Foto: Reuters
Foto: Reuters

Šlo je za ponovitev dvoboja iz Tokia, kjer sta se ista igralca srečala v istem paru tekmovanja – v šestnajstini finala. Tako kot pred tremi leti se je tudi tokrat obračun končal z zmago Darka Jorgića s 4:2.

Zmagovita točka Darka Jorgića

"Ko se uvrstiš med najboljših 16, je prav gotovo prisotno zadovoljstvo, ampak tudi nervoza, saj me čez šest ur čaka naslednji obračun," je Jorgić povedal za TV Slovenija. Kljub še drugi zmagi je bil samokritičen: "Nisem najbolj zadovoljen s svojo igro, začel sem aktivno, nato pa sem igral malce preveč pasivno. Vedno ko vodiš v nizih z 2:0 in visoko vodiš v tretjem, gre glava v drugo stran, malo preveč hitrih napak je bilo iz mojih strani. A rekel sem si, da še vedno vodim z 2:1. Glava pri 3:1 spet ni bila prava, a končalo se je z zmago."

Liam Pitchford je tudi tokrat osvojil dva niza. Foto: Reuters
Liam Pitchford je tudi tokrat osvojil dva niza. Foto: Reuters

Pitchford povedel, a Jorgić se je hitro vrnil
Britanec je začel silovito in povedel s 5:1, Jorgić se je nato hitro prebudil, ujel tekmeca na 7:7 in niz rešil z 11:9. Slovenski as je drugi niz začel na visokih obratih, povedel s 5:0 in prednosti ni več izpustil, niz je dobil na 6.

V tretjem nizu je nekaj časa kazalo, da je dvoboj že odločen, saj je Jorgić povedel s 7:3, a se je Pitchford vrnil s šestimi zaporednimi točkami in dobil niz na 9. Slovenec je naslednji niz začel z vodstvom 7:2, Pitchford se je vrnil na 8:6, a preobrat mu tokrat ni uspel, saj ni uspel osvojiti niti točke več.

Sledil je najslabši Jorgićev niz, ko je igralec v rdečem povedel s 5:1 in nato niz varno pripeljal do cilja (11:5). Jorgić se je nato zbral in v šestem nizu tehtnico dokončno obrnil na svojo stran in slavil z 11:6.

Zelo zahteven tekmec
Jorgić bo nastopil spet danes ob 17.00, ko ga čaka peti nosilec Lin Yun Ju. Zanimivo, Jorgić se je tudi z njim srečal na prejšnjih igrah v Tokiu, takrat je bil Tajvanec v četrtfinalu boljši s 4:0. "Vsi vedo, da imam balkansko kri, da se rad maščujem igralcem, ki me premagajo. To sem že pokazal v preteklost," o povratni tekmi razmišlja Jorgić.

Vlogo favorita vseeno predaja Linu, ki Slovencu v Tokiu ni pustil dihati v lovu na polfinale: "Mislim, da čuti, da je favorit. Mene se pa kot nekega igralca, ki lahko premaga vsakogar, vsi bojijo. Tekme se lahko lotim motivirano, zbrano in bolj sproščeno kot ta dva obračuna. Poskušal bom pokazati pravo igro kot v Tokiu in se še enkrat uvrstiti med najboljših osem na OI. Takrat mi je to uspelo proti Harimotu v osmini finala, tisto je bil res nepozaben obračun."

Šved izločil prvega nosilca
V drugem krogu je sicer za veliko presenečenje poskrbel Šved Truls Moregard, ki je izločil prvega favorita Kitajca Vanga Čukina s 4:2 (10, 7, -5, -7, 9, 6).

Namizni tenis, 2. krog

JORGIĆ (SLO/13) − PITCHFORD (VB/25)
4:2 (9, 7, -9, 6, -5, 6)

KOŽUL (SLO) – TOGAMI (JAP)
2:4 (9, -4, 8, -7, -3, -5)