Uroš Zorman. Foto: Reuters
Uroš Zorman. Foto: Reuters

"Kakor koli obračamo, je bil sodniški kriterij vso tekmo na strani Danske. Če je tako, je zelo težko igrati. Morali bi biti veliko boljši, da bi lahko zmagali. To je pač naš rokomet in tu nimamo kaj," je menil Uroš Zorman.

V glavah slovenskih igralcev in še bolj navijačev se bo še dolgo vrtela zadnja akcija na tekmi, bo pa pred naslednjim srečanjem, ki sledi že zelo kmalu, natančno analizo terjal tudi slab vstop v dvoboj. "Na začetku smo zgrešili nekaj 'zicerjev' in Danci so se odlepili. Kapo dol fantom, da smo prišli nazaj. Zdaj moramo vzeti bronasto medaljo, druge ni. Ne smemo pa začeti tako, kot smo danes, ker se proti takšnim ekipam težko vrneš," je poudaril Bombač.

Slovenci bodo v nedeljo ob 9.00 za bronasto kolajno igrali proti Špancem, s katerimi so se pomerili že v uvodnem krogu OI pred dvema tednoma (prav tako ob 9.00) in izgubili z 22:25.

"Čestitke Danski za uvrstitev v finale. Bili smo ves čas v zaostanku, a nato pokazali našo energijo in se proti svetovni velesili vrnili. Nikoli nisem komentiral sodnikov in jih tudi nikoli ne bom. Nismo bili na najvišji ravni, v obrambi nismo bili tako čvrsti kot na prejšnjih tekmah. Z željo, požrtvovalnostjo in borbo smo se vrnili v igro in imeli svoje priložnosti, a jih nismo najbolje izkoristili. Glave gor, v nedeljo je še ena tekma. Čim prej moramo pozabiti ta poraz. Težko bo po takšni tekmi, a se moramo soočiti tudi s tem," je povedal Blaž Janc.

Pogovori z Zormanom, Dolencem in Vlahom po porazu proti Danski

Dolenec: Treba bo čim prej zaspati in se psihično dvigniti

"Imeli smo nekaj črnih minut, toda igrali smo pač proti Danski. Malce smo bili prekratki. Razočaran sem, saj smo verjeli, da smo jih sposobni premagati in osvojiti zlato kolajno. Malo časa je do nedelje, najpomembnejša bo regeneracija. Zadnji dve tekmi smo igrali ob 21.30, zdaj bomo ob 9.00 zjutraj. Treba bo čim prej zaspati in se psihično dvigniti. Narediti moramo vse, da osvojimo medaljo in izpolnimo sanje. Ta ekipa ne popušča in se bojuje do konca," je bil odločen kapetan Jure Dolenec.

Obranjena 7-metrovka Ferlina in sporna sodniška odločitev v zadnjem napadu

"Oboji smo začeli v krču, kar nekaj časa smo potrebovali, da pridemo v ritem zadetkov in prebijemo njihovo obrambo. Igrali smo v valovih in šli s prevelikim zaostankom na odmor. Takoj po zadnjem pisku je bilo zelo težko. Razočarani smo. Vseeno smo do zdaj naredili fantastičen rezultat in to želimo potrditi v nedeljo. Mislim, da si nihče ne želi medalje bolj kot mi," je dodal Aleks Vlah, skupaj z Bombačem s po sedmimi zadetki najboljši strelec tekme.

Svojo oceno je predstavil tudi vratar Klemen Ferlin, ki je zbral 11 obramb in z ustavljeno sedemmetrovko 20 sekund pred koncem omogočil zadnji napad za (nesojeno) izenačenje: "Tako blizu in tako daleč. Škoda za drugi del prvega polčasa, ko so Danci dosegli nekaj zadetkov iz protinapadov. Borili smo se, odločile so malenkosti in na koncu tudi sreča. Španci igrajo dober rokomet, morali bomo iti na glavo in narediti najboljše, kar lahko."

Sorodna novica Nepopustljivi Slovenci po izjemnem zaključku ostali brez 7-metrovke za podaljšek

Zorman: Da Dance prisiliš, da trepetajo, je velika stvar

Pred mikrofonom novinarja Marka Pangerca se je najdlje ustavil prvi mož strokovnega štaba Zorman. "Čeprav smo si na tej tekmi ogromno želeli, smo imeli nekje v podzavesti, da so na drugi strani Danci, najboljša ekipa zadnjega desetletja na svetu. V uvodnih minutah smo igrali 'pingpong', ko smo prvič zadeli, je le šlo malce lažje. V zadnjih petih minutah prvega polčasa smo malo zaspali in so nam ušli na pet golov razlike (10:15). Odločeni smo bili, da v drugem polčasu nimamo kaj izgubiti in jih bomo ujeli. Dvakrat ali trikrat so pobegnili že na +6, a smo pokazali karakter in fenomenalen moštveni duh. Da se tako vrneš in Dance na koncu prisiliš, da trepetajo, je velika stvar. Fantom lahko kljub črnim minutam samo čestitam. V nedeljo moramo vzeti medaljo, ki so si jo na tem turnirju nedvomno zaslužili," je pripovedoval.

Danska bo tretjič zapored igrala v finalu olimpijskih iger. Leta 2016 v Riu de Janeiru je premagala Francijo, pet let pozneje v Tokiu pa proti njej izgubila. Tudi na zadnjih treh svetovnih prvenstvih se je vselej prebila do tekme za naslov prvaka in vsakič končala čisto na vrhu.

Grafiko zagotavlja <a href='https://www.sofascore.com' target='_blank'>sofascore.com</a>
Grafiko zagotavlja sofascore.com
Grafiko zagotavlja <a href='https://www.sofascore.com' target='_blank'>sofascore.com</a>
Grafiko zagotavlja sofascore.com
Grafiko zagotavlja <a href='https://www.sofascore.com' target='_blank'>sofascore.com</a>
Grafiko zagotavlja sofascore.com