Blaž Janc je junak Slovenije. Foto: Reuters
Blaž Janc je junak Slovenije. Foto: Reuters

"Končno smo odigrali 60 minut tako, kot znamo. Borili smo se za tale dres. Ponosen sem na ekipo," je najprej povedal član Barcelone, ki se je ozrl tudi na uvodni poraz proti Špancem. "Tako kot sem bil jezen po tekmi s Španijo, ko smo dejansko sami sebe premagali, bi mogoče danes morali imeti že štiri točke. Ampak pustimo, kaj bi, če bi. Danes smo bili fenomenalni, res sem vesel za to zmago."

Za nas je vsaka tekma finale, tudi naslednja proti Švedski. Tudi tam moramo nabirati točke. Tekma s Hrvaško prinaša poseben naboj, čustva. Fantje so bili mirni, osredotočeni in lahko jim le čestitam. Ko naredijo 'klik' v glavi, je vse mogoče. Po nekem nokavtu proti Španiji smo se zdaj prebudili in videli, da lahko.

Uroš Zorman

Na to, da je danes vodil Slovenijo do zmage, tudi Aleks Vlah je dosegel osem zadetkov, pa je Janc komentiral. "Delam tisto, kar najbolj znam. Danes mi je šlo odlično, prevzel sem odgovornost. Ampak konec koncev brez te sijajne ekipe ne bi mogel dati takega prispevka in zasluge gredo vsem. Kaj hočemo, gremo naprej!"

Dean Bombač, ki je dosegel dva zadetka, je po tekmi povedal, da so izkoristili pomembno priložnost. "Odigrali smo dobro tekmo, vrhunsko, požrtvovalno. Zdržali smo, mislim, da zelo pomembna zmaga za nas in tudi proti našim sosedom še toliko slajša." O boju s Hrvaško je dodal: "Vemo, da je to sosedski dvoboj. Če izgubiš tekmo, vemo, kako bi vsi pisali. Tako zmagaš in vsi so ponosni. Naredili smo verjetno državo ponosno, tako je tudi prav ... Da pokažemo, kdo je glavni na Balkanu."

Selektor Uroš Zorman je bil zadovoljen s predstavo svojih varovancev. Ti so na uvodni tekmi proti Špancem pokvarili vtis iz prvega polčasa v drugem in na koncu tudi izgubili. Tokrat so slabše začeli tekmo, a v nadaljevanju so strnili vrste in zmagali. "Danes smo imeli večjo konstanto, rekel bom tako, obrnili smo črne minute, ki smo jih imeli prvih deset minut, nismo jih imeli na koncu oziroma v drugem polčasu, to se nam je obrestovalo. Fantje so bili razen uvodnih deset minut, kjer smo malo zaspali, bili statični, potem smo mi narekovali ritem, jih ujeli, prehiteli. Imeli smo drugi polčas pod nadzorom. Na koncu smo imeli znova neke brezglave ideje. Ampak, hvala Bogu, zmagali smo, dve točki končno nesemo v vas, super."

Sorodna novica Ferlin, Janc in Vlah popeljali Slovenijo do zmage nad Hrvaško

Sosedski derbi nosi poseben naboj, pravi Zorman. "To je bil za nas finale, še posebej soseda, Hrvaška, vemo, kakšen naboj nosi tekma, kakšna so čustva. Fantom čestitam, vsaka čast, odigrali so dobro tekmo, ni bila fantastična, ker znamo še bolje. Škoda na koncu za razliko v golih, saj tudi ta šteje, ampak dobro, kako bi rekli: zmagi se ne gleda v zobe."

"Zmaga nas ohranja v boju za četrtfinale. Naslednja tekma s Švedsko, nov finale, 'fajtamo' naprej, treba je nabirati točke," je še dodal v pogovoru za TV Slovenija.

Bombač in Vlah po zmagi nad Hrvaško
Zorman in Janc po zmagi nad Hrvaško