Bric in svetovljan, ki ustvarja v Franciji in Nemčiji, je v Goriških Brdih posadil več kot 60 starih sort sadja, v sadovnjaku pa raste več kot 120 sadnih dreves.

Gre za avtohtone, stare vrste, ki so že od nekdaj rastle v Goriških Brdih, poleg tega v sadovnjaku rastejo tudi različne vrste, ki jih je zbiral v širšem evropskem prostoru. Iz želje po ohranitvi starih in avtohtonih vrst sadja v Goriških Brdih, je Gregor napisal tudi monografijo Sadje sonca. Prepričan je namreč, da vsaka sorta sadja nosi svojo zgodbo. Želi si, da bi ljudje prepoznali vrednost slovenskih pridelkov, ki so ne samo boljšega okusa, temveč tudi bolj zdravi. "Slovenske sorte so prilagojene našim pogojem, zato ne potrebujejo toliko škropljenja."

Sadje spodbuja njegove filmske pa tudi podjetniške ideje, saj je priznan filmski režiser. Njegova zgodba je zgodba mladih ljudi, ki vidijo široko podobo tega sveta z vsemi napakami in prednostmi ter zavedanjem, da lahko s pridelavo hrane odpiramo nove zgodbe in tudi inovativna zelena delovna mesta.

Prisluhnite njegovi zgodbi.

#Green Generation/Young Village Folk - Gregor (SLO)

Gregor Božič has planted an orchard with old fruit species in Goriška Brda. Natural heritage is an extremely valuable treasure that also offers opportunities for new green workplaces to young adults, says Slovenian director Gregor Božič.

#Green Generation/ Young Village Folk - Gregor (ENG)
»Financirano s programom Evropske unije IMCAP«
»Financirano s programom Evropske unije IMCAP«