Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu
12.11.2015 22 min

Meso in mesni izdelki

Mednarodna agencija za raziskavo raka, ki deluje pod okriljem Svetovne zdravstvene organizacije, je na podlagi pregleda številnih epidemioloških študij, ki so že nakazovale možnost povezanosti nekaterih oblik raka z uživanjem rdečega mesa in izdelkov iz rdečega mesa, je oktobra 2015 objavila znanstveno monografijo, v kateri rdeče meso razvršča v kategorijo verjetno rakotvornih snovi za ljudi, mesne izdelke pa v najvišjo kategorijo rakotvornih snovi za človeka. To je v javnosti, tudi strokovni, sprožilo buren odziv. Podatki so bili v javnosti tudi večkrat zlorabljeni oziroma napačno interpretirani. Konec oktobra je slovenski Nacionalni inštitut za javno zdravje objavil priporočila glede uživanja rdečega mesa in mesnih izdelkov. Več o tem nam bo povedala Urška Blaznik iz Nacionalnega inštituta zajavno zdravje.


Radio Koper svetuje

565 epizod


Svetovalna oddaja na Radiu Koper je namenjena vsem, ki bi radi vedeli in izvedeli kaj več in ki bi radi na svoja vprašanja slišali jasen odgovor. Vsak četrtek med 10.00 in 10.30 obravnavamo teme, ki so del našega vsakdana, in z različnimi strokovnjaki iščemo način, kako iz problema narediti izziv. Bodite del oddaje tudi vi. Postavite nam vprašanje zdaj!

12.11.2015 22 min

Meso in mesni izdelki

Mednarodna agencija za raziskavo raka, ki deluje pod okriljem Svetovne zdravstvene organizacije, je na podlagi pregleda številnih epidemioloških študij, ki so že nakazovale možnost povezanosti nekaterih oblik raka z uživanjem rdečega mesa in izdelkov iz rdečega mesa, je oktobra 2015 objavila znanstveno monografijo, v kateri rdeče meso razvršča v kategorijo verjetno rakotvornih snovi za ljudi, mesne izdelke pa v najvišjo kategorijo rakotvornih snovi za človeka. To je v javnosti, tudi strokovni, sprožilo buren odziv. Podatki so bili v javnosti tudi večkrat zlorabljeni oziroma napačno interpretirani. Konec oktobra je slovenski Nacionalni inštitut za javno zdravje objavil priporočila glede uživanja rdečega mesa in mesnih izdelkov. Več o tem nam bo povedala Urška Blaznik iz Nacionalnega inštituta zajavno zdravje.

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov