Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Nedelja, 28. nov. 2021

TV Slovenija 3 • Ned, 28. nov.

Primorska kronika je informativna oddaja, ki ji dajejo značaj aktualnost, verodostojnost in regionalnost. Poročamo o vsem, kar se dogaja na Primorskem, segamo od Pirana pa vse do Bovca. Razvejana dopisniška mreža omogoča, da čutimo utrip krajev, tudi najmanjših. Prav zato lahko življenje v njih slikamo tako prepričljivo in doživeto. Odzivamo se na dnevne dogodke, hkrati pa ves čas razkrivamo in opozarjamo na družbene nepravilnosti. V naši oddaji z veseljem postrežemo tudi z dobrimi novicami, ki lepšajo naš vsakdan in naredijo našo/vašo oddajo skupaj z drugimi vestmi resnično vredno ogleda.

A Barangolások adásában az MTVA munkatársai jóvoltából az Itthon vagy! című sorozatban a Dráva mentén és a Somogyország című epizódot láthatják.

V oddaji Potepanja si s pomočjo fundacije MTVA v nizu oddaj z naslovom Doma si! oglejte epizodi Ob Dravi in Županija Somogy.

Az adás tartalma:

- a Szlovén RTV új internetes portálját, az RTV 365;
- a Bánffy Központ pincehelyiségeinek felújítása;
- Katalin-napi hagyományok;
- az örök élet vasárnapja;
- zsidó ima- és szertartási könyvek gyűjteménye;
- Gazda(g)ság: a járvány okozta nehézségek leküzdése.

Vsebina oddaje:

- RTV 365, nov spletni portal RTV Slovenija;
- obnova kletnih prostorov Centra Bánffy;
- običaji na dan svete Katarine;
- nedelja večnosti;
- judovski molitveniki in obredne knjige;
- rubrika Gospodarstvo-bogastvo: soočanje z ukrepi proti koronavirusu.

Az adás tartalma:

- a Kárpát-medence szórványmagyarságának napja (Újvidéki Televízió);
- megjelent az online Szlovén–magyar nagyszótár (Lendvai Tévéstúdió);
- Kálmán Imre zeneszerző és karmester emléke (Szlovákiai Magyar Televíziós Hírportál);
- 15 éve hunyt el Puskás Ferenc (Erdélyi Magyar Televízió);
- Parasztkonyha – gasztronómiai rendezvény (Drávatáj magazinműsor);
- tűzifa adomány a rászorulóknak (Szombathelyi Televízió);
- természetvédelmi előadás (Keszthelyi Televízió);
- Szombathely karácsonyfája (Szombathelyi Televízió).

Vsebina oddaje:

- dan Madžarov, živečih v diaspori Karpatskega bazena;
- izšel je Veliki slovensko-madžarski online slovar;
- spomin na skladatelja in dirigenta Imreja Kálmána;
- 15-letnica smrti Ferenca Puskása;
- gastronomska prireditev Kmečka kuhinja;
- drva za kurjavo pomoči potrebnim;
- predavanje o pomenu varstva narave;
- božična jelka Sombotela.

Az adás tartalma:

- a szlovén kormány Mura-vidéki látogatása;
- Boštjan Koritnik szlovén közigazgatási miniszter Dobronakon;
- tárgyalások a dobronaki biogázerőmű újraindításáról;
- az MUN Szlovéniai Klubjának tevékenysége;
- Kar Antóny a konyhában;
- a Dobronaki Ifjak Szervezetének fotópályázata.

Vsebina oddaje:

- obisk slovenske vlade v Pomurju;
- Boštjan Koritnik, minister za javno upravo v Dobrovniku;
- pogajanja o ponovnem zagonu bioplinarne v Dobrovniku;
- dejavnosti MUN Slovenia Club;
- kuhinja Antónyja Kara;
- fotografski natečaj Društva mladih Dobrovnik.

Dokumentarni film Hrepenenje naroda ob 30. obletnici osamosvojitve Slovenije.
Gre za dokumentarno-igrano pripoved z rekonstrukcijami bitk in ključnih dogodkov, uprizorjenih na avtentičnih lokacijah v vojni za Slovenijo. Hrepenenje naroda v 50 minutah popelje skozi osrednje dogodke vojne. Zanimiva dogajanja (Pekre, ukaz za ofenzivo, prvi spopad, Medvedjek, Trzin, Krakovski gozd, diverzantska akcija skladišče Borovnica, Holmec, prevzem vojašnic in predaja JLA) dopolnjujejo nastopi nekaterih ključnih osebnosti osamosvojitve, vojakov in njihovih najožjih sodelavcev. Pripovedovalci vzpostavljajo drugačen, zelo zanimiv oseben pogled na dogajanje, obenem pa je to pripoved o ljudeh, ki so ob pravem času na pravem mestu s svojim pogumom in odločnostjo izbojevali samostojno državo. Film dopolnjujejo arhivski posnetki vojne za Slovenijo. To je bil čas, kot bi ga opisal Trubar: »Vstati in obstati«. V filmu so nastopili Alenka Puhar, Igor Omerza, Slavko Kmetič, Franci Feltrin, Janez Janša, Igor Bavčar, Zoran Dernovšek, Lojze Peterle in Dimitrij Rupel. Scenarij in režija Matjaž Mihelčič, direktor fotografije Bernard Perme.
http://slovenci.orf.at

Tokratni temi sta homofobija in transfobija. Svoj pogled in izkušnjo delita z nami socialni antropolog Marko Gavriloski ter aktivist za LGBT pravice Filip Vurnik. Na daljavo v izjavah sodelujeta dijakinji Sara in Martina, v studiu pa sta ob voditeljici Barbari Ferluga še Aleš in Mija.

Konec letošnjega maja se je veliko ljudi spraševalo, kaj se je zgodilo z vremenom. Po zelo sneženi zimi, so spomladanske mesece zaznamovale nizke temperature, obilne snežne padavine v gorah in po hribih; v začetku aprila smo imeli celo pozno zmrzal, ki je škodljivo vplivala predvsem na kmetijstvo. A je bilo teh šest mesecev res tako anormalnih? Ljudje so celo podvomili, da se ozračje na planetu dejansko segreva, kot poslušamo že leta. Posamezne vremenske pojave pa prepogosto zamenjujemo s podnebjem. Zmotno je misliti, da ne bi, ob zvišanju povprečne globalne temperature planeta, ponekod moglo priti do hladnih ali snežnih obdobij, tudi v prehodnih letnih časih.
Dokumentarec Marca Virgilia in Iva Pecileja poskuša odgovoriti na te dvome in podati znanstveni prerez pojavov v prvih petih mesecih leta 2021.
Kako je bilo torej z vremenom v naših krajih?

V oddaji Rojaki smo bili na obisku pri Štajerskih Slovencih v Gradcu, gostimo tudi ministrico za Slovence v zamejstvu in po svetu, odpravili pa smo se tudi v Barkovlje.

Naša družba postaja vse bolj multikulturna. Razlogi, zaradi katerih so tujci izbrali ta podalpski košček zemlje za svojo domovino, so različni. Ostali so pri nas, živijo z nami in se prilagajajo. Bolj oni nam kot mi njim. To razumejo, a bi si kdaj pa kdaj želeli več širokosrčnosti. In tiste prvinske dobrote, naklonjenosti vsem, ki ne poznajo naše zgodovine in tradicije, ampak imajo svojo. Lahko jo opustijo, a je ne morejo in tudi ne smejo pozabiti. Tudi o tem bova govorili z zanimivo sogovornico Mary Ellen Ramasimanana Virtič.

UTRIP je oddaja Informativnega programa z najdaljšo tradicijo. Nastala je leta 1988, kot redni tedenski pregled notranjepolitičnih, gospodarskih, družbenih in kulturnih dogodkov v državi, ki je bila takrat še Jugoslavija. V oddajo so si utirala pot alternativna politična razmišljanja, informacije in slikovni materiali, ki v drugih oddajah takratnega Informativnega programa še niso uspeli ugledati luči sveta. UTRIP, ki je zdaj že polnoleten, si je postopno izboril prostor izrazito avtorske oddaje in subjektivnega pogleda na najpomembnejše dogodke minulega tedna. Ustvarjalci imajo pri pripravi oddaje kar največjo ustvarjalno svobode.

V Prvem dnevniku ob 13.00 se lahko vsak dan v letu hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta. V tej krajšI informativni oddaji dajemo prednost hitrosti, ažurnosti in jedrnatosti.

Dnevni red:

- Temeljne pravice in pravna država v Sloveniji, zlasti zamuda pri imenovanju evropskih delegiranih tožilcev

Dnevni red:

- Vloga EU v boju proti pandemiji covida-19: kako precepiti svet

V Poročilih ob petih se lahko hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta.

V Poročilih ob petih se lahko hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta.

V oddaji Moje mnenje bomo govorili o slovenskem nepremičninskem trgu, o cenah nepremičnin, ki so v zadnjem letu in pol, kljub epidemiji, podivjale. Kaj kroji in izkrivlja trg nepremičnin? In kakšen je vpliv cen stanovanj ter dostopnosti stanovanjskih posojil na finančno stabilnost? Zakaj mladi do lastnega stanovanja sploh ne morejo? Ali lahko pričakujemo, da bo ta nepremičninski balon počil in kakšne bodo posledice? Pa tudi o desetletju predlogov za uvedbo nepremičninskega davka. Bo Slovenija sploh uvedla davek na nepremičnine? Moje mnenje z Mojco Šetinc Pašek.

Z ogledom DNEVNIKA ob 19.00 si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.

Živimo čas množice informacij in dogodkov. Nekateri se izkažejo za muhe enodnevnice. Kaj pa v resnici zaznamuje teden ali kroji prihodnjega? V oddaji, ki se poglobi v bistvu stvari. Vsako nedeljo po televizijskem Dnevniku.
Politično s Tanjo Gobec.
Urednica oddaje Nataša Rijavec Bartha.

Redna tedenska oddaja Zunanjepolitične redakcije, ki gledalcu ponuja pregled dogajanj po svetu v politiki, gospodarstvu in kulturi, ustvarjajo pa jo novinarke in novinarji Zunanjepolitične redakcije. Zrcalo vedno zrcali podobo sveta: tragično, veselo, zabavno.

Osrednja dnevnoinformativna oddaja je namenjena med drugim tudi najaktualnejšim dogodkom dne, rezultatom, izjavam in ozadjem s posameznih tekmovanj doma in v tujini.

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Dnevni red:

- Izid konference COP26 v Glasgowu

Dnevnik Slovencev v Italiji je informativna oddaja, v kateri novinarji poročajo predvsem o dnevnih dogodkih med Slovenci v Italiji. Je pomembno ogledalo njihovega vsakdana, v njem opozarjajo na težave s katerimi se soočajo, predstavljajo pa tudi pestro kulturno, športno in družbeno življenje slovenske narodne skupnosti. V oddajo so vključene tudi novice iz matične domovine.

Dnevni red seje:

29. Mandatno-volilne zadeve (ni glasovanja): a. Odstop s funkcije poslanca Državnega zbora, ki je opravljal funkcijo namesto poslanke, ki opravlja funkcijo državne sekretarke

1. Vprašanja poslank in poslancev

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov