Maja je bilo 200 odzivov občinstva, kar je razmeroma običajna številka in precej manjša kot maja lani. To je bil po dolgem času tudi prvi mesec, ko v ospredju niso bile informativne vsebine, temveč razvedrilne. Kar 13 gledalk in gledalcev je izrazilo ogorčenje nad neprimernimi komentarji Andreja Hoferja. Da za javno televizijo takšna raven komentiranja ni primerna, se je z njimi strinjala tudi varuhinja.

Drugi večji odziv sta sprožila dva neposredna prenosa shodov – do prenosa shoda upokojencev v začetku meseca je bilo kritičnih šest gledalk in gledalcev, do prenosa shoda pred ljubljansko Mestno hišo konec meseca še trije.

Po številu odzivov je sledila oddaja Utrip Jožeta Možine 13. maja, ki je prejela šest pohval in eno kritiko, pet poslušalk in poslušalcev pa je zmotil premik Svetovalnega servisa na Prvem na kasnejšo uro. Poslušalko Prvega je zmotila predstavitev knjige, ki še ni (bila) na voljo v slovenskem jeziku, druga pa je pohvalila tri radijske oddaje.

Na Televiziji Slovenija sta bili pohval deležni Nina Kojima za reportažo pred Pesmijo Evrovizije in oddaja Spomini z Angeliko Hribar.

Celotno poročilo je dostopno na povezavi.