Varuhinja pravic gledalcev in poslušalcev RTV Slovenija Marica Uršič Zupan je direktorju Agencije za komunikacijska omrežja in storitve Republike Slovenije mag. Marku Mišmašu ob predstavitvi Letnega poročila 2022 izpostavila zlasti področja, na katerih ima pristojnosti tudi agencija.

Med drugim je opozorila na težave, ki so se lani pojavile ob zamenjavi komunikatorjev pri enem od ponudnikov, zaradi katerih niso imeli dostopa do teleteksta, niti do podnapisov, s katerimi gluhe in naglušne osebe dostopajo do vsebin RTV Slovenija. Izpostavila je tudi nedostopnost športnih prenosov pomembnih mednarodnih tekem, v katerih nastopa Slovenija. Na tem področju kljub trudu RTV Slovenija, agencije in države, da bi zagotovile dostopnost najpomembnejših tekem tudi s spremembo zakonodaje in s tožbo zoper kršitelje, (še) ni rešitve, ki bi omogočila vsem prebivalcem Slovenije dostop do vseh pomembnih tekem slovenskih državnih reprezentanc na javni RTV.

Varuhinja je direktorju agencije predstavila oblike dostopnosti vsebin RTV Slovenija za osebe z različnimi invalidnostmi, ki so lahko v pomoč agenciji pri uveljavljanju evropske direktive za to področje. Omenila je tudi težave pri sprejemanju radijskih signalov RTV Slovenija na obmejnem območju z Italijo in Hrvaško ter pripombe gledalk in gledalcev zaradi oglasov, zlasti TV-prodaje.