Svetleča obleka, značilno skuštrana frizura in nezgrešljiv britanski šarm ... Foto: EPA
Svetleča obleka, značilno skuštrana frizura in nezgrešljiv britanski šarm ... Foto: EPA
Pevec je v svoji dolgi karieri prodal več kot 100 milijonov albumov, kar ga uvršča med najbolje prodajane glasbenike v zgodovini. Foto: MMC RTV SLO
Pevcu so na odru družbo delali številni glasbeniki, predvsem pa postavne glasbenice. Foto: MMC RTV SLO
Kot je ob začetku koncerta dejal Rod, mu na začetku kariere ni šlo dobro, a je poslušal očeta, ki mu je svetoval, naj vztraja. Za to brezpogojno podporo mu je bil vedno zelo hvaležen. Foto: MMC RTV SLO
Z Rodom so odraščale generacije, prodal je več kot 250 milijonov plošč in nastopal pred največjim občinstvom na svetu - na sloviti plaži Copacabana si ga je na silvestrovo pred 15 leti ogledalo 3,5 milijona ljudi - in kraljica Elizabeta II. mu je podelila viteški naslov. Foto: MMC RTV SLO

Svetleča obleka, značilno skuštrana pričeska in nezgrešljiv britanski šarm ostajajo ključni aduti pevca, ki bo januarja dopolnil že 70 let, a ko stopi na oder, je še vedno tisti navihani Rod, ki je desetletja lomil srca oboževalk po vsem svetu.

Mogoče bo koga presenetil podatek, da je vstopnica za koncert stala vsaj 100 evrov, kar priča o tem, da Škot po očetovi strani, ki je odraščal v Londonu, nikakor ni odcvetela glasbena zvezda, ki na stara leta lovi nekdanji blišč slave. Legendarni pevec, podobno kot Rolling Stonesi, njegovi vrstniki, še vedno zna razvneti glasbene strasti, kar je odlično dokazal tudi z včerajšnjim koncertom na Dunaju.

V dunajski dvorani Wiener Stadthalle se je zbralo več kot 5.000 navdušenih obiskovalcev, ki so se med uspešnicami sprehodili skozi pretekla desetletja in vse, kar lahko malce zavistno rečem, je: "Madonca, kako dobra leta so to bila!" 69-letnik še vedno odlična miga z boki, odlično komunicira z občinstvom, predvsem pa ostaja prepričljiv s svojo glasbo, ki je pustila neizbrisen pečat v 80. in 90. letih. V več kot 50 let trajajoči karieri je prodal več kot 250 milijonov albumov, s čimer se uvršča med najbolje prodajane glasbenike v zgodovini, in osvojil številne glasbene nagrade.

V pregled svoje dolge in izjemno bogate kariere je vpletel tako spomine na očeta (s pesmijo Can't Stop Me Now), kot dolgoletno navijaštvo za nogometni klub Celtic (pesem "You're in My Heart"), predvsem pa je topil srca z ljubezenskimi pesmimi (od Downtown Train do Have I Told You). Kot velik nogometni navijač se je obregnil celo ob Suarezovo grizenje na svetovnem prvenstvu in v dvorano pobrcal več deset nogometnih žog. Z njegovim podpisom seveda.

Legendarni pevec še vedno magnet za občinstvo
Brez dvoma lahko rečemo, da stari rocker ostaja zvest samemu sebi v najboljšem pomenu besede: na odru ima same brhke in seksi oblečene pevke in glasbenice ter izvrstne instrumentaliste, ki odlično dopolnijo sentimentalen glasbeni sprehod. Sodeč po navdušenem odzivu obiskovalcev, je glasbenik še vedno magnet za občinstvo. Med njimije bilo nemalo v svetleča oblačila odetih šestdesetletnic, ki spomin na svoja divja mlada leta ohranjajo z nezgrešljivo "poplajhanimi" blond lasmi, včeraj Rodu v čast natupiranimi visoko v zrak. Še lepše je bilo opazovati starejše pare, ki so izkoristili priložnost za ples v dvoje ali pa se samo nasmihali ob pesmih, ki so v njih verjetno budile marsikateri lep spomin.

Pred nekaj leti je Stewart na vprašanje, kaj bi odgovoril, če bi ga pred 20 leti vprašali, ali bo čez 20 let še pel, odgovoril, da ne ve. A kaže mu dobro. "Dokler bom zdrav in bom pri močeh, bom še naprej užival v ustvarjanju glasbe," je dejal. In to tudi počne, potem ko je leta 2000 prebolel raka na grlu.