Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Sobota, 7. sep. 2024

TV Slovenija 1 • Sob, 7. sep.

Odmevi vsak delavnik ob 22.10 ponudijo sveže večerne novice ter analize najpomembnejših dogodkov dneva. Ozadja dogodkov in pojavov, prikrite podrobnosti in nove plati vznemirljivih zgodb predstavljajo novinarji in izbrani gosti, ki jih izprašajo voditelji oddaje ali pa se soočijo med seboj. V studiu damo besedo obema, oziroma toliko stranem, da si naši gledalci lahko ustvarijo čim bolj celostno podobo aktualnih dogajanj. Poleg tega pa še kratek pregled dnevnih svetovnih in domačih novic, ki ste jih morda zamudili ali preslišali čez dan.

Kultura je kratka aktualna informativna oddaja o kulturi in umetnosti, v kateri se praviloma izpostavljajo osrednji dogodki dneva. V njej najdejo prostor tudi mednarodne novice in problemske teme. V ustvarjanje oddaje so vključeni dopisniki doma in v tujini.

Pregled športnih dogodkov bodo sodelavci športnega programa strnili v zadnji dnevnoinformativni oddaji, seznanili bodo z najnovejšimi dnevnimi rezultati ter izjavami, ne bodo pa pozabili tudi na prispevke aktualnih dogodkov z izjavami tekmovalcev.

Koliko konjičkov ima vaš očka? Tisti iz ljudske pesmice ima dva. Oba sta lepa bela … Lipicanca. Pepe bo enega narisal, kasneje pa jih bodo otroci v rubriki Mali spretni prstki izdelali še sami. In to take, ki se jih da celo zajahati. Kakadudu si bo zaželel, da pesmico zapojejo v ritmu polke. Pepe pa bo vztrajal pri valčku … Foksner bo za razrešitev spora ponudil odlično rešitev …

Profesor Baltazar je izumitelj, ki vedno najde ravno pravo rešitev za vsako težavo.

Ko se otroci pogovarjajo o božiču, ugotovijo, da se je Boltež rodil na novega leta dan in da že zelo dolgo ni dobil darila. Odločijo se, da bodo to popravili ...

Anja Štefan

Bober Bor je svojo posteljico spremenil v ladjo. Udoben naslonjač, na katerem se mu je pridružila dramska igralka Aja Kobe, pa je postal pomožni čoln. In tako prijatelja plujeta med zgodbami Štirih črnih mravljic, ki na svet gledajo z vso širino srca. In to se pozna, saj v vsaki stvari najdejo smisel, ljubezen in moč.

Drin, drin. Nekdo zvoni pri vratih. Bo kdo odprl? Gostiteljica Zana raje bere knjigo, Karla pred vrati pa nestrpno cepeta z nogami. Jima bo uspelo speljati prijateljski obisk? Morda, s pomočjo Čudogozda. Se da zavrteti čas nazaj?

Ker so predstavili vse črke abecede, se Zofkarji sprašujejo, katero naj ponovno predstavijo. Gakiju se zdi najprimernejša črka G. Po prebrani uganki je zmeda še večja, saj Zofka išče pripovedovalca. Kdo se bo v pripovedovanju najbolj izkazal? In katera črka bo ponovno glavna? V družbi Zofkarjev izveste vse. Od A do Ž.

Nika in Klemen se bosta pri ugibanju skrite živali ponovno lovila … Lovile in igrale pa se bodo tudi mačke v rubriki Zarjovi za živali. Veste, kako izgleda donska sfinga in koliko življenj imajo mačke v resnici? Ne preskočite oddaje Za repom.

Pri Throckmortonovih bo konec tedna pestro. Čaka jih zabava za Teodozijin rojstni dan.
Toda Teodozijo trenutno najbolj zanima dedkov dnevnik, ki ga poskuša dešifrirati. Will je navdušen, da bo prvič nastopil v Igralnici za peni. Bo Teodozija prišla na predstavo?

THEODOSIA/Francija, Nemčija/ 2021

Scenarij: Joe Williams (po knjižni predlogi Theodosia and the Serpents of Chaos avtorja R.L.Lafeversa)
Režija: Matthias Hoene
V glavnih vlogah: Eloise Little, Yasmina El-Abd, nana Agyeman-Bediako, Frankie Minchella

Babica pripravlja zabavo za Teodozijin rojstni dan. V dnevniku Teodozijinega dedka piše, da vse egipčanske legende držijo in da je Apep ujet v Veliki piramidi. Teodozija ugotovi, da je v vršnem kamnu nekaj, kar lahko izpusti Apepa. Zato je ta kamen najnevarnejši artefakt na svetu.

THEODOSIA/Francija, Nemčija/ 2021

Scenarij: Joe Williams (po knjižni predlogi Theodosia and the Serpents of Chaos avtorja R.L.Lafeversa)
Režija: Matthias Hoene
V glavnih vlogah: Eloise Little, Yasmina El-Abd, nana Agyeman-Bediako, Frankie Minchella

Za zadnjo vstopnico v četrtfinale Malih sivih celic se potegujejo Gabriel, Nik in Jure iz OŠ Ljudski vrt Ptuj (rumeni) ter Ela, Jakob in Gašper iz OŠ prof. dr. Josipa Plemlja Bled (vijolični), v Hitrih lončkov pa Jasmina, Nastja in Rubi iz OŠ Dobje ter Lenart, Luka in Irenej iz OŠ dr. Janeza Mencingerja Bohinjska Bistrica. Za rumene je danes srečen dan, za vijolične dan najlepših sanj. Možganček se sprehodi po obdobjih slovenske književnosti, mi pa skrijemo podatke v elektronskem naslovu. Čuk se žal ne oženi, zato pa so platnice polne čutov. Koga razveseli Rok s šopkom, v oddaji.


Edini in zelo popularen kviz za mlade Male sive celice preverja znanje in veščine sedmošolcev, osmošolcev in devetošolcev. Dvaintrideset tekmovalnih šol iz osmih različnih regij Slovenije se preizkusi v znanju matematike, logike, poznavanju kulturne dediščine, športa, družbe, astronomije, kemije, biologije, tehnike, gospodinjstva, zgodovine, geografije, človeškega telesa in glasbe. V posebni rubriki Hitri lončki pa svoje spretnosti preizkusijo še druge trojke osnovnošolcev od petega razreda naprej.

Poletni Infodrom je tokrat posvečen zdravju. Najprej o nevarnostih, ki jih prinaša kajenje elektronskih cigaret, nato razlaga, kaj je oslovski kašelj in kako vaši starosti primerno negovati kožo. Jakob nam je zaupal svojo izkušnjo s poškodbo in nošnjo mavca, Metka Spletka pa je raziskala, koliko, če sploh, lahko zdravju škoduje sevanje zaslonov.

Tudi v novi Osvežilni fronti ustvarjalci ne bodo tiho, pa čeprav bo tema tokrat tišina. Rok bo v kvikijih govoril o tem, kako se bodo oglašali električni avtomobili, Vid je na terenu ugotavljal, ali sploh obstaja popolna tišina, Maja iz Žabic je dojenčkoma zaupala nekaj življenjskih modrosti, v Epskem filmu bo čas za nemi film, Bobi in Silvester pa bosta spet navdušeno brala komentarje mladih.

Število svetovnega prebivalstva raste, zato se povečuje potreba po zdravi hrani. Po nekaterih napovedih bomo morali leta 2050 pridelati dvakrat toliko morske hrane kot danes.
S čezmernim ribolovom smo naravne zaloge potisnili na rob obstoja. Rastočo porabo rib bo mogoče zagotoviti le z gojenjem. Razvoj tehnologije omogoča gojenje rib na odprtem morju. Največja kletka na svetu za gojenje rib je v Norvéškem morju. Polpotopna konstrukcija ima premer približno 110 m, težka je 7000 ton, njen volumen pa znaša 250.000 m3. Trajnostno naravnano ribogojstvo se iz narave séli še v zaprte prostore z recirkulacíjskimi akvakulturnimi sistemi. Izziv prihodnosti pa ni le v količini, ampak tudi v vrsti vzrejenih rib. Vzgojiti znamo le nekaj vrst mladic. Bi lahko to rešila večtrofična akvakultura? Kako bomo v prihodnosti gojili ribe?

Društvo Izhod in Skupnost Baha'i v Sloveniji

V Novi vasi nad Dragonjo je sedež Društva za pomoč odvisnikom Izhod, ki deluje pod okriljem mednarodne organizacije Teen Challenge. Junija so v Evangelijskem centru Koper podelili novi diplomi za uspešno opravljen program in ponovno integracijo v življenje in delo.
V slovenski skupnosti Baha'i se redno zbirajo na srečanjih, ki so namenjena molitvi, branju odlomkov iz svetih spisov in pogovorom o duhovni razsežnosti človeškega bivanja. O pomenu molitev za njihovo osebno in družinsko življenje in za življenje v skupnosti so za nas spregovorili Mehyar, Aleksandra, Širin in Zarin Badii.

NaGlas! je oddaja Informativnega programa TV Slovenija, ki se posveča etničnim skupnostim z območja nekdanje Jugoslavije, živečim v Sloveniji.
Gre za mozaično oddajo, ki prikazuje kulturne, znanstvene, športne in druge dosežke Albancev, Črnogorcev, Bošnjakov, Hrvatov, Makedoncev in Srbov pri nas. Predstavlja uspešne posameznike, dejavnosti društev in organizacij ter projekte s področja vključevanja priseljencev v slovensko družbo, vse z vidika večkulturnosti in strpnosti. Prispevki so v vseh jezikih narodov nekdanje Jugoslavije.

12:55
Vreme

Spremljajte aktualno vremensko napoved z opozorili in zanimivimi informacijami vsak dan v sklopu informativnih oddaj.

V Prvem dnevniku ob 13.00 se lahko vsak dan v letu hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta. V tej krajšI informativni oddaji dajemo prednost hitrosti, ažurnosti in jedrnatosti.

13:15
Šport

V prvih dnevnih športnih poročilih vas bomo seznanili z najpomembnejšimi rezultati tekmovanj, ki so se odvijali prejšnji večer ter napovedali dogodke v tekočem dnevu.

Človeku so živali že od začetka njegovega obstoja pomagale preživeti. Vsak, ki ima za družabnika psa, mačko, konja ali drugo žival, ve, da so živali za človeka preprosto zdravilne. So namreč zvesti prijatelji in človeku podarjajo neomejeno naklonjenost in ljubezen. Danes človek nosi odgovornost, da živali v njegovi oskrbi ne trpijo. V oddaji O živalih in ljudeh skušamo osvetliti različne vidike odnosa človek - žival. Vabljeni k ogledu.
ozivalih@rtvslo.si

Vizionar je oddaja, v kateri v ospredje postavljamo obrtnike in podjetnike. V njej predstavljamo zgodbe o uspehu ambicioznih posameznikov, ki navdihujejo, so drzni in vidijo v prihodnost.
Je deficitarni poklic lahko tudi sanjska služba? Na podjeten in privlačen način boste z obrtniškim delom in šolsko prakso spoznavali številne poklice, ki veliko obetajo. Seznanjali vas bomo z novostmi v svetu, ki kroji obrt in podjetništvo.
V oddaji pa bomo gostili podjetnike in obrtnike, ki močno izstopajo iz vsakodnevnih slovenskih okvirov. Njihova pogum in vztrajnost sta temelj za uspeh.

Cene se je začel vidno spreminjati. Drug za drugim mu začnejo vsi po vrsti deliti komplimente, ker je shujšal.
Vse tudi zanima, kako mu je to uspelo, vendar jim tega ne pove. Ob tem beleži Cene tudi dobre poslovne rezultate, in zdi se, da so z njim zadovoljni vsi razen Jaka, ki tako ali tako ni zadovoljen z ničemer. Njega zanima samo to, kako bi Ireninega očeta izrinil iz pekarne in bi posle prevzel sam. Medtem je Cene priča novemu prepiru med Poldetom in Pavletom, ki sta se tokrat sprla zaradi jablane. Pri Karmen je deležen dobrot iz domače peke, delovni dan pa sklene v Boštjanovi družbi. Razkrije se, da je Boštjan iz dneva v dan bolj nezadovoljen, Cene pa ugotovi, zakaj je tako.

Oddaja »Obrazi naših rojakov« je most med domovino in Slovenci, ki živijo zunaj njenih meja. Pesem, literatura, folklora in številne druge oblike izražanja ohranjajo živo slovensko besedo in tradicijo. Slovenstvo živi naprej tudi po zaslugi novih gospodarskih povezovanj, raziskovalnih in turističnih pobud ter izjemnih posameznikov, ki bogatijo naš skupen prostor. Vse to so Rojaki, spoznajte jih skupaj z nami.

Hrvaška Istra je kmalu po osamosvojitvi začela načrtno graditi svojo novo turistično zgodbo, ki je pomenila odmik od nekdanjega množičnega turizma in njihova strategija še danes žanje sadove. Jasno začrtana smer ideje o trajnostnem razvoju, je vplivala na oživitev nekdaj degradiranega istrskega podeželja in dala priložnost mladim, ki so se pričeli vračati na podeželje in tam ustvarjati življenje, ki je danes tesno prepleteno s turizmom.

16:55
Vreme

Spremljajte aktualno vremensko napoved z opozorili in zanimivimi informacijami vsak dan v sklopu informativnih oddaj.

V Poročilih ob petih se lahko hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta.

17:10
Šport

Najkrajša športna dnevnoinformativna oddaja je namenjena kratkemu najzanimivejšemu pregledu novic prejšnjega dne in odmevom s tekmovanj doma in v tujini.

Na pikniku Brina, Binka in mami na očiju igrajo lutkovno igrico. Kot ročne lutke se odpravijo na pustolovščino do Modre gore, da bi našle najmehkejšo in najtoplejšo posteljo na svetu. A pot jim prekriža zviti gospod Lisjak – očijeva roka, ki jim hoče preprečiti, da bi dosegle svoj cilj.

Potovanja so vrata v drugačne svetove, nove zgodbe in neponovljive izkušnje. S tem ko spoznavamo pestrost sveta in različnost kultur, spoznavamo tudi sebe. Andrej Stermecki je le eden od popotnikov, s katerimi bomo danes potovali po svetu. Z Oliverjem Tičem bomo prepešačili več celin, z Markom in Marino Vuk jadrali po širnih morjih ter obiskali tudi Stanko in Igorja Benčevič, ki sta se po enoletnem popotovanju po svetu odločila, da bo začel svet prihajati k njima na Ptuj. Vrhunska fotografa in svetovna popotnika Arne Hodalič in Katja Bidovec pa nas bosta s fotografijami popeljala v dežele in kulture, ki so nedosegljive tudi marsikateremu izkušenemu popotniku.
V rubriki Ah, ta splet! nam bosta Nina Cijan in Karmen Grebenc Burger iz Turistične zveze Slovenije predstavili aplikacijo Moj izlet, s katero smo z le nekaj kliki obveščeni o vseh zanimivostih, ki jih lahko obiščemo v bližini.

Slovenska avtorska oddaja, ki odpira vrata v hiše in stanovanja, slikovite vrtove, razkriva objekte, ki so zanimivi zaradi svoje domiselne zasnove.
Voditelj Boštjan Romih z ekipo obiskuje hiše, vrtove in stanovanja ter s pomočjo slovenskih arhitektov odkriva domiselne arhitekturne rešitve. Oddaja je zanimiva za vse, ki jih zanima arhitektura in oprema ambientov, ki želijo graditi, opremiti ali prenoviti dom.
Včasih je za najpomembnejše odločitve v življenju »kriv« kar naš hobi. Narekuje nam prosti čas in odloča celo o tem, kje bomo bivali. Tako kot se je to zgodilo v primeru para, ki svoje proste trenutke rad preživlja v igranju golfa na prostranih travnatih površinah. Čeprav sta vedno živela v urbanih središčih, vajena mestnega vrveža in tega, da je vse na dosegu roke, sta svoje gnezdo na koncu ustvarila tik ob urejeni zelenici z 18 luknjami.
V oddaji smo obiskali že veliko hiš, postavljenih na strmih parcelah, iz katerih se ponujajo idilični razgledi na doline pod njimi. Vsem tem hišam je skupno, da so lastniki v neugodni legi uspeli prepoznati potencial in ga - s pomočjo spletnih arhitektov - preobrazili v dih jemajoče domove.
Leta 2018, še preden je bil novejši večstanovanjski blok zgrajen, je mlada družina kupila eno od v njem načrtovanih stanovanj. Razkošnih 73 m2, s krasnim, 15 m2 velikim balkonom, iz katerega lahko uživamo v razgledih vse od Krima pa do Triglava, se je zdelo idealno izhodišče za prve korake mlade družine.

18:55
Vreme

Spremljajte aktualno vremensko napoved z opozorili in zanimivimi informacijami vsak dan v sklopu informativnih oddaj.

18:57
Dnevnik

Z ogledom DNEVNIKA si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.

19:15
Koda

Informativna oddaja Koda ponuja gledalcem tedenski pregled najzanimivejših novic za potrošnike iz Slovenije in tujine, ki so dopolnjene s poglobljenimi prispevki in analizami ter razmišljanji gostov. V oddaji razkrivamo goljufije, rešujemo vaše potrošniške težave, od pristojnih ustanov zahtevamo odgovornost in za uporabnike prijazne rešitve, gledalce pa ozaveščamo o njihovih potrošniških pravicah. Vsak petek ob 18.05 na prvem programu Televizije Slovenija.

UTRIP je oddaja Informativnega programa z najdaljšo tradicijo. Nastala je leta 1988, kot redni tedenski pregled notranjepolitičnih, gospodarskih, družbenih in kulturnih dogodkov v državi, ki je bila takrat še Jugoslavija. V oddajo so si utirala pot alternativna politična razmišljanja, informacije in slikovni materiali, ki v drugih oddajah takratnega Informativnega programa še niso uspeli ugledati luči sveta. UTRIP, ki je zdaj že polnoleten, si je postopno izboril prostor izrazito avtorske oddaje in subjektivnega pogleda na najpomembnejše dogodke minulega tedna. Ustvarjalci imajo pri pripravi oddaje kar največjo ustvarjalno svobode.

19:45
Šport

Osrednja dnevnoinformativna oddaja je namenjena med drugim tudi najaktualnejšim dogodkom dne, rezultatom, izjavam in ozadjem s posameznih tekmovanj doma in v tujini.

19:55
Vreme

Spremljajte aktualno vremensko napoved z opozorili in zanimivimi informacijami vsak dan v sklopu informativnih oddaj.

V oddaji Poletni večer bodo voditelji razvedrilnega programa z gosti v studiu govorili o številnih poletnih temah in dejavnostih, ki so jih navdušile in poskrbele za nepozabne spomine. Pridružite se nam, ko bomo raziskovali možnosti za kampiranje, obiskovali veselice, načrtovali izlete v gore ter se udeleževali številnih festivalov in drugih dogodkov, ki bodo zaznamovali letošnje poletje. Naj bo vaše poletje polno smeha, dogodivščin in prijetnih trenutkov ob oddaji Poletni večer!

Sue Perkins svoje potovanje po Japonski začne v glavnem mestu Tokiu. Najprej si ogleda trening nacionalnega športa sumo, v katerem še vedno ni enakosti med spoloma. Nato obišče družino, ki živi z roboti. Ti pomagajo pri učenju otrok ter hišnih opravilih in so kot družinski člani. V senci gore Fudži se Sue udeleži Peklenskega tabora, najstrožje japonske poslovne šole. Vrne se v Tokio, kjer spozna mlado Rino, ki se je odločila za »solo« poroko; profesionalno poročno fotografiranje, le brez ženina. Sue raziskuje japonsko kulturo ljubkosti in pop idolov, zato si ogleda koncert skupine Tornado. Po vznemirljivem tednu v mestu pa se odpravi še na »gozdno kopanje« na polotoku Kii ter se pridruži romarjem ob festivalu jesenskega listja pod svetim slapom.

JAPAN WITH SUE PERKINS / BBC STUDIOS / 2019 / Režija: Helen Simpson

22:05
Vreme

Spremljajte aktualno vremensko napoved z opozorili in zanimivimi informacijami vsak dan v sklopu informativnih oddaj.

V Poročilih se lahko hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta.

22:20
Šport

Pregled športnih dogodkov bodo sodelavci športnega programa strnili v zadnji dnevnoinformativni oddaji, seznanili bodo z najnovejšimi dnevnimi rezultati ter izjavami, ne bodo pa pozabili tudi na prispevke aktualnih dogodkov z izjavami tekmovalcev.

V drugi sezoni danske nadaljevanke Orkester je Jeppe imenovan za začasnega direktorja kØbenhavnskega simfoničnega orkestra, ki je v finančnih težavah, zato mora pripraviti sanacijske ukrepe. Zasebno se spopada z dejstvom, da je bivša žena Regitze srečna v novi zvezi s samovšečnim Simonom. Želi si, da bi odraščanje hčerke Alme potekalo čimbolj normalno, zato je večkrat prisiljen potegniti krajši konec. V orkestru pripravljajo avdicijo za mesto prvega klarinetista, ki se je seveda namerava udeležil tudi Bo, vendar ga čakajo številne ovire. Poleg tega je v skrbeh za mamino zdravje, po odhodu Elin pa se zbliža z Lene, novo uslužbenko kantine.

ep. 1
Gertrud je postala predsednica upravnega odbora københavnskega simfoničnega orkestra. Vse finančno breme ustanove je odvrgla na Jeppeja, ki je vršilec dolžnosti direktorja. Jeppe se ne spopada samo s pičlo obiskanimi koncerti, temveč tudi s čustvenim razsulom po ločitvi od Regitze, ki živi z ljubečim, a brezposelnim Simonom. Jeppe se trudi najti uteho v jogi za ločence in v prizadevnem, a ne ravno učinkovitem delu za svojo ustanovo. Bo še vedno sedi na mestu drugega klarineta, poleg njega na prvem pa visoko noseča Elin, ki jo ravno med vajo zgrabijo popadki.

Scenarij: Mikkel Munch-Fals, Søren Felbo, Anna Juul
Režija: Mikkel Munch-Fals
V glavnih vlogah: Frederik Cilius Jørgensen, Rasmus Bruun, Neel Rønholt, Caspar Phillipson, Lise Baastrup, Lene Maria Christensen

Alma ima rojstni dan in Jeppe je kot družinski član povabljen na zabavo k Simonu in Regitze. Vsak ji podari darilo, kakršno se njemu zdi najustreznejše, Alma pa si želi hišnega ljubljenčka. Jeppe komaj zadržuje jezo ob Simonovih prefinjenih igricah za Almino naklonjenost. Bo izve, da njegova mama ne trpi zgolj zaradi zlomljenega kolka. Uteho išče v službeni menzi, v kateri pa zaradi Jeppejevih varčevalnih ukrepov kakovost ponudbe pade že samo na videz. Boja veseli vsaj misel na začasno mesto prvega klarineta, finančna direktorica pa postavi Jeppeja pred dejstvo, da bo moral koga tudi odpustiti.

Scenarij: Mikkel Munch-Fals, Søren Felbo, Anna Juul
Režija: Mikkel Munch-Fals
V glavnih vlogah: Frederik Cilius Jørgensen, Rasmus Bruun, Neel Rønholt, Caspar Phillipson, Lise Baastrup, Lene Maria Christensen

O največjih filmskih igralcih, njihovi karieri, zasebnem življenju in o pomenu njihovega ustvarjalnega dela za zgodovino filma govorijo pronicljivi poznavalci sedme umetnosti. Med njimi sta Derek Malcolm, dolgoletni filmski kritik pri britanskem dnevniku Guardian, in Ian Nathan, filmski publicist in nekdanji urednik pri britanski filmski reviji Empire.

Epizoda: WILLIAM HURT
William Hurt, ki je umrl 13. marca 2022, star 71 let, velja za enega od najzanimivejših igralcev svoje generacije. Ustvaril je nepozabne vloge v številnih kultnih filmih. Izvrstno je odigral številne karizmatične, težavne, intenzivne in pogosto odtujene posebneže, genije in manijake.

Izvirni naslov: DISCOVERING FILM / Britanska dokumentarna oddaja, 2022 / Režija: Lyndy Saville / Nastopajo: Derek Malcolm, Wendy Mitchell, Ian Nathan, Neil Norman

Svetovno je oddaja, v kateri bomo skozi pregled agencijskih novic izpostavili aktualna dogajanja v kulturi, odkritja v znanosti in pozitivne družbene fenomene. Oddajo pripravljajo novinarji Kulturno umetniškega programa Televizije Slovenija.

Dnevnik Slovencev v Italiji je informativna oddaja, v kateri novinarji poročajo predvsem o dnevnih dogodkih med Slovenci v Italiji. Je pomembno ogledalo njihovega vsakdana, v njem opozarjajo na težave s katerimi se soočajo, predstavljajo pa tudi pestro kulturno, športno in družbeno življenje slovenske narodne skupnosti. V oddajo so vključene tudi novice iz matične domovine.

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov