Varuhinja pravic gledalcev in poslušalcev Ilinka Todorovski je izdala poročilo o odzivih javnosti v decembru 2017. Največ odzivov je bilo na napovedano spremembo programske sheme – zamenjavo Kulture in Športa po Odmevih s 1. januarjem 2018, komentar političnih trenj v zvezi s financiranjem zasebnega osnovnega šolstva v Utripu (9. december), sestavo debatnega omizja o fenomenu TIGR v oddaji Panoptikum (29. november), izbor poudarkov iz slovenske zgodovine v dokumentarnem eseju Tu je paradiž! (26. december) in zamik v predvajanju posnetka prireditve Športnik leta (12. december).

Varuhinja je napisala mnenja o umeščanju kulturnih vsebin v programe TV Slovenija, seznanjanju javnosti glede ukinjanja oddaje Polnočni klub, križanju programskih vsebin (Športnik leta), in nalogah nacionalke pri podajanju »resnic« s področja »mejnih znanosti«.

Objavljeni sta tudi odzivni poročili MMC - o komuniciranju z uporabniki spletnega mesta rtvslo.si in Televizije Slovenija – o preglasni glasbeni opremi, ki zmanjša razumljivost govorjene vsebine.

Poročilo je dostopno na sledeči povezavi:

http://www.rtvslo.si/files/varuhinja/dnevnik_pritozb_december_2017.pdf