Prvi izbor za jekleni trenutek

- Seba Kumaritašvili
- Polona Klemenčič
- Claudia Pechstein

Oddajte glas tukaj.

Za uvod vam ponujamo spomin na eno najbolj nenavadnih slovenskih športnih zgodb, ki se je v Vancouvru leta 2010 dotaknila tudi svetovne športne javnosti. Petra Majdič je tedaj osvojila bronasto medaljo in poskrbela za vrhunec svoje izjemno bogate kariere.

Prva zmaga v svetovnem pokalu. Prva medalja na največjih tekmah. Prva medalja na svetovnem prvenstvu. Prva medalja na olimpijskih igrah. Ampak stalno se je govorilo samo o tej vancouvrski zgodbi.

Petra Majdič

Pot do olimpijskega zmagovalnega odra je bila trnova. Slovenska šampionka je v Salt Lake Cityju leta 2002 in v Torinu štiri leta pozneje doživela precejšnje razočaranje, pred svojo življenjsko tekmo pa se je na ogrevanju poškodovala, ko je padla v luknjo ob progi.

O tistem dnevu v Vancouvru se je pogovarjala z Lukom Petričem in podoživela sladko-grenke trenutke iz bolnišnice, kako je padec v tisto luknjo vplival na njen nastop in tudi kako so jo prejšnji olimpijski nastopi gnali naprej.

"Določeno obdobje mi je bilo nadležno, da je bil vedno (izpostavljen) samo ta trenutek moje kariere. Moja kariera je bila sestavljena iz več uspehov in mejnikov. Prva zmaga v svetovnem pokalu. Prva medalja na največjih tekmah. Prva medalja na svetovnem prvenstvu. Prva medalja na olimpijskih igrah. Ampak stalno se je govorilo samo o tej vancouvrski zgodbi. Vse skupaj se mi je zdelo malce pavšalno. Naša zgodba, ki smo jo pisali, je bila vredna toliko več," je poudarila Petra Majdič.

Izberimo najbolj navdihujoč trenutek olimpijskih iger

V času olimpijskih iger v Pekingu bomo izbirali najbolj navdihujoč olimpijski trenutek. Predstavili vam bomo 15 izstopajočih olimpijskih trenutkov oziroma športnikov, ki so igre zaznamovali. Glasovanje se bo začelo 7. februarja.

Več tukaj.

Petra Majdič pred Pekingom
Kako je jeklena Petra Majdič prišla do olimpijske medalje