Predlogi
Ni najdenih zadetkov.
Rezultati iskanja
Rezultati iskanja
Rezultati iskanja
Rezultati iskanja
Rezultati iskanja
Rezultati iskanja
Rezultati iskanja
Rezultati iskanja
Ni najdenih zadetkov.
Rezultati iskanja
Rezultati iskanja
Rezultati iskanja
Rezultati iskanja
Testenine so na naših jedilnikih dnevno, a pred dobrimi 120 leti, ko je nastala prva tovarna testenin na Slovenskem, je bilo treba ljudi – razen morda tistih v okolici Gorice in Trsta - o njej še poučiti. Anton Žnideršič, sicer znani čebelar in podjetnik, je leta 1899 tovarno testenin Pekatete postavil v domači Ilirski Bistrici. Za kupce je pripravil tudi knjižico z recepti in napotki za gospodinje. Pred nekaj leti so njen izvod odkrili v Društvu za krajevno zgodovino in kulturo Ilirska Bistrica in jo letos ponatisnili v 17. številki Ilirskih tem z naslovom Pekatete, prva kranjska tovarna testenin.
1664 epizod
Dopoldan in pol je magazinsko zasnovana oddaja, ki jo pripravljamo skupaj s sodelavci v uredništvu razvedrilnih oddaj. Oddaja vsebuje raznolike vsebine, ki zajemajo tako svetovalne rubrike, športne reportaže, glasbena glasovanja, kulinarične kotičke, nagradne igre, kulturne napovednike in oglašanja v živo.
Testenine so na naših jedilnikih dnevno, a pred dobrimi 120 leti, ko je nastala prva tovarna testenin na Slovenskem, je bilo treba ljudi – razen morda tistih v okolici Gorice in Trsta - o njej še poučiti. Anton Žnideršič, sicer znani čebelar in podjetnik, je leta 1899 tovarno testenin Pekatete postavil v domači Ilirski Bistrici. Za kupce je pripravil tudi knjižico z recepti in napotki za gospodinje. Pred nekaj leti so njen izvod odkrili v Društvu za krajevno zgodovino in kulturo Ilirska Bistrica in jo letos ponatisnili v 17. številki Ilirskih tem z naslovom Pekatete, prva kranjska tovarna testenin.
Neveljaven email naslov