Marca je bilo 177 odzivov. Neprimeren govor v Tarči, navajanje številčnih podatkov v novinarskih prispevkih, preverjanje verodostojnosti virov in vodenje polemičnih oddaj so bile izstopajoče vsebine pritožb glede Informativnega programa TV Slovenija. Varuhinja je v teh zadevah zapisala pojasnila in mnenji.

Ali lahko bioenergetik v programu javne RTV podaja zdravstvene nasvete? Po gostovanju bioenergetika v mariborskem studiu oddaje Dobro jutro je varuhinja podala mnenje in priporočilo. Varuhinja je pritrdila pritožnikom glede natančnosti v podajanju novic na MMC ter večkrat pojasnjevala vlogo moderatorjev pri objavi uporabniških komentarjev.

Veliko je bilo odzivov na prenose športnih dogodkov: o komentiranju, prekrivanju vsebin z oglasi, številu poročevalcev na dogodkih in njihovem odnosu do športnikov.

Uredniki so med drugim pojasnjevali zasnovo novih televizijskih oddaj Kaj dogaja (Razvedrilni program) in Zadnja beseda (Program plus). Gledalci, bralci in poslušalci so podajali mnenja o govorni kulturi in spraševali o jezikovnih normah. Spet je bilo več pritožb zaradi prekrivanja govora in glasbe v televizijskih programih.

Poročilo je dostopno NA TEJ POVEZAVI.