Martin Keržič je mladenič, ki razmišlja izven okvirjev. V času študija trajnostnega upravljanja na Primorski univerzi je prišel do ideje krožnega gospodarjenja in začel razmišljati, kako bi lahko uporabil odvečne količine kruha.

Njegov proizvod - žgana pijača Brodka je del ponudbe tudi v Turistično informacijskem centru na Vrhniki.

Samo na spletu: Intervju z Martinom Keržičem

Martin, ki je bil vzgojen po načelih odgovornega ravnanja s hrano, je mnenja, da z odnosom do hrane kažemo tudi odnos do ljudi iz družbenega roba, zato pozdravlja koncepet krožnega gospodarstva v katerem skrbimo tudi za zmanjševanje zavržkov hrane.

Foto: MMC RTV SLO
Foto: MMC RTV SLO

Martinovo zgodbo vam predstavimo kmalu, do takrat pa vabljeni k branju zanimivega intervjuva - Brodka: Slovenec zvaril prvo žganje iz zavrženega kruha.

Projekt #Zelena Generacija - Young Village Folk na vaše ekrane prihaja 3. januarja ob 12.40! Bodite z nami na TV SLO 1.

»Financirano s programom Evropske unije IMCAP«
»Financirano s programom Evropske unije IMCAP«