Dragan Adžić je bil zadovoljen z igro varovank proti močni Norveški. Foto: www.alesfevzer.com
Dragan Adžić je bil zadovoljen z igro varovank proti močni Norveški. Foto: www.alesfevzer.com

Slovenke ohranjajo nekaj možnosti za napredovanje, kar sta si sicer že zagotovili Švedska in Danska ter z zadnjo zmago tudi Norveška, ki imajo po šest točk in so na vrhu skupine A. Na dnu ostajajo Nemčija, Južna Koreja in Slovenija s po dvema točkama, zanje v četrtfinalu ostaja zadnje preostalo mesto. Potnice v Lille bodo znane po zadnjem krogu, ki bo v soboto. Tekme so Slovenija – Švedska, Norveška – Nemčija in Južna Koreja – Danska.

Sorodna novica Norvežanke upravičile vlogo favoritinj in zmagale za sedem golov

Slovenija je v prejšnjem krogu kar za 19 golov izgubila proti Nemčiji, a je popravila vtis proti favorizirani Norveški. "Mislim, da smo igrale, kot smo si zadale. Neke mini cilje lahko odkljukamo. Ponosna sem na ekipo, da smo, ne glede na rezultat, izpolnile, kar smo se dogovorile, ker s tem tudi rastemo kot reprezentanca, Norveška je namreč izjemna. Resda naš zdravstveni karton ni popoln, a dale smo vse od sebe," je po dvoboju dejala Tjaša Stanko.

"Tista tekma proti Nemčiji je že zdavnaj pozabljena. Sploh nimamo časa razmišljati o tem. Osredotočene smo bile le na Norveško, dale smo vse, kar smo lahko," je dodala. Z zelo hripavim glasom je pred predstavnike slovenskih medijev stopila Tamara Mavsar, ki jo je zdelalo predvsem prehajanje z vročega vremena zunaj v močno klimatizirano dvorano. Vseeno je strnila misli po porazu proti Norveški.

"Cilj je bil, da si ne dovolimo takšne tekme kot v prejšnjem krogu. Borile smo se od prve do zadnje minute, razlika pa je nastala kot posledica naših napak in njihovih hitrih protinapadov, v katerih so najmočnejše na svetu. Dobro smo oddelale in zastopale slovenski grb, in upam, da bomo to ponovile tudi na zadnji tekmi," je povedala.

Slovenske rokometašice nemočne proti odličnim Norvežankam

Ana Gros je priznala, da je težko predelati poraz, a je hitro na treningih videla, da so njene soigralke s pravim pristopom pripravljene na dvoboj z Norveško: "Naš odnos je bil veliko boljši kot proti Nemčiji, ne glede na razliko sedmih golov. Tisti, ki se spoznajo na rokomet, to vedo. Ves čas smo bile nekje blizu, na petih golih razlike, žal je bilo na koncu sedem."

Slovenke se bodo s Švedinjami pomerila v soboto ob 16.00. Foto: www.alesfevzer.com
Slovenke se bodo s Švedinjami pomerila v soboto ob 16.00. Foto: www.alesfevzer.com

"Prikazale smo boljšo, stabilnejšo igro, nismo hitele, nismo se spustile v dir z njimi, saj bi bilo zagotovo pretežko za nas. Narekovale smo svoj ritem. Imele smo sicer nekaj zgrešenih strelov, ampak to je del rokometa. Obramba bi bila lahko malenkost boljša, ampak generalno gledano, je to dobra popotnica za zadnjo tekmo v skupini," upanja na četrtfinale še ni opustila kapetanka.

"Od prve do zadnje minute sem zadovoljen z vsako varovanko in vsakim segmentom igre proti Norveški. Lahko sem le ponosen nanje, še posebej po takem porazu, ki je vselej moja odgovornost," je znova poudaril Adžić.

"Kar smo pokazali, nas opogumlja pred obračunom proti Švedski, saj ni le teorija, ampak realnost, da Slovenija premaga Švedsko in napreduje ter da Norveška premaga Nemčijo in bo prva v skupini. To ni teorija, ampak tekmovanje, ko zadnji krog odloča in ki je v naših rokah. To je fenomenalna stvar, saj ženski rokomet še ni bil na olimpijskih igrah, niti ni imel zmage, pa smo še vedno živi," je ponosno razlagal selektor.