Scottie Scheffler je tri mesece po zmagi v Augusti osvojil še olimpijsko zlato. Foto: EPA
Scottie Scheffler je tri mesece po zmagi v Augusti osvojil še olimpijsko zlato. Foto: EPA

Zmagovalec sedmih turnirjev v tej sezoni, med njimi tudi mastersa v Augusti, je naslov osvojil z izjemno predstavo na zadnjih devetih luknjah. S šestimi birdieji je prehitel vso konkurenco, vključno s Špancem Jonom Rahmom, ki je imel devet lukenj pred koncem tri udarce prednosti pred zasledovalci.

Rahm je prvih deset lukenj odigral šest udarcev pod parom, na zadnjih osmih pa je izgubil kar šest udarcev. Na koncu je zasedel peto mesto skupaj Roryjem McIlroyem iz Severne Irske. Pred njiju se je vrnil še domačin Victor Perez, ki je zadnji igral 63 udarcev.

Tommy Fleetwood, ki je zadnji dan začel z udarcem zaostanka za Schefflerjem in Rahmom, je igral 66 udarcev, zlato medaljo oziroma razigravanje pa je zapravil na sedemnajsti luknji.

Udarec bolje je odigral Hideki Macujama, ki pa je imel pred zadnjimi 18 luknjami oziroma po treh dneh tekmovanja tri udarce zaostanka.

Xander Schauffele padel na deveto mesto
Branilec naslova iz Tokia Američan Xander Schauffele je bil sredi zadnjega dne še v igri za odličja, štirje izgubljeni udarci na zadnjih šestih luknjah in rezultat 73 pa so ga potisnili na deveto mesto.

Ana Belac in Pia Babnik začenjata v sredo
V sredo se bo na istem prizorišču začel še olimpijski turnir za ženske, kjer bosta barve Slovenije zastopali Portorožanka Ana Belac in Ljubljančanka Pia Babnik.



UvrstitevTekmovalecDržava
1Scottie SchefflerZdružene države Amerike
2Tommy FleetwoodVelika Britanija
3Hideki Macujama