S skupaj 160 odzivi je bil junij visoko nad povprečjem. Mesec je izstopal tudi po številnih odgovorih na odgovor ter dolgotrajni korespondenci s pritožniki.

V ospredju je bilo svetovno nogometno prvenstvo: gledalci so podajali mnenja o komentatorjih prenosov ter protestirali zaradi zatemnitve tujih TV-programov pri kabelskih operaterjih. Varuhinja je zapisala mnenje o nujnosti pravočasnega, kakovostnega in usklajenega informiranja javnosti.

Na Televiziji Slovenija je izstopal Informativni program; varuhinja se je med drugim strinjala z gledalcem, da je 17 ponovitev istega intervjuja v desetih dneh na TV SLO3 moteče pretiravanje.

Med radijskimi vsebinami je več odzivov sprožilo Poletje v dvoje na Valu 202 oz. vprašanje osebnega sloga oz. sproščenosti voditeljev na javnem radiu.

Ob pritožbi o antisemitizmu na portalu RTV SLO Moj splet se je vnovič odprlo vprašanje moderiranja blogov oz. neurednikovane blogosfere; varuhinja poziva k takšni ureditvi, ki bi zaostrila odgovornost glede javne besede na portalu javne RTV.

Odzivi so se zgostili tudi glede objav na družbenih omrežjih. Varuhinja meni, da je verodostojnost ena od ključnih točk, na katerih se vzpostavlja zaupanje javnosti v RTV Slovenija, pri čemer k verodostojnosti pomembno prispevata odgovorna in dostojna javna komunikacija ter javna podoba zaposlenih, zlasti tistih, ki so obrazi in glasovi javnega medija.

Celotno poročilo je dostopno na povezavi.