Žirija pod vodstvom prof. dr. Janeza Bogataja bo ocenjevala medenjake iz različnih prehranskih sestavin, tehnologij izdelave in vizualnih pojavnosti oziroma oblik ter izvirnih poimenovanj, poseben poudarek pa je na izvirnosti in avtorski kreativnosti.
Na natečaju lahko sodelujejo izdelovalci medenjakov v treh temeljnih kategorijah:
1. klasični ali tradicionalni medenjaki
2. medenjaki z dodatki začimb in zelišč ter drugih naravnih sestavin
3. nadevani medenjaki
Kot piše na spletni strani Čebelarske zveze, se s sodelovanjem na natečaju sodelujoči obveže, da bo v primeru prejema naziva "zlati medenjak", medenjak vključil v svojo redno ponudbo za dobo vsaj enega leta.
Jedi z medom in medene jedi
Na natečaju Kulinarične medene dobrote pa bodo ocenili jedi v dveh kategorijah: medene jedi in jedi z medom. Vsak sodelujoči lahko na natečaj prijavi tri jedi, sodelujoči pa so razdeljeni v štiri kategorije: učenci osnovnih šol, dijaki srednjih šol, študentje višjih in visokih šol ter odrasli. Med sestavinami jedi, ki jih sodelujoči prijavi na natečaj, mora biti ena od tipičnih sort slovenskega medu. Osem avtorjev najbolje ocenjenih jedi z medom bo za nagrado prejelo brezplačno udeležbo na kuharski delavnici "Priprava medenih jedi" s kuharskim mojstrom Urošem Štefelinom.
Komentarji so trenutno privzeto izklopljeni. V nastavitvah si jih lahko omogočite. Za prikaz možnosti nastavitev kliknite na ikono vašega profila v zgornjem desnem kotu zaslona.
Prikaži komentarje