Pri projektu sodelujejo tudi ustvarjalci oddaj Infodrom, Firbcologi, Studio Kriškraš.

Evropski medijski projekt bomo poleg Slovenije snemali še v Italiji, Avstriji, Estoniji, na Hrvaškem in Poljskem. Inovativne zgodbe mladih evropskih kmetov, s katerimi želimo spodbuditi mlade ljudi k razmisleku ali si ne bi poiskali delovno mesto v pridelavi hrane, ki je strateška surovina naše prihodnosti, iščemo skupaj z mladimi evropskimi kmeti, ki so povezani v organizacijo CEJA.

Že na prvih snemanjih zgodb Young Village Folk, ki so srce projekta #Zelena generacija, smo srečali nadvse zanimive mlade ljudi. Gregor Božič, filmski režiser, se zaveda velikega pomena naravne dediščine sadnih sort, Izidor in Manc sta z mesta pred dvemi leti prišla v Belo krajino in se začela ukvarjati z ovčerejo ter rejo oslov, Martina se je po študiju na dveh fakultetah odločila, da bo skrbela za tisoč oljčnih dreves, Martin pa je razvil inovativen projekt iz ostankov odpadnega kruha.

Pred nami je polno novih zgodb Young Village Folk iz različnih evropskih držav in v naslednjih mesecih jih bomo z veseljem deili z vami. Seveda pa vas vabimo tudi, da nam sporočite vašo zgodbo povezano s pridelavo hrane in mladimi evropejci.

Foto: TV Slovenija
Foto: TV Slovenija
»Financirano s programom Evropske unije IMCAP«
»Financirano s programom Evropske unije IMCAP«
Člen 22.1.3. Izjava o izključitvi odgovornosti Komisije

»Vsebina tega projekta predstavlja le stališča avtorja/avtorice, ki je zanje edini odgovoren/edina odgovorna. Evropska komisija ne prevzema nobene odgovornosti za kakršno koli uporabo vsebovanih informacij.«