Za razliko od večine preteklega leta TV Slovenija že tretji mesec zapored ni bila v ospredju, saj se je nanjo odzvalo samo 53 gledalcev, od tega na Informativni program le 27. Med temi je bilo kar osem pohval, največ na oddaji Intervju in Arena, kritične pripombe pa so bile zelo razpršene: na oddajo Arena, izbor gosta v Odmevih ter na poročanje o izredni odpovedi urednici kulturnih oddaj in na prispevek o Paradi ponosa. Gledalca Športnega programa pa so zmotili napisi v angleškem jeziku med prenosom Dirke po Sloveniji.

Kar 24 je bilo odzivov komentatorjev na spletni strani rtvslo.si, vsebine njihovih odzivov so bile večinoma podobne tistim v prejšnjih mesecih - pritožbe zaradi umika komentarjev.

Junija je nastopil mandat novi Svet RTV Slovenija. Obe prvi seji sveta je neposredno prenašala TV Slovenija, kar so nekateri gledalci pozdravili, pet pa se jih je pritožilo, ker zaradi prenosov ni bilo na sporedu predvidenega programa.

Na Radio Slovenija so prispele tri pripombe na poročanje o shodu upokojencev, ena na poročanje o prvi obletnici vlade in še ena na premik termina Svetovalnega servisa na Prvem.

Med pohvalami omenimo še pohvali oddaji Sveto in svet na TV Slovenija in pohvalo oddaji Poletni večer, 65 let televizije, ki jo je pripravilo uredništvo razvedrilnega programa.

Celotno poročilo je dostopno na povezavi.