Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Sobotni koncert

4 epizod

Sobotni koncert

4 epizod


Izbor prijetne glasbe za sobotno popoldne, najpogosteje iz bogate EBU-jevske ponudbe.

10.08.2024

Avi Avital in Ksenija Sidorova v Schwetzingenu

Izraelski mandolinist Avi Avital in latvijska akordeonistka Ksenija Sidorova sta virtuoza na svojih glasbilih. Skupaj predstavljata nadvse izvirno, celo malce nenavadno kombinacijo. Glasbenika sta 11. maja letos nastopila v Lovski sobi gradu v Schwetzingenu, v sklopu tamkajšnjega glasbenega festivala. Tam sta predstavila tako izvirna dela, nastala za njuni glasbili, kot tudi priredbe skladb, kot sta denimo Italijanska suita Igorja Stravinskega, Violinska sonata št. 21 v e-molu, K. 304 Wolfganga Amadeusa Mozarta ter Introdukcija in Rondo capriccioso v a-molu, op. 28 Camilla Saint-Saënsa. Poleg priredb omenjenih skladb bo v naslednji uri zvenela še glasba Fritza Kreislerja, Giovannija Sollime, Manuela de Falle, Béle Bártoka in Marca Lavryja.


03.08.2024

Nicolas Altstaedt in Dénes Várjon v Londonu

Nemško-francoski violončelist Nicolas Altstaedt in madžarski pianist Dénes Várjon sta 8. aprila letos nastopila v dvorani Wigmore v Londonu. Mednarodno uveljavljena glasbenika sta tam igrala v sklopu BBC-jevega cikla komornih koncertov »The Lunchtime Concerts« in izvedla Fantazijske skladbe, op. 73 Roberta Schumanna, Pet listov iz albuma Jörga Widmanna, ki ga je za pisanje te skladbe navdihnila prav Schumannova glasba, ter za konec še Sonato za violončelo in klavir št. 1 v e-molu, op. 38 Johannesa Brahmsa.


27.07.2024

Kvartet Takács izvaja glasbo Haydna in Dvořáka

Svetovno priznani Kvartet Takács, v katerem umetniške sile združujejo violinista Edward Dusinberre in Harumi Rhodes, violist Richard O’Neill in violončelist András Fejér, je 27. maja letos nastopil v londonski dvorani Wigmore, kjer se je predstavil na koncertu v sklopu BBC-jevega komornega cikla The Lunchtime Concerts. Tam je najprej izvedel Godalni kvartet v d-molu, op. 42, Hob. III:43 Josepha Haydna, potem pa še z melosom slovanskih ljudskih melodij in plesov prežeti Godalni kvartet št. 10 v Es-duru, op. 51 Antonina Dvořáka.


20.07.2024

Camerata RCO in Brucknerjeva glasba

Simfonija št. 6 v A-duru Antona Brucknerja v komorni glasbeni preobleki Rolfa Verbeeka in izvedbi članov ansambla Camerata RCO, ki ga sestavljajo glasbeniki Kraljevega orkestra Concertgebouw iz Amsterdama. Koncert, ki je 1. julija letos zvenel v dvorani Wigmore v Londonu v sklopu BBC-jevega cikla komornih koncertov The Lunchtime Concerts.


Stran 1 od 1
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov