbujata k premisleku in lastnemu raziskovanju. Dokumentarna serija Zapeljevanje pogleda predstavlja umetnike, ki se z govorico sodobne umetnosti ozirajo v današnji čas.

Paradiž v režiji italijanskega režiserja Mattea Spiazzija je edinstvena, neverbalna predstava, kakršne imamo priložnost videti zelo redko. Gre za poetično grenko komedijo o življenju v domu za ostarele. Člani igralskega ansambla celjskega gledališča uporabljajo igro z masko v slogu commedie dell'arte. Požrtvovalno in zahtevno delo za igralce, ki sta jim odvzeti dve bistveni izrazni sredstvi, kot sta beseda in obrazna mimika.
V drugem delu oddaje pa bodo spregovorili ustvarjalci predstave Tango Slawomirja Mrožka, pod vodstvom režiserja Luka Marcena, ki to grotesko postavlja v kontekstu današnjih mladih izgubljenih generacij.
Urednica in voditeljica Marjana Ravnjak.

A Nagyító alatt című adás témája az idősek intézményes gondozása.

Tema oddaje Pod drobnogledom je institucionalna oskrba starejših.

Michellin nekdanji hoče nazaj nakit, ki ga je ta v svoji žalosti vrgla v jezero. Grozi ji z odvetnikom, toda Paul najde rešitev.
Christoph meni, da bi bilo Karla pametno vzeti pod drobnogled. V njegovi sobi najde potni list in v njem tajski vizum. Ugotovi, da je bil Karl v bližini, ko je v njegovem hotelu izbruhnil požar.
Tim ne ve, ali naj Nera še pusti trpeti ali naj ga da uspavati. Franzi ga roti, naj ne obupa.
Karl Andréju pove, da bi ga že čisto majhen lepotni poseg precej pomladil. Michaelu se zdi, da bo André spoznal pravo tudi brez lepotnih posegov, André pa o tem ni tako prepričan.
Lucy naroča letake, a jo pri tem ves čas moti Bela. Posledice so hude: namesto 200 prejmeta 20.000 letakov.

STURM DER LIEBE (XVI.) / Nemčija / 2019-2020
Scenarij: Björn Firnrohr, Claudia Köhler
Režija: Felix Bärwald, Stefan Jonas, Carsten Meyer-Grohbrügge, Udo Müller, Steffen Nowak, Lutz von Sicherer, Alexander Wiedl idr.
V glavnih vlogah: Léa Wegmann, Florian Frowein, Antje Hagen, Sepp Schauer, Dirk Galuba, Joachim Lätsch, Dieter Bach, Lorenzo Patané, Uta Kargel, Melanie Wiegmann, Erich Altenkopf, Jenny Löffler, Sandro Kirtzel, Jennifer Siemann, Julia Grimpe, Anna Lena Class, Franz-Xaver Zeller, Patrick Dollmann, Isabell Ege, Paulina Hobratschk, Lukas Schmidt

16:55
Vreme

Spremljajte aktualno vremensko napoved z opozorili in zanimivimi informacijami vsak dan v sklopu informativnih oddaj.

V Poročilih ob petih se lahko hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta.

17:05
Šport

Najkrajša športna dnevnoinformativna oddaja je namenjena kratkemu najzanimivejšemu pregledu novic prejšnjega dne in odmevom s tekmovanj doma in v tujini.

Ko mali Timotej in njegov prijatelj noj dirkata, srečata komet. Zelo hitro leti. Komet ju povabi, naj pristaneta na njem. Zanju ima presenečenje: ko se bližajo Soncu, se led na kometu spremeni v gejzirje.

Na tečaju za mlade kolesarje gospoda Mozga se pošasti učijo o varni vožnji. Njamba zaskrbi, da si s svojim starim zarjavelim skirojem ne bo prislužil značke za zelo varno vožnjo.

Žumanovi iz Ljutomera so ena redkih družin, ki se še vedno preživlja s tradicionalnim lončarstvom; lončarsko vreteno se pri njih neprekinjeno vrti že 150 let. Saša Žuman, predstavnik pete generacije, je lončarsko obrt prevzel leta 1998 in od takrat s svojimi rokami obdelal že okrog 40 ton gline. Njegov namen ni zgolj prodaja lončenih izdelkov, pravi, ljudem želi približati predvsem njihovo uporabnost v vsakdanjem življenju. Pri tem mu pomaga soproga Nina, ki je postala družinska ambasadorka promocije priprave hrane v lončeni posodi; njena tradicionalna prleška gibanica je prejela številna priznanja in certifikate. Saša, sicer ljubitelj adrenalinskih dejavnosti, svoje znanje predaja že šesti generaciji, obiskovalcem pa, poleg delavnice in trgovine, s ponosom pokaže tudi muzej z lončarskimi izdelki njegovih prednikov.

Mladih je trenutno najmanj v zgodovini samostojne Slovenije, saj je v zadnjih 20 letih njihovo število močno upadlo, kar za več kot 30 odstotkov. Vse bolj so individualizirani in pod vplivom stresa, strah jih je, da jim ne bo uspelo dobiti službe in stanovanja, pa tudi nepopravljive škode, ki jo človek povzroča okolju. Prav tako so politično izjemno polarizirani, saj se opredeljujejo predvsem desno ali levo, sredinsko usmerjenih je čedalje manj. To je le nekaj izsledkov ene največjih raziskav o mladih, ki jo je vodil Miran Lavrič, profesor sociologije na mariborski filozofski fakulteti. Z njim se bomo v tokratni oddaji Dnevna soba pogovarjali o mladih. V katero smer plujejo in kako kot družba ravnamo z njimi?

V zabavnem kvizu trije tekmovalci odgovarjajo na enostavna vprašanja. Rešitev je zmeraj črka, ki se izpiše v križanki. Naslednja naloga je rešiti gesla v tej skrivnostni križanki. Tekmovalci lahko v vsakem trenutku zaključijo krog s pritiskom na tipko Vem!, če prepoznajo vsa gesla naenkrat. V finalu si nato najboljši tekmovalec izbere naključnih 5 črk, ki se izpišejo v tematski križanki. Vsaka beseda, ki jo ugane, prinese nagrado. Če mu uspe križanko rešiti v celoti, pa se nagrada poveča. Finalist dobi vstopnico v naslednjo oddajo, kjer se pomeri z novima izzivalcema.
Gledalci doma lahko sodelujejo v nagradni igri na objavljenem spletnem naslovu www.rtvslo.si/vem-kviz tako, da uganjujejo manjkajočo črko v iskani besedi. Na zaslonu se izpišejo: vprašanje, beseda z manjkajočo črko ter dve črki, od katerih je samo ena rešitev nagradne igre. Črki se izpišeta za zaporednima številkama 1 in 2.

18:55
Vreme

Spremljajte aktualno vremensko napoved z opozorili in zanimivimi informacijami vsak dan v sklopu informativnih oddaj.

18:57
Dnevnik

Z ogledom DNEVNIKA si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.

Oddaja Slovenska kronika vsak dan predstavi najpomembnejše dogodke in zgodbe iz slovenskih krajev. Poudarek je na človeških zgodbah, okoljskih in socialnih temah, dnevnem utripu podeželja in mest. Še posebej smo pozorni na pozitivne primere, ki jim namenjamo prostor v čisto vsaki oddaji.

19:40
Vreme

Spremljajte aktualno vremensko napoved z opozorili in zanimivimi informacijami vsak dan v sklopu informativnih oddaj.

Olimpijski dnevnik vsak dan ob 19.45 prinaša najzanimivejše novice s prizorišč olimpijskih iger v Parizu: o slovenskih nastopih, vrhuncih dneva in zanimivostih iz ozadja dogajanja, pogovore in analize pa bosta vodila Sara Benkovič in Anže Bašelj.
A ker so olimpijske igre več kot samo športni dogodek, v rubriki Voilà vsak dan spoznavamo Pariz, Francijo in navade gostiteljev največjega športnega dogodka na svetu.

Nour je mlada medicinska sestra. Zaposli se v veliki kemični tovarni, ki ni nič drugega kot sofisticirana sežigalnica okolju nevarnih odpadkov. V tovarni dela tudi njen oče, ki je poskrbel, da so jo vzeli v službo. Oče je predan tovarni, v njej dela že vse življenje, zato težko razume, da je Nour začela brskati po arhivu ambulante, v katerem je odkrila skrb zbujajoče zdravstvene podatke o sedanjih in nekdanjih zaposlenih. Ti podatki jo pripeljejo do davno vpeljanega dogovora med sindikatom tovarne, njenim vodstvom in politiko, ki so desetletja z lažmi prikrivali lokalno onesnaženost in zdravstvene posledice, ne samo za zaposlene v tovarni, pač pa tudi za okoliške prebivalce …

RED SOIL / ROUGE / FRANCIJA, BELGIJA / 2020
Režija: Farid Bentoumi / Scenarij: Farid Bentoumi, Samuel Doux / Igrajo: Zita Hanrot, Sami Bouajila, Céline Sallette, Olivier Gourmet …

Dnevno rutino osamljene babice, ki si čas krajša s pletenjem nogavic, z reševanjem križank in gledanjem oglasov, nekega dne zmoti nadležna muha. Po kratkem spopadu se babica z živalco spoprijatelji in njeni osamljeni dnevi se napolnijo z radostjo in življenjem. Bo to prijateljsko sobivanje postalo trajno?
Scenarij in režija: Áron Horváth / Igrata: Mara Vilar in Sandi Lopatec

22:05
Vreme

Spremljajte aktualno vremensko napoved z opozorili in zanimivimi informacijami vsak dan v sklopu informativnih oddaj.

22:10
Odmevi

Odmevi vsak delavnik ob 22.10 ponudijo sveže večerne novice ter analize najpomembnejših dogodkov dneva. Ozadja dogodkov in pojavov, prikrite podrobnosti in nove plati vznemirljivih zgodb predstavljajo novinarji in izbrani gosti, ki jih izprašajo voditelji oddaje ali pa se soočijo med seboj. V studiu damo besedo obema, oziroma toliko stranem, da si naši gledalci lahko ustvarijo čim bolj celostno podobo aktualnih dogajanj. Poleg tega pa še kratek pregled dnevnih svetovnih in domačih novic, ki ste jih morda zamudili ali preslišali čez dan.

Kultura je kratka aktualna informativna oddaja o kulturi in umetnosti, v kateri se praviloma izpostavljajo osrednji dogodki dneva. V njej najdejo prostor tudi mednarodne novice in problemske teme. V ustvarjanje oddaje so vključeni dopisniki doma in v tujini.

22:50
Šport

Pregled športnih dogodkov bodo sodelavci športnega programa strnili v zadnji dnevnoinformativni oddaji, seznanili bodo z najnovejšimi dnevnimi rezultati ter izjavami, ne bodo pa pozabili tudi na prispevke aktualnih dogodkov z izjavami tekmovalcev.

Jasna odkrije Črtov načrt z borštom, kar je povod za spor. Ponovno pa se v nevarnosti znajde Črt, katerega ljubezenska razmerja kažejo prve resne in vidne posledice.

Metina nosečnost ne ostane skrita Živi. Svoj načrt za Boršt razkrije tudi župan Milan in ko njegove ter Črtove namere odkrije Jasna, je to povod za spor. Črt raziskuje, kdo stoji za dogodki v borštu in ko zastrupljen blodi po borštu sreča Tineta, ki mu pomaga. Meta se po razkritju Heleni ponovno zbliža s Črtom, ki ji zaupa, da ga je oče pred smrtjo klical.

Dnevnik Slovencev v Italiji je informativna oddaja, v kateri novinarji poročajo predvsem o dnevnih dogodkih med Slovenci v Italiji. Je pomembno ogledalo njihovega vsakdana, v njem opozarjajo na težave s katerimi se soočajo, predstavljajo pa tudi pestro kulturno, športno in družbeno življenje slovenske narodne skupnosti. V oddajo so vključene tudi novice iz matične domovine.

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov