Svoje dejavnosti bodo predstavila številna društva, od upokojenskih do različnih društev za posamezne ročne spretnosti. Foto: BoBo
Svoje dejavnosti bodo predstavila številna društva, od upokojenskih do različnih društev za posamezne ročne spretnosti. Foto: BoBo

se v Cankarjevem domu začenja 14. Festival za tretje življenjsko obdobje. Tam bo tudi Moja generacija. Vabljeni, da nas obiščete.

Festival je že 14 let zapored prostor povezovanja, izmenjave idej in ustvarjanja, v ospredju pa je aktivno staranje, izboljšanje kakovosti življenja starejših in uresničevanje solidarnosti med generacijami. Na razstavnem prostoru se bodo predstavile različne organizacije, društva, združenja, podjetja in drugi, udeleženci pa bodo lahko prisluhnili številnim predavanjem in se udeležili različnih delavnic. Kot poudarjajo organizatorji, je smisel festivala medsebojno sodelovanje, druženje in pomoč.

Če želite na festivalu, na katerega je vstop brezplačen, aktivno sodelovati kot del organizacijske ekipe, se prijavite prek obrazca, ki ga najdete na spletni strani festivala - tukaj.

Tam bo tudi Moja generacija
Multimedijski center RTV Slovenija bo v okviru festivala za tretje življenjsko obdobje vse tri dni festivala predstavljal spletni portal za starejše Moja generacija. Predstavili bomo delovanje spletne strani, reševali križanko, v goste pa smo povabili tudi nekaj znanih Slovencev. Obiščite nas!

Že danes pa se ob 10. uri na Novem trgu v Ljubljani začenja tradicionalni uvod v festival - 8. festival veteranskih godb. Nastopilo bo pet seniorskih godb iz Ljutomera, Maribora, Mengša, Ljubljane in Velenja.