Foto: TV Slovenija, zajem zaslona
Foto: TV Slovenija, zajem zaslona

Glasba, ples in petje je le nekaj dejavnosti, s katerimi se društvo UNITRI ob okroglem jubileju predstavlja javnosti. Izbira programov je sicer velika, tako da lahko prav vsak najde, kaj primernega zase.

"Na začetku je bilo največ zanimanja za učenje tujih jezikov, zdaj pa prihajajo generacije, ki že imajo določeno znanje iz tujih jezikov, tako da postajajo zanimive vsebine, recimo umetnost, zgodovina, svetovne religije. Istočasno bi pa rekla, da je kar veliko zanimanje tudi za telesne aktivnosti in seveda, skrbimo tudi za ohranjanje kulturne dediščine," je povedala predsednica društva Ivanka Drnovšček.

V zadnjih dveh letih je delo društva močno krojila epidemija, a tudi nanjo so se počasi prilagodili.

Spomini na skupno delo so lepi. "Začel sem se učiti špansko, potem pa sem se vključil k pohodništvu, pa k izletom, pa h kolesarskemu krožku, tako da je kar zanimivo." "Zelo rad se spominjam teh izletov, kajti udeležbe so bile zelo dobre, npr. na Portugalsko sta šla dva avtobusa, bili pa smo še v Turčiji, na Nizozemskem in na Poljskem." "Glasba in ples sta najboljše orožje proti demenci in zato, tudi če smo hotele že nehati, ne bomo nehale, smo rekle."

Trenutno je v društvu nekaj več kot 300 članov, pred epidemijo jih je bilo skoraj 600.

30 let Univerze za tretje življenjsko obdobje