Ronald Koeman je že pozabil na poraz proti Avstriji. Foto: Reuters
Ronald Koeman je že pozabil na poraz proti Avstriji. Foto: Reuters

To je bilo leta 2007 v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo, ko je Romunija v Constanti zmagala z 1:0. Nizozemci so dobili naslednje štiri tekme, zadnjo na prijateljskem srečanju leta 2017, ko je bilo v Bukarešti 3:0.

Romunski selektor Edward Iordanescu pred tekmo tako razmišlja: "Če igraš tako pomembno tekmo, potem je jasno, da je treba dati vse od sebe. Nobena tekma ni lahka, sploh tista, ki te lahko popelje v četrtfinale. Nizozemci so favoriti, imajo neverjetne igralce, a tudi mi imamo svoje moči. Če zmagamo, bomo izenačili najboljši dosežek v zgodovini tega tekmovanja. To je ta hip naša motivacija." V četrtfinalu Eura so igrali leta 2000, ko so bili gostitelji turnirja prav Nizozemci.

Ronald Koeman, prvi mož nizozemske stroke, pa vzneseno napoveduje: "Smo ponosen narod, radi igramo dober nogomet in radi zmagujemo. Dobro vemo, da ta načela vedno ne delujejo, ampak zagotavljam vam, da smo Romunijo vzeli resno in je ne podcenjujemo. Fizično so močni in nevarni ob prekinitvah. Vem, da smo navijače razočarali proti Avstriji, a na naslednji tekmi bomo dali na igrišču vse od sebe. Želimo, da so navijači spet ponosni na nas."

Euro 2024, osmina finala

München, danes ob 18.00:
ROMUNIJA − NIZOZEMSKA