Pia Babnik drugič nastopa na olimpijskih igrah. Foto: www.alesfevzer.com
Pia Babnik drugič nastopa na olimpijskih igrah. Foto: www.alesfevzer.com

Vsa pozornost je bila seveda usmerjena v Francozinjo Boutier, ki je igrišče zmogla sedem udarcev pod parom in ima po prvem dnevu tri udarce prednosti pred Južnoafričanko Ashleigh Buhai in kar pet udarcev pred Švicarko Morgane Metraux, Mehičanko Gaby Lopez, Kolumbijko Mariajo Uribe in Američanko Lilio Vu, ki si delijo tretje mesto.

Delno je vtis po slabem uvodu, kar na štirih od uvodnih sedmih lukenj je porabila pet udarcev, popravila tudi branilka naslova z iger v Tokiu, Američanka Nelly Korda, ki je bila ob koncu dneva z 72 udarci 13. Boutier, ki je lani na tekmovanju Evian Chanpionship dosegla prvo veliko zmago v karieri, težko igrišče seveda pozna najbolje med vsemi golfistkami, saj je odraščala vsega 20 kilometrov proč od tega centra in – kot kaže – je prav tukaj in zdaj forma znova vrhunska.

Golfistki Pia Babnik in Ana Belac nezadovoljni v prvim dnem turnirja

Slovenki s prvim dnem nista zadovoljni

Manj zadovoljni sta bili obe Slovenki, ki imata višje ambicije od doseženega. Pia Babnik je s 74 udarci 30., Ana Belac pa po težavah na zadnji, 18., luknji s 77 udarci 46. "Igrala sem boljše, kot to kaže izid. Približno dvakrat sem udarila predobro in žogica je šla, kamor ne bi smela, potem pa je tako. Ampak to igrišče je težko in je treba stvari reševati. Jutri bom skušala prve udarce izvesti boljše, nato pa nadaljevati tako kot danes, ko sem igrala dobro. Upam še na kakšen srečen odboj in potem bo tudi rezultat prišel," je prvi delovni dan opisala 20-letna Babnik.

Sedem let starejša Belac je bila pred zadnjo luknjo z reprezentančno kolegico še poravnana, nato pa je porabila kar osem udarcev: "Golf je taka igra. O zadnji luknji ne bom preveč razmišljala. Jutri je nov dan, nato prideta še dva. Se zgodi." Tudi igra pred tem ni stekla povsem po željah: "Rada bi bila precej boljša. Zelo sem se trudila z dolgimi udarci, nato položaj reševala okoli 'greenov'."

Pia Babnik in Ana Belac poslali žogico v vodo in zaostali za pričakovanji