Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu
15.01.2025 25 min

Naravni in sintetični aditivi v živilih

Vsak aditiv, ki ga odobri Evropska agencija za varnost hrane, je v dovoljenih oziroma predpisanih vrednostih neškodljiv, pa če je naravnega ali sintetičnega izvora. Zakaj se torej aditivov drži negativen predznak? Kako varna in regulirana je njihova raba in kako prepoznati številne in pogosto begajoče označbe na embalažah? To in še marsikaj bomo v sredinem Svetovalnem servisu vprašali magistrico inženirko prehrane Edvino Hafner z Inštituta za nutricionistiko. Pišite nam ali pokličite po 9h!


Svetovalni servis

4308 epizod


Svetovalni servis je osrednja kontaktna oddaja jutranjega programa na Prvem. Namenjena je poslušalkam in poslušalcem, ki lahko iz prve roke dobijo odgovor na vprašanje glede različnih tematik. V oddaji od torka do petka med 9.05 in 9.30 gostimo strokovnjake s področja zdravstva, prava, hortikulture, gradbeništva, energetike, financ, potrošniških pravic, sociologije, psihologije, športa, kulinarike … Sodelujte na 01 475 22 22, prvi@rtvslo.si ali prek spletne strani Prvega programa.

15.01.2025 25 min

Naravni in sintetični aditivi v živilih

Vsak aditiv, ki ga odobri Evropska agencija za varnost hrane, je v dovoljenih oziroma predpisanih vrednostih neškodljiv, pa če je naravnega ali sintetičnega izvora. Zakaj se torej aditivov drži negativen predznak? Kako varna in regulirana je njihova raba in kako prepoznati številne in pogosto begajoče označbe na embalažah? To in še marsikaj bomo v sredinem Svetovalnem servisu vprašali magistrico inženirko prehrane Edvino Hafner z Inštituta za nutricionistiko. Pišite nam ali pokličite po 9h!

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov