Pia Babnik je prepričana, da lahko v soboto zmanjša zaostanek za vodilnimi. Foto: Reuters
Pia Babnik je prepričana, da lahko v soboto zmanjša zaostanek za vodilnimi. Foto: Reuters

20-letna Ljubljančanka je imela tretji dan veliko težav na igrišču National pri Parizu in izgubila devet mest, potem ko je bila v četrtek že na visokem četrtem mestu. Dan je končala z dvema udarcema nad parom in je po treh dneh pri skupnem izidu -2. Za prvim mestom zaostaja sedem udarcev.

Gorenjca, ki urejata travnato podlago na igrišču za golf v Parizu

V petek se je na igrišče ob 12.28 odpravila v predzadnji skupini skupaj s Kolumbijko Mariajo Uribe in Filipinko Bianco Pagdanganan, njene težave pa so se v vetrovnih razmerah začele takoj. Na prvi luknji je opravila z udarcem nad parom, prav tako je udarec več porabila na tretji luknji. Prvi birdie, udarec pod predpisano normo za luknjo, ji je uspel na šesti luknji. Po osmih luknjah si je delila sedmo mesto.

Drama na 15. luknji jo je oddaljila od boja za medalje
Nastop se ji je podrl na 15. luknji, ko je potrebovala kar osem udarcev. Prvi udarec je šel v vodo, kazenski udarec pa je nato znova poletel v vodo. Žogico je končno spravila v luknjo z osmim udarcem za izid luknje +4.

Dan je rešila z birdiejem na zadnji luknji. To je obliž na rano: "Zagotovo je vedno fino končati z birdiejem, prvič v treh dneh sem ga naredila, tako da super."

Sorodna novica Pia Babnik po odličnem drugem dnevu v boju za medaljo

Je zadovoljna po današnjem dnevu, ko je imela nekaj zelo dobrih udarcev, a se ji je ponesrečila ena luknja. "17 lukenj je bilo dobrih, še toliko huje je videti, ko je ena slaba. Nesrečna naključja se zgodijo."

O zaostanku pa je v pogovoru za Val 202 povedala: "Mislim, da ni veliko udarcev, to se da nadoknaditi. Poskusila bom dati vse od sebe, tako kot vse tri dni, potem pa bomo videli, kje na lestvici bom končala."

Novozelandki Lydii Ko v olimpijski zbriki manjka le še zlato
S tem je po odigranih 54 luknjah na skupnem 13. mestu, sedem udarcev za skupno vodilnima Novozelandko Lydio Ko in Švicarko Morgane Metraux.

Novozelandka je tretji dan porabila vsega 68 udarcev. Vsekakor si bo v soboto želela povečati zbirko olimpijskih kolajn, doma pa že ima srebro iz Ria 2016 in bron iz Tokia 2021, manjka ji le še zlata.

Dva udarca zaostajata Američanka Rose Zhang in Japonka Miju Jamašita. Branilka naslova Nelly Korda iz ZDA je z -4 na sedmem mestu. Pio Babnik od brona loči pet udarcev. "Razlike niso tako velike. Jutri se lahko vse zgodi. Pri fantih je zmagovalec zadnji dan nadoknadil šest udarcev. Na igro drugih ne morem vplivati, dala bom vse od sebe, potem pa bomo videli," je še dodala Babnik.

Pia Babnik po smoli na 15. luknji padla na 13. mest

Ana Belac padla na 46. mesto
Slovenija ima na turnirju v golfu še drugo predstavnico. Ana Belac je danes odigrala štiri udarce nad parom in ima skupni izid +9 ter si deli 46. mesto.

Belac se je na podlagi uvrstitve na igrišče odpravila bolj zgodaj od rojakinje, in kot je ocenila po tretjem dnevu, ji močnejši veter ni povzročal preglavic. "S tem nimam težav. Celo všeč mi je, ker to zahteva, da razmišljam in da sem kreativna," je dejala.

Kljub temu pa se spopada z izzivi pri dolgi igri. "Že ves turnir igram z ne najbolj polnimi baterijami. In žal imam v drugi polovici sezone težave z dolgo igro. Če pa tega na tem igrišču nimaš, veliko je vode in ledine, hitro prideš v težave in to se mi dogaja," je dejala Primorka, ki ne lovi več najvišjih mest v Parizu, a želi z dobrim zadnjim dnem pridobiti samozavest za naslednje turnirje.


Prvi danDrugi danTretji danSkupno po 3. dnevu
1. Morgane Metraux (Švi)706671207 (-9)
1. Lydia Ko (Nzl)726768207 (-9)
3. Rose Zhang (ZDA)727067209 (-7)
3. Mikui Jamašita (Jap)717068209 (-7)
...



13. Pia Babnik746674214 (-2)
46. Ana Belac777276225 (+9)