Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Torek, 5. jul. 2022

TV Slovenija 2 • Tor, 5. jul.

Poletna jutra imajo poseben čar, najlepša pa so v družbi oddaje Dobro jutro!
Tudi v poletnih dneh vam ustvarjalci oddaje ponujajo številne svetovalne, izobraževalne, razvedrilne in informativne vsebine. Skupaj bomo raziskovali teme, ki se dotikajo vsakdanjega življenja ljudi in vam ponudili številne koristne nasvete o najrazličnejših tematikah iz vsakdanjega življenja. Pripravili smo tudi številne nagradne igre in terenska javljanja iz različnih krajev širom Slovenije. Z vami smo v živo vsak delovnik med 7. in 9. uro.

Tokrat smo se odpeljali v Tolmin; tamkajšnja občina je namreč svojim občanom za nekaj mesecev omogočila deljeno uporabo električnega avtomobila, skupaj z vso potrebno ponilno infrastrukturo. Namen tega resničnostnega testa je bil ugotoviti, za kaj vse bi morala občina poskrbeti, da bi prebivalci Tolmina in okolice lahko enostavno preklopili na električno mobilnost.

Letošnja dirka po Franciji bo za nas še posebej zanimiva: nastopilo bo kar 5 Slovencev, dva - Tadej Pogačar in Primož Roglič - pa sta celo med najožjimi favoriti za skupno zmago. Tadej Pogačar bo lovil že svojo tretjo zaporedno zmago na največji dirki na svetu. Dirka je razdeljena na 21 etap, do Pariza bodo kolesarji skupaj prevozili 3350 kilometrov, najvišja točka bo 2624 metrov visoki prelaz Galibier. Naši gledalci si bodo v neposrednih prenosih ogledali vseh 21 etap, po vsaki etapi pa še studijsko analizo z zanimivimi gosti.

*****

Slovenska jadralska reprezentanca je uspešno izpeljala kvalifikacije v Grandsonu na Neuchâtelskem jezeru v Švici. V boju za finalni del svetovnega prvenstva, tekmovanja za zlati pokal, je v svoji skupini osvojila prvo mesto. Reportažo z dogodka si boste lahko ogledali v sredo, 15. 6., po kolesarstvu.
Krpani, kot se imenujejo, so prikazali veliko znanja in dobro jadranje ter tudi povedali marsikaj zanimivega.

Christoph je presenečen, ko ga Dirk posvari pred Annabelle, in ne ve, kaj naj naredi. Medtem Dirk in Annabelle upata, da bo nasedel njuni zvijači. Franzi se ponudi priložnost za novo delo, a ga zavrne, ker je prepričana, da je pri tem posredoval Tim. Walter venomer pozablja, da je njegova hčerka mrtva in Natascha ga mora vedno znova spomniti, da Poppy ni več med živimi. André je ljubosumen na Dirka, zato se z Lindo grdo spreta.

STURM DER LIEBE (XVI.) / Nemčija / 2019-2020
Scenarij: Björn Firnrohr, Claudia Köhler
Režija: Felix Bärwald, Stefan Jonas, Carsten Meyer-Grohbrügge, Udo Müller, Steffen Nowak, Lutz von Sicherer, Alexander Wiedl idr.
V glavnih vlogah: Léa Wegmann, Florian Frowein, Antje Hagen, Sepp Schauer, Dirk Galuba, Joachim Lätsch, Dieter Bach, Lorenzo Patané, Uta Kargel, Melanie Wiegmann, Erich Altenkopf, Jenny Löffler, Sandro Kirtzel, Jennifer Siemann, Julia Grimpe, Anna Lena Class, Franz-Xaver Zeller, Patrick Dollmann, Isabell Ege, Paulina Hobratschk, Lukas Schmidt

Informativna oddaja Panorama vsak delovnik gledalcem ponuja svež pregled najzanimivejših dogodkov dneva v Sloveniji in tujini ter prinaša poglobljene prispevke in analize, razmišljanja gostov, poročanje novinarjev s terena ter oglašanja posebnih poročevalcev iz svetovnih prestolnic in dopisnikov iz vse Slovenije.

Ni festivala, pa tudi ne radijskega glasbenega sporeda, brez njegove uspešnice. Vsi jih vsak po svoje prepevamo, on pa je še naprej skromen in pravi, da ne pozna recepta za snovanje zimzelenih melodij. Tokrat se nam predstavlja s svojim novim albumom, ki se lahko tudi bere. To je Drago Mislej - Mef. Oddaja Dobro jutro ostaja z nami tudi poleti, še ta teden je na sporedu Poletno jutro, že jutri z nasmejano Katjo Tratnik, ki se je vrnila v ekipo.

Španska družinska drama o najstnici, ki se sredi brezskrbnega poletja spopade z bolečo osebno krizo

Najstnica Lis uživa brezskrbno poletje s prijateljicami, medtem ko ji starši pridigajo, da se v tem prelomnem življenjskem obdobju vede preveč neodgovorno. A Lis ne more poslušati staršev, saj se je na smrt zaljubila v fanta, ki ga mora zaradi obrekljive soseščine skrivati pred njimi in prijatelji. Nekega dne Lis zanosi in ne ve, kaj naj stori. Nesrečni dogodek zbliža hčer z materjo in očetom, ki ji pomagata prebroditi eno od največjih kriz v njenem življenju.

Izvirni naslov: LA INNOCÈNCIA / Španski film, 2019 / Režija: Lucia Alemany / Scenarij: Laia Soler in Lucia Alemany / Igrajo: Carmen Arrufat, Laia Marull, Sergi Lopez

Zdravniška zbornica Slovenije je s Slavnostno akademijo obeležila 130 let od začetkov organiziranja zdravništva in 30 let ustanovitve organizacije v današnji obliki. Na dogodku so zdravniki in zobozdravniki predstavili svoje poglede na prihodnost, strahove in preizkušnje ter trenutke svojega dela tako v najtežjih pogojih epidemije kot na odpravah tropske medicine v Afriko. Predsednica Zdravniške zbornice Slovenije dr. Bojana Beović je v imenu organizacije iz rok predsednika republike Boruta Pahorja prejela visoko državno odlikovanje Red za zasluge z besedami: »V dobrem stoletju so se menjale države, sistemi in glavna mesta, vloga zdravnikov je ostala nespremenjena.«

V tokratni oddaji bomo najprej spoznali skupino Rominj, ki so vključene v program socialne aktivacije v Rakičanu. Ob našem obisku so imele zanimivo kuharsko delavnico. Pogledali bomo tudi v kočevski vrtec, kjer že poteka pripravljalni program za romske predšolske otroke, ki jim bo omogočil lažji vstop v šolo. Pogovarjali pa smo se tudi z romsko nogometno legendo, Jožetom Horvatom Didijem, med drugim tudi o njegovi dolgoletni karieri pri nogometnem klubu Mura. V rubriki romskega jezika pa se bomo pogovarjali s strokovno delavko na OŠ Črenšovci Samiro Horvat.

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov