Deniju Kožulu se ni uspelo prebiti v osmino finala. Foto: Reuters
Deniju Kožulu se ni uspelo prebiti v osmino finala. Foto: Reuters

Kožul je dobil izenačen prvi niz z 11:9, pri čemer je izkoristil prvo zaključno žogico. V drugem nizu je nekoliko padel in si hitro priigral zaostanek štirih in nato šestih točk. Japonec je niz gladko dobil z 11:4.

Zaključna točka dvoboja Kožul – Togami

Bolj napeto je bilo spet v tretjem nizu. Po zaostanku z 1:3 je Kožul izenačil na 3:3 ter pozneje na 7:7 in 8:8. Zatem je po napaki Togamija prevzel vodstvo in vnovič izkoristil prvo zaključno žogico na svoj servis (11:8).

V četrtem nizu je Japonec povedel s 3:1 in 4:2, a je Kožul izenačil na 4:4. Togami je nato zbežal na plus tri. Prednost je ob atraktivni igri zadržal do konca niza (11:7).

Peti niz je Togami začel odločno. Povedel je s 6:0 in niz gladko dobil z 11:3. Dobro igro je nadaljeval tudi v šestem nizu, v katerem ga Kožulu ni uspelo resneje ogroziti. Japonec je še enkrat upravičil vlogo favorita in niz osvojil z 11:5.

Kožul: Padel sem v njegov mlin

"Spet sem dvoboj začel odlično in dobro igral do izida 2:2, nato pa mi je vse malo ušlo z vajeti. Vem, da je Togami zelo agresiven igralec, če padeš v njegov mlin in ga je poln ring, se je težko prebiti iz pasivne igre," je dvoboj ocenil Kožul, ki v zadnjih dveh nizih ni imel odgovora na igro 22-letnega 15. igralca sveta.

"Na začetku sem se dobro upirali njegovi igri, ker igra zelo agresivno prvo in drugo žogo v sredino in tam sem ga čakal. Najbolj me je ustavilo to, da mi je res na vsak servis igral zelo agresivno, meni je nato v ključnih trenutkih servis ušel previsoko, tako da je prevzel iniciativo in sem padel v njegov sistem," je še podrobneje razložil Kožul.

"Vedel sem, kaj me čaka. V tistih dveh nizih, ki sem ju dobil, sem res odigral agresivno in bil napadalen. Seveda je grenak priokus, ampak prvič igrati na olimpijskih igrah v posameznem delu in priti prek prvega kroga proti legendi indijskega namiznega tenisa in v drugem igrati proti 15. igralcu sveta, je res dodatna motivacija za naprej," je še dodal Kožul.

Darko Jorgić se bo v sredo ob 10.00 pomeril z Britancem z Liamom Pitchfordom.

Kožul bo z Jorgićem in Petrom Hribarjem nastopil še v ekipnem tekmovanju. Slovenija bo igrala s tretjo nosilko Francijo.

Namizni tenis, 2. krog:

Kožul (Slo) – Togami (Jap) 2:4 (9, -4, 8, -7, -3, -5)

Sreda ob 10.00:
Jorgić (Slo) – Pitchford (VB)