Ameriške telovadke se veselijo zlate medalje. Foto: Reuters
Ameriške telovadke se veselijo zlate medalje. Foto: Reuters

Velika zvezdnica iger Simone Biles ima v bogati zbirki že pet zlatih kolajn na olimpijskih igrah. Ima tudi eno srebrno in dve bronasti kolajni. Postala je prva ameriška telovadka z osmimi olimpijskimi medaljami.

Izjemna telovadka je blestela na igrah v Riu de Janeiru leta 2016, pred tremi leti v Tokiu pa je nato dodala še srebrno medaljo na ekipni tekmi in bronasto na dvovišinski bradlji. V razprodani dvorani Bercy je bila razred zase, imela je glasno podporo s tribun, na parterju ji je uspela dih jemajoča predstava, ki je niti minimalen prestop pri eni izmed diagonal ni pokvaril.

Simone Biles je navdušila na parterju. Foto: EPA
Simone Biles je navdušila na parterju. Foto: EPA

Italijanke do medalje prvič po letu 1928
Ekipo so sestavljale še Jordan Chiles, Jade Carey, Sunisa Lee in Hezly Rivera. Američanke so upravičile vlogo favoritinj in vodile vse od prve rotacije. Italijanke so osvojile prvo olimpijsko ekipno medaljo v gimnastiki po letu 1928, Brazilke pa so osvojile prvo ekipno medaljo.

Številni slavni rojaki spremljali nastope Američank
Ekipno tekmo v gimnastiki, predvsem nastope Američank, so spremljali številni zvezdniki, med njimi Serena Williams, Nicole Kidman, Natalie Portman, Spike Lee in Michael Phelps.

Gimnastika, ekipno, ženske
UvrstitevDržavaRezultat
1Združene države Amerike171,296
2Italija165,494
3Brazilija164,497