34 gledalk in gledalcev se je odzvalo na stavko in na informativne vsebine TV Slovenija na stavkovni dan, sedem na izjave voditelja v oddaji Radio Ga Ga o osamosvojitveni vojni, pet na gostovanje dr. Jožeta Možine v Odmevih 26. 4., štirje na intervju Vide Petrovčič s publicistko Alenko Puhar. Na TV Slovenija sta se nanašali tudi dve kritični mnenji gledalk zaradi neposrednega prenosa protesta pred mestno hišo v Ljubljani, dve gledalki sta bili kritični do velikonočne čestitke, en gledalec pa se je za to čestitko in ves praznični program zahvalil. Na velikonočni čas se je nanašala tudi pritožba poslušalca, ki je na velikonočno nedeljo na Prvem pričakoval več verske glasbe.

Pohval je bilo deležnih več voditeljev in oddaj v informativnem programu TV Slovenija, oddaja Kje so tiste stezice o slovenskih pevskih zborih v zamejstvu in oddaja Spomini.

Kljub temu je bil delež odzivov na TV Slovenija (27,7 odstotka) aprila bistveno manjši od lanskega povprečja (63 odstotkov). Med 303 odzivi se jih je na TV Slovenija nanašalo 84, kar 94 jih je varuhinja zavrnila. Na MMC se jih je nanašalo 35, od tega 28 na komentiranje in druge uporabniške vsebine, med novinarskimi vsebinami je izstopala pritožba na podkast STOPkast o RTV Slovenija. Glede radia je varuhinja prejela še vprašanje, ali se kukavica pred radijskimi poročili res ne oglaša več tako pogosto kot včasih.

Celotno poročilo je dostopno na povezavi