Eduard Normandin predstavlja peto generacija proizvajalcev francoskega konjaka, ki pridelujejo grozdje na območju Male in Velike Champagne, najbolj cenjeni vinski legi francoskega konjaka, ki ležita v departmaju Charente in Charente-Maritime.
Kot nam pove, ga je vseh tehnik proizvodnje vrhunskih konjakov naučil oče, mati pa mu je že od otroštva pomagala pri razvijanju okusov, kar je še kako pomembno pri iskanju najboljših kombinacij v proizvodnji konjaka.
Družinska tradicija ga ni ovirala, da bi se posvetil kakšnemu drugemu poklicu, vendar pa v kreativnem ustvarjanju konjaka neizmerno uživa.
Sam postopek pridelave je, kot pravi Eduard, popolnoma preprost, predvsem so pomembni destilacija, zorenje in prave razmere.
V kleti, kjer zori konjak, najdemo stoletne sode, naravno ozračje in prezračevanje brez dodatne tehnologije. Konjaka ne filtrirajo, zori pa od tri do sedem let: "Konjak se v hrastovih sodih stara več let, v tem času okoli 4 odstotki konjaka letno izhlapijo skozi luknje v lesu iz sodov, kar dokazujejo tudi temne lise po stenah. Temu pravimo angelski delež."
Eduardovo zgodbo si lahko ogledate spodaj.
Eduard Normandin is a member of a fifth generation of French cognac producers, that use grapes from the areas of Grand and Petit Champagne. He tells us that he has been taught all cognac production techniques by his father. His mother helped him with the development of taste and showed him the importance of finding the correct cognac mixtures. Tradition of his family does not constrain him only to cognac production, but nevertheless he still greatly enjoys in the creativity of cognac production.