Pokleknila je po finalu. Foto: Reuters
Pokleknila je po finalu. Foto: Reuters

Pariz ni le mesto luči, ampak tudi ljubezni, kar so dokazali tudi letošnji olimpijci. Seznamu tistih, ki so svojo zvezo na olimpijskih igrah ponesli na naslednjo stopnjo, sta se pridružila tudi Alice Finot in Bruno Martínez Bargiela.

Družbena omrežja je "obsedel" videoposnetek edinstvene zaroke, ki pa je razbil marsikateri stereotip. Francoska tekačica je po finalu teka na 3000 metrov z ovirami, na katerem je popravila evropski rekord v disciplini, a le za malo zgrešila bronasto medaljo, stekla proti tribuni.

Tam je poiskala španskega triatlonca, pred svojim srčnim izbrancem pokleknila in ga zasnubila tako, da mu je podarila olimpijsko značko, ki jo je v roki stiskala med tekmo. Ta je nosila napis: "V Parizu je ljubezen v zraku".

Par si je nato padel v dolg in strasten objem, zaročenec atletinje pa je bil ganjen do solz, poroča Euronews.

Ljubezen širili tudi v slovenski reprezentanci

Argentina je bila tista, ki je sprožila plaz olimpijskih zarok. 25. julija, dan pred otvoritveno slovesnostjo, je rokometaš Pablo Simonet med fotografiranjem v olimpijski vasi zasnubil članico ekipe hokeja na travi Mario Campoy. Med slovesnim odprtjem olimpijskih iger v Parizu sta se zaročila jadralec Žan Luka Zelko in atletinja Anita Horvat.

Zaroke so do zdaj sicer pogosto sovpadale z osvojenimi medaljami. 2. avgusta sta partnerja zaročila francoski jadralki Sarah Steyaert in Charline Picon, ki sta skupaj osvojili bron.

Dan kasneje je bila Kitajska na vrsti, da širi ljubezen. K navalu čustev, potem ko je Hvang Jačjong kot del dvojice pri badmintonu osvojila olimpijsko zlato, je prispeval tudi drug član kitajske reprezentance Lju Jučen, ki je po podelitvi medalj pokleknil pred njo. Poročno ponudbo je v solzah sprejela.

Dejavna je bila tudi ekipa Združenih držav Amerike. Veslač Justin Best se je 5. avgusta zaročil z nekdanjo irsko plesalko Lainey Duncan. To je bilo dan po tem, ko je metalec krogle Payton Otterdahl pred Eifflovim stolpom zasnubil svoje dekle Maddy Nilles.