Zoran Dragić je po sijajni predstavi na tekmi proti Ukrajini naslednji dan zapustil reprezentanco in odšel v Milano. Foto: www.alesfevzer.com
Zoran Dragić je po sijajni predstavi na tekmi proti Ukrajini naslednji dan zapustil reprezentanco in odšel v Milano. Foto: www.alesfevzer.com
Kokoškov ni vedel, da Zorana Dragića ne bo
Zoran reprezentanco popeljal do zmage, potem pa jo zapustil
Slovenski košarkarji zmagali še tretjič
Proti Ukrajini bodo morali veliko breme prevzeti centri
Košarkarji garali za zmago v Bolgariji
Bolgari vlogo favoritov prepuščajo slovenskim košarkarjem
Slovenci kvalifikacije začeli z visoko zmago
Pogovor s selektorjem Igorjem Kokoškovom
G. Dragić: Treba se je dokazati na parketu
Selektor Kokoškov ne podcenjuje tekmecev

Slovenska košarkarska reprezentanca te dni igra kvalifikacije za evropsko prvenstvo 2017. Sredi kvalifikacij je izbrano vrsto po predhodnem dogovoru s KZS-jem zapustil Zoran Dragić, kar je v slovenski športni javnosti dvignilo nemalo prahu. Tudi na MMC-jevem portalu, kjer so bila mnenja bralcev o njegovem odhodu deljena. Nekateri so njegovo potezo obsojali, drugi so jo razumeli in mu zaželeli veliko sreče na klubski ravni.

#MMCdebata
MMC-debata je rubrika, v kateri na MMC-ju vsak teden izpostavljamo najodmevnejše komentarje uporabnikov našega portala.

Razlog dejanja mlajšega od bratov Dragić je odhod k novemu delodajalcu, Olimpii iz Milana, s katero bo že prihodnji konec tedna igral v italijanskem superpokalu. Generalni sekretar Košarkarske zveze Slovenije (KZS) Rašo Nesterović je poudaril, da so si v zvezi želeli drugačnega razpleta, a da igralca niso mogli zadržati.

Da ne bo kdo mislil, to nima nikakršne veze z višjim zaslužkom... Vsi tile "profesionalni" športniki igrajo samo toliko za slovensko reprezentanco dokler drugje ne zavohajo več denarja, potem je pa ves ta nacionalni duh pozabljen...

— golaz123 2016-09-08 12:15:01

Če bi imela rada državo,ki jima je bila odskočna deska z odličnim izobraževanjem in treningi,bi malo več srca dala za reprezentanco.

— tron 2016-09-08 12:16:48

Zato pa je bil tako motiviran včeraj. Da se dokaže novemu delodajalcu. A to je bilo znano že prej al je zdaj šok kot zame?:)

— Binder Dandet 2016-09-08 12:10:52

Zoran ostaja pomemben člen reprezentance
"Zoran je že pred začetkom reprezentančne akcije izrazil željo, da bi z nastopi v kvalifikacijah zaključil po tretji tekmi, saj ga v novi sezoni čaka nastopanje v novem klubu in novem okolju, kjer se bo moral dokazati. Tedaj smo se dogovorili, da se bomo kasneje znova usedli in videli, kakšni bodo rezultati in mnenje strokovnega štaba. Na zadnjem pogovoru je znova izrazil željo in se odločil, da se ekipi iz Milana priključi po domači tekmi z Ukrajino. Košarkarska zveza Slovenije in štab reprezentance z Zoranom nista delila iste želje, a ga zato nismo mogli zadržati, pač pa upoštevati njegovo odločitev. Kljub letošnjemu predčasnemu slovesu od nastopanja v izbrani vrsti Zoran ostaja njen pomembni člen, njegova odločitev ne bo spremenila ničesar, tudi v prihodnje bo del nje, če si bo to želel," je dejal Nesterović.

Grdo in izdajalsko od njega, da zapusti reprezentanco sredi kvalifikacij. Tega pa res nisem pričakoval od njega.

— SLOBloodPatriot 2016-09-08 13:20:33

Dosti tukaj nima denarja in da se poškoduje na tekmah reprezentance pa potem ne more pogodbe dobiti.

To je kot da bi imeli v vsaki državi pohode po gorah kot del letnega tekmovanja uslužbencev, zanima me koliko bi vas riskiralo svoje zdravje zato da dobite eno značko, morate si pa zagotoviti redno službo...

— fantasycamp 2016-09-08 13:25:11

Potencialno bi se lahko vsi reprezentanti takole zmišljevali in potem sploh ne bi blo možno sestavit petorko za igro. Zveza tega ne bi smela dovolit, Zoran bi moral bit suspendiran iz reprezentance za nek določen čas.

— daryankoff 2016-09-08 14:54:19

Soigralci ga razumejo
Obenem je Nesterović poudaril, da njegovo odločitev soigralci v članski izbrani vrsti razumejo. "KZS in štab reprezentance verjameta, da imamo v slovenski vrsti, kljub njegovemu odhodu, dovolj kakovostnih in dobrih košarkarjev, da uspešno sklenemo preostanek kvalifikacij za evropsko prvenstvo 2017. Zoranovo odločitev reprezentančni soigralci razumejo in podpirajo, vsi skupaj pa mu želimo nadvse uspešno klubsko sezono," je še povedal Nesterović.

Po statistiki sodeč pol moštva.. sploh njegove energije ne premore nihče.. On je motor ekipe.. Treba upoštevat njegove želje,je odigral vse tekme kot se spodobi.. Bo zelo manjkal, ampak sem prepričan da bo sedaj Goran prestavil na višjo prestavo in začel še bolj razigravat in zadevat mete.. Zoranu želim čimveč uspeha v novem klubu.. ;-)

— t.g. 2016-09-08 12:11:22

Dejte pokazat mal spostovanja do Zorana! Saj se ni odpovedal prvesntvu in je zaigral polovico kvalifikacijskih tekem. Seveda pa mora tudi služiti denar, zato se je odpravil.

— kaliber1 2016-09-08 12:16:57

Sicer bi raje videl da odigramo celotne kvalifikacije z obema bratoma Dragič, vendar sem prepričan, da se bomo tudi brez Zokija prepričljivo uvrstili na evropsko prvenstvo.Zokiju želim veliko sreče v novem klubu, ostalim našim pa naj se ne ozirajo na pesimiste in naj se čuvajo poškodb.Srečno!

— aleš 2016-09-08 12:58:16

Proti Ukrajini tekma kariere - nato odhod
Zoran Dragić je na letošnjih kvalifikacijah prikazal dobre igre. Na treh tekmah je v povprečju na parketu prebil slabih 33 minut, v katerih je dosegal 17,3 točke, 5,7 skoka, 2,3 podaje in dve pridobljeni žogi. Tekmo kariere v reprezentančnem dresu je odigral ravno preteklo sredo, ko je za uspeh proti Ukrajini prispeval 28 točk, sedem skokov in dve podaji (indeks 27). V kadru za preostale tri kvalifikacijske tekme ima selektor Igor Kokoškov trinajst igralcev. Z njimi bo nastopil v soboto v Mitrovici proti Kosovu, naslednjo sredo bo v Stožicah proti Bolgariji in za konec 17. septembra v Kijevu proti Ukrajini.

Zakaj zdaj tak halo, za Zokija se je točno vedelo, da ima naslednji teden klubske obveznosti. Svoje delo je opravil profesionalno, repki je pomagal kolikor mu je dovolil delodajalec. Lahko mu rečemo samo hvala Zoki, upamo da se spet kmalu priključiš našim fantom.

— Janček 2016-09-08 20:25:53

Te kvalifikacije se preveč vlečejo. Ne vem kdo si je izmislil tako dolge kvalifikacije (3 dni tu, štri dni tam...x 6 tekem je 3 tedne). Matr, še olimpijske igre so se prej končale.

— and6 2016-09-08 12:38:17

Bo kakšen velemojster kavčar vskočil. Je nekaj vrhunskih modelov tukaj na mmc ju.

— seven7 2016-09-08 12:11:36

Kokoškov ni vedel, da Zorana Dragića ne bo
Zoran reprezentanco popeljal do zmage, potem pa jo zapustil
Slovenski košarkarji zmagali še tretjič
Proti Ukrajini bodo morali veliko breme prevzeti centri
Košarkarji garali za zmago v Bolgariji
Bolgari vlogo favoritov prepuščajo slovenskim košarkarjem
Slovenci kvalifikacije začeli z visoko zmago
Pogovor s selektorjem Igorjem Kokoškovom
G. Dragić: Treba se je dokazati na parketu
Selektor Kokoškov ne podcenjuje tekmecev