Gledalcem, ki so jih zaskrbele novice o ukinjanju in premeščanju TV-oddaj, o čemer so brali na spletu, v tisku in na družbenih omrežjih, je varuhinja pojasnila potek spreminjanja programskih shem ter jim posredovala zagotovilo generalnega direktorja RTV Slovenija Andreja Graha Whatmougha, da bodo oddaje do konca leta predvajane v enakem obsegu in v ustaljenih terminih.

Glede olimpijskih iger v Tokiu so največ odzivov prispevali gledalci, z vprašanji in mnenji o sporedu in komentiranju TV-prenosov. Varuhinja je napisala mnenje glede seksističnega komentiranja ženskih atletskih disciplin.

Ob oddaji Intervju, v kateri je gostoval ustanovitelj zavoda Iskreni, je varuhinja pripravila daljše poročilo z mnenji in priporočilom ter povzetkom dosedanjih ugotovitev glede žanra intervju.

V obravnavah spletnih člankov na MMC, povezanih z epidemijo covida-19, je uredništvo spomnila na pomen odgovornega, celovitega, poglobljenega in natančnega informiranja o javnozdravstvenih vsebinah.

Kot iztočnico za razpravo o enakomerni regionalni pokritosti Slovenije v programih RTV je v sodelovanju z uredništvoma TV Koper in TV Maribor pripravila analizo - na primeru oddaje Ljudje in zemlja.

Mesečno poročilo je dostopno na povezavi.